Archive for 2014

24
Mar

Jangan Bergantung Pada Satu Tali

Assalamualaikum WBT,

Pagi yang ceria di hari Isnin ini ramai yang mengeluh sampai gelarkan “I hate Monday mood”. Kalau saya pulak, hari Isnin la jadi family day. Sebab hari Ahad saya bekerja banyak buat event. Lagipun hari Isnin jugaklah hari kelahiran Nabi Muhammad SAW.

Sebanarnya hari ini tak ada apa yang nak dikongsikan tetapi bila ada orang tanya buat kerja apa sekarang, timbullah idea nak kongsikan apa. Ramai yang tanya banyak sangat benda yang saya buat. Okey ke ? Jawapanya okey dan tak okey.

Sebabnya, okey kalau semua benda buat dapat …

Read More

19
Mar

Resipi Kejayaan

Assalamualaikum WBT,

Semoga anda diberi kekuatan dan ilham untuk meneruskan perjalanan sebagai seorang hamba Allah. Jika tak ada ilham atau tak tahu nak buat apa, mohonlah doa kepada Allah agar diberikan ilham yang dibawa oleh malaikat Jibril Alaihisalam.

Minggu ini adalah minggu yang terpantas seperti macam baru sahaja hari Jumaat dan ini bakal nak masuk Jumaat. Kelmarin saya dan team saya ke Pahang Kuantan selepas balik dari Kota Bharu. Pergi Kota Bharu naik kapal terbang dan pergi Kuantan naik kereta.

Setiap kali bila saya berhenti di sesuatu tempat, orang akan memandang …

Read More

11
Mar

Program Di Kota Bharu dan Peristiwa Kehilangan MH370

Assalamualaikum WBT,

Bersyukur ke hadrat Allah SWT sebab diberi kesempatan untuk bertaubat dan diberi pelbagai nikmat untuk meneruskan kehidupan.

Sekarang ni ramai orang berdebar-debar menunggu berita tentang kehilangan kapal terbang MAS MH370 yang hilang pada malam Jumaat 7hb Mac. Peristiwa ini dah menjadi tumpuan satu dunia. Saya sendiri sentiasa menunggu dan mengikuti perkembangan tentang kehilangan kapal terbang tersebut.

Saya bukan nak membuat sebarang spekulasi tentang cerita kehilangan kapal terbang ini tetapi nak kongsikan pengalaman saya pada sebelum peristiwa itu berlaku.

Pada malam tersebut, saya berada di KLIA untuk berlepas ke Kota …

Read More

26
Feb

Berniaga Apa Yang Nabi S.A.W. Syorkan Boleh Jadi Kaya

Assalamualaikum WBT,

Alhamdulillah, baru sahaja selesai menganjurkan kursus Tendai bagi seisi Februari dan 10 ahli Tendai Master baru sudah diijazahkan. Pada hujung minggu ini, saya akan berada di Johor Bahru untuk seisi bersama ahli Tendai di Johor.

Program emas kali ini lebih rancak lagi. Setiap bulan memang ada buat program seminar bagaimana nak menjana kekayaan daripada emas. Ramai yang berminat untuk menghasilkan pendapatan pasif supaya mereka boleh membayar semua perbelanjaan tanpa menggunakan pendapatan tetap mereka ( gaji ).

Lagipun , emas akan sentiasa naik dan tak rugi jika melabur dalam emas. Jika …

Read More

17
Feb

Pengumuman Kursus Bulan Februari

Assalamualaikum,

Kursus untuk bulan Februari pada 23hb Februari bersamaan hari Ahad bermula jam 10 pagi sampai jam 4 petang. Saya anjurkan kursus pada bulan ini atas permintaan seorang peserta yang datang dari Brunei. Cadangan asal nak buat pada bulan Mac.

Jadi jika ada sesiapa yang berminat untuk datang kursus atau Ahli Tendai lain yang nak recharge bolehlah booking tarikh tersebut untuk datang ke Seri Kemabangan Selangor.

Antara Module yang dikongsikan semasa kursus :

  • Pembangkitan energi Positif Daya Sejati Insani
  • Senaman Tenaga Dalam
  • Merawat Penyakit dengan Energi
  • Senaman Lumpuh
  • Membuat Deteksi Penyakit
  • Membuat Pagar Rumah
  • Memutuskan energi Negatif
  • Menghasilkan produk …

    Read More

12
Feb

Kehebatan Tidak Mengharap

Assalamualaikum WBT buat para pembaca dan pelawat yang luar biasa. Memang betul, yang luar biasa sahaja yang datang mencari perkara-perkara yang luar biasa untuk mendapat hasil yang luar biasa. Nak berjaya kena jadi luar biasa. Orang yang biasa biasa kejayaannya pun hanya biasa biasa sahaja.

Kali ini saya nak kongsikan tentang kehebatan ilmu tidak mengharap. Ia amat mudah tetapi amat sukar nak dipraktikkan. Mengapa ? Sebab setiap kali seseroang melakukan sesuatu dia akan mengharapkan sesuatu. Kebiasaaanya apa akan jadi kalau mengharap ? Kekecewaan melanda.

Harapkan pagar , pagar makan padi. …

Read More

27
Jan

Program Recharge Dan Pengijazahan Tendai Master Januari

Alhamdulillah, dah selesai program untuk bulan Januari ini. Inshaa Allah pada bulan Februari akan dianjurkan lagi. Untuk yang dah datang dan tak ingat boleh datang lagi untuk recharge.

Kalau minat boleh tengok laman web www.KursusTendai.com untuk jadual dan lokasi. Kursus ini bukan hanya untuk bidang perawatan tetapi untuk kesihatan diri, perlindungan diri, kekayaan, kewibawaan dan penampilan dan banyak lagi.

Apa yang dikongsikan dalam kursus semuanya adalah praktikal untuk terus buat kalau ada sebarang permasalahan. 70% praktikal, 30% teori ilmiah.

Hari ini saya cuma nak kongsikan sahaja suasana pembelajaran. Anda …

Read More

19
Jan

Kursus Recharge dan Pengijazahan Tendai Master Januari

Assalamualaikum WBT,

Alhamdulillah, tahun baru dah mulakan dengan seisi module baru untuk program pembangkitan potensi dalaman melalui program tendai master. Link bagi web kursus di www.KursusTendai.com 

Banyak yang nak dikongsikan tetapi mustahil nak diceritakan dalam blog. Kena datang ke kursus untuk urusan praktikal dan penghanyatan. Bacaan dalam blog sekadar untuk idea dan info sahaja. Untuk pemahaman bagus dapat datang ke kursus.

Semakin lama, diam tak diam, tahun dah bersilih ganti baru. Dalam tak disangka-sangka , saya dah anjurkan kursus tendai hampir 5 tahun. Tiap tiap tahun, ada wajah wajah …

Read More

14
Jan

30 KEAJAIBAN SELAWAT

1) Sabda Rasullah SAW : Barangsiapa yang berselawat keatasku sekali, nescaya Allah akan turunkan rahmat keatasnya 10 kali ganda – (HR Muslim.)
2) Allah akan hapuskan dosa2 kecil dengan kita mengamalkan berselawat sebanyak 11 kali setiap kali selesai menunaikan solat fardu.

3) Jodoh ditentukan oleh Allah. Amalkan selawat 100 kali sehari, insya Allah akan dipermudahkan bertemu jodoh sama ada lelaki @ wanita.

4) Setiap penyakit ada penawarnya. Bacalah selawat 7 kali pada air dan minum. Insya Allah, perut yang sakit atau memulas akan sembuh.

5) Sesiapa yang amal membaca selawat 3 kali setiap selepas …

Read More

10
Jan

Setiap Usaha Pasti Dapat Hasil “Konsep Sai’ee”

Assalamualaikum WBT,

Alhamdulillah syukur sekarang ini rumah sudah ada line internet jika banding sebelum ini terpaksa menumpang wifi di kedai-kedai yang kadang-kadang bila di kedai idea nak kongsi maklumat terus hilang.

Rumah saya ni asalnya dalam hutan dan kalau lihat di google map pun masih kawasan hutan. Jadi sekarang dah ada unifi senang sikit nak buat kerja. Tetapi bukanlah saya duduk depan komputer berjam-jam buat kerja. Saya jenis yang selalu keluar banyak buat presentasi dan buat kursus seminar.

Pagi-pagi lepas subuh baru ada masa untuk buat kerja -kerja online atau siapkan …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More