08
Dec

SEAN STEPHENSON TIDAK ADA MEMBERI ALASAN

Hari ini kita kenal serba sedikit tentang kisah kejayaan manusia yang mempunyai 1001 alasan tetapi beliau tidak memilih untuk akur pada alasannya sebaliknya memberi inspirasi kepada orang yang suka memberi alasan. Orangnya mempunyai ketinggian 3 kaki sahaja. Mari kita baca sedikit latar belakang dirinya.

Dia dijangka mati ketika lahir, Sean Stephenson telah mempunyai sebab untuk berputus asa dan peluang yang banyak untuk meraih simpati. Beliau mengalami lebih daripada 200 patah tulang sebelum umur 18 tahun, mencapai ketinggian hanya 3 kaki dan kekal terhad menggunakan kerusi roda.

Walaupun cabaran dan dugaannya hebat, beliau mengambil pendirian untuk membina kualiti hidup memberi inspirasi kepada berjuta-juta orang di seluruh dunia, termasuk billionaire Richard Branson, Presiden Clinton, dan Dalai Lama ke 14.

Serba sedikit tentang Sean Stephenson :

Telah bekerja di Capitol Hill sebagai Hal Ehwal Staf Sokongan Undangan untuk Kongres William O. Lipinski dan di Rumah Putih sebagai Presiden Perhubungan Pejabat Hal Ehwal Kabinet.

Bermulalah syarikat Ceramah profesional beliau sendiri untuk pengembaraan ke seluruh negara dan beliau merupakan individu yang bermotivasi dalam sekolah, syarikat, hospital, penjara, dan agensi-agensi persekutuan.

Kisahnya difilemkan dalam video bertajuk, Tiada Alasan! lakonan Miss Universe dan suaminya, bekas Mr Olympia.

Pernah berucap di depan Senat Amerika Syarikat dua kali.

Telah dilantik untuk berkhidmat dalam Lembaga Pengarah bagi Persatuan Kebangsaan untuk Self Esteem.

Menerima ijazah sarjana muda daripada DePaul University dengan Kepujian Tinggi, tempatnya betul-betul di seberang jalan dari hospital di mana beliau telah dijangka mati ketika dilahirkan.

Telah muncul di berpuluh-puluh media termasuk: Oprah, CNN, Kesihatan Discovery Channel, WGN, dan CBS News, dan dalam The New York Times. Channel Biografi ciri keseluruhan pada Sean dipanggil, “3 Kaki Giant.”

Menerima Persijilan dalam Hypnotherapy Klinikal dari Persatuan Psikologi Integratif, Jurulatih Bertauliah Pengaturcaraan Neuro-Linguistik dari Pusat untuk Advance Neuro-Dynamics, dan selesai mendapat Doktor Falsafah dalam Hypnotherapy Klinikal di American Pacific University (kini dipanggil Kona Universiti) *

Lebih sedekad Sean telah buat kajian bahawa individu memang sentiasa membuat alasan, Prinsipnya, “Saya akan bekerja lebih keras, ‘TETAPI’ ia tidak akan membuat perbezaan” Sean bukan sahaja menangani alasan tetapi “mencari-cari alas an yang membuat orang gagal” .

“Saya suka diri saya sendiri, TETAPI saya tidak sempurna, tidak cukup kaya , atau cukup popular, dan lain-lain” Sean telah mencipta satu pergerakan dan komited untuk mendidik pelajar bagaimana untuk mendapatkan ‘mencari-cari alasan’ mereka dan BERDIRI TEGUH dalam kehidupan.

Dalam ucapan mantap Sean, “Masa untuk BERDIRI!” dia menggariskan di mana “mencari-cari alasan” datang dari, mengapa mereka mengawal kita, dan bagaimana untuk mendapatkan alasan tersebut. Penonton dibawa mengembara dalam perjalanan melalui potensi manusia; menggunakan cerita emosi dari hidupnya, Sean membuktikan bahawa kita boleh peroleh kemenangan dengan kuasa BERDIRI.

Bayangkan orang yang hanya duduk kerusi roda dengan ketinggian 3 kaki mengajak kita semua berdiri melawan segala alasan.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Komen Anda

*