03
May

Rahsia Terbongkar Restoran Mamak Berjaya

Assalamualaikum WBT,

Salam Jumaat dan salam ceria buat para pembaca Hadzrin.com. Bahang pilihanraya semakin hangat tinggal lagi 2 hari nak hari mengundi. Ramai yang tertanya tanya, siapa yang akan mentadbir.

Siapa yang mentadbir tu bagi setengah pihak tidak menjadi isu pun. Hari ini saya ingin kongsikan satu rahsia kejayaan restoran mamak yang berjaya. Bukan tak ada restoran mamak yang tak berjaya. Yang itu pun banyak.

Ni saya nak ceritakan kedai mamak yang berjaya untuk dijadikan sebagai idea untuk sesiapa yang berminat nak buka restoran seperti kedai mamak.

Mungkin ada yang terfikir, ini tektik …

Read More

25
Apr

Satu Lagi Peluang Dan Jalan Keluar Yang Saya Amalkan Untuk Mengubah Kehidupan

Assalamualaikum WBT. Apa khabar buat para pelawat Hadzrin.com.

Tahun ini dah nak masuk tahun kelima blog ini diwujudkan untuk membantu sesiapa sahaja yang nak mengubah hiduo dengan cara berusaha dan bukan cara mudah atau malas.

Hari ini saya kongsikan antara peluang yang saya lihat sebagai satu jalan yang boleh dijadikan sebagai amalan untuk ke arah kejayaan dan kebahagiaan yang kekal abadi.

Post kali ini berkisahkan satu projek tabung saham anak yatim yang giat beroperasi di Rawang. Saya tidak ada kena mengena dengan pusat kebajikan ini tetapi saya gunakan sebagai platform untuk …

Read More

24
Apr

Kuasa Minda Positif

Sekitar tahun 2000 dahulu sewaktu saya masuk dalam bidang metafizik sebagai perawat pratitioner di sekitar Johor Bahru dan Shah Alam dahulu, ilmu kuasa minda seperti suatu perkara yang luar biasa dan ajaib.

Ketika itu saya banyak membuat rawatan menggunakan sentuhan dan scan penyakit orang menggunakan tangan tanpa peralatan. Waktu itu sekitar tahun 2000 saya terlibat secara aktif promosikan program rawatan alternatif.

Ilmu kuasa minda dan rawatan alternatif ni terlalu luas dan banyak pecahannya. Ia lebih kepada untuk kesihatan, bisnes, motivasi dan bila ia masuk lebih dalam ia membangkitkan energi perisai …

Read More

16
Apr

10 JENIS MAYAT YANG TIDAK AKAN REPUT DI DALAM KUBUR.

Disebutkan oleh hadis Rasulullah SAW bahawa sepuluh orang yang mayatnya TIDAK BUSUK dan TIDAK REPUT dan akan bangkit dalam keadaan tubuh asal pada hari Qiamat :

1-Para Nabi-Nabi

2-Para Ahli Jihad Fisabilillah

3-Para Alim Ulama Menegakkan Kalimah Allah.

4-Para Syuhada sentiasa memperjuangkan Islam.

5-Para Penghafal Al Quran dan Beramal dengan Al-Quran.

6-Imam atau Pemimpin yang Adil dalam menegak Syariat Allah.

7-Tukang Azan yang tidak meminta habuan.

8-Wanita yang mati semasa melahirkan anak serta sentiasa TAAT pada perintah Allah.

9-Orang mati dibunuh atau dianiaya kerana mempertahan Maruah dan Agama.

10-Orang yang mati di siang hari atau di malam Jumaat jika …

Read More

15
Apr

Ingat 3 ni

Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak boleh kembali :
1. Waktu
2. Kata-kata
3. Kesempatan

Ada 3 Hal yg dapat menghancurkan hidup seseorg :
1. Kemarahan
2. Keangkuhan
3. Dendam

Ada 3 Hal yg tidak boleh hilang :

1. Harapan
2. Keikhlasan
3. Kejujuran

Ada 3 Hal yg paling berharga :

1. Kasih Sayang
2. Cinta
3. Kebaikan

Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak pernah pasti :

1. Kekayaan
2. Kejayaan
3. Mimpi

Ada 3 Hal yg membentuk watak seseorg :
1. Komitmen
2. Ketulusan
3. Kerja keras

Ada 3 Hal yg membuat kita sukses :

1. Tekad
2. Kemahuan
3. Fokus

Ada 3 Hal yg tidak pernah kita tahu :
1. Rezeki
2. Umur
3. …

Read More

11
Apr

Antara sebab mengapa REZEKI SUSAH NAK MASUK


1. Gemar mengungkit-ungkit pemberian
2. Asyik mencanang(mengeluh) perihal duit yg tidak cukup untuk urusan itu dan ini.
3. Berkira untuk bersedekah walaupun seringgit (KEDEKUT)
4. Berkira untuk membantu memudahkan hal yang baik
5. Riak bila bersedekah
6. Banyak berbuat maksiat/kemungkaran
7. Tidak/kurang beristighfar
8. Tidak bersyukur/banyak mengeluh

Nota: Rezeki bukan sahajadalam bentuk wang, tapi kebahagiaan, peluang menyambung belajar, peluang kerja, anak, jodoh dan lain-lain.

Ada juga yang berbuat kemungkaran tetapi tetap memperoleh rezeki yang melimpah ruah. Tapi ketahuilah itu nikmat yang paling azab di kemudian hari dan ia dipanggil ‘istidraj’. wallahua’lam.

✔ Yang dah baca harap dapat share di …

Read More

04
Apr

10 Teknik Menyimpan Duit Untuk Getarkan Aura Kekayaan Diri

Assalamualaikum WBT.

Terima kasih kerana sentiasa mengikuti update daripada saya. Walaupun saya sejak kebelakangan ini jarang sekali mengupdate blog ini tetapi sepanjang blog ini diwujudkan sudah menghampiri 1000 post.

Anda boleh dapat banyak tips percuma yang saya berikan disini. Walaupun begitu, masih ramai lagi yang bertanya tentang masalah mereka yang bagi mereka terlalu besar berbanding masalah orang lain. Jika rajin, bolehlah pergi ke belakang-belakang post dalam blog ini untuk mendapatkan maklumat.

Hari ini sebenarnya saya nak kongsikan 10 tips untuk menyimpan. Asalnya nak bagi satu sahaja tips tetapi memandangkan kalau kita bagi …

Read More

30
Mar

Promosi T Shirt Energi Tenaga Dalam Ilahi

 

 

Atas Permintaan Ramai, kini Promosi Baju Special Made Membeli sambil beramal dibuka sekarang.

Khusus untuk sesiapa yang berminat untuk memiliki baju yang terhad ini sesuai untuk pakaian santai. Jika berminat boleh dapatkan secara pos atau byhand setiap kali ada kursus. Tarikh kursus terdekat 31 Mac 2013 dan 7 April 2013 (Ahad). Boleh layari www.KursusTendai.com

Istimewa untuk Ahli Tendai baru yang daftar Kursus peringkat Master ke atas, T Shirt ini sebagai hadiah Percuma.

100% Kain Cutton. Selesa memakainya. Kelebihan Baju yang sudah dienergikan :

  • Menaikkan aura pemakai baju ini
  • Meningkatkan kewibawaan pemakai
  • Memudahkan …

    Read More

29
Mar

Cerita Menarik Tentang Amalan Membaca Surah Al Mulk

Assalamualaikum WBT.

Hari ini saya ingin membincangkan tentang kelebihan mangamalkan surah Al Mulk. Kisah orang yang sudah meninggal dunia dan amalan mereka salah satunya ialah menghafal surah al Mulk.

Topik 1

Tiga penggali kubur tergamam menemui mayat dipercayai berusia lebih 30 tahun dalam keadaan elok dan sempurna, ketika menggali liang lahad untuk tujuan pengebumian di Tanah Perkuburan Islam Tok Paduka, di sini, semalam.

Mayat lelaki tidak dikenali itu ditemui jam 11.30 pagi sebaik ketiga-tiga penggali kubur berkenaan menggali liang lahad terbabit pada kedalaman 1.5 meter.
Berdasarkan maklumat, mayat lelaki itu bukan saja masih elok …

Read More

22
Mar

Kelebihan Hari Jumaat

Daripada Abu Hurairah katanya, Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Sebaik-baik hari yang terbit matahari ialah hari Jumaat. Pada hari itu Adam diciptakan dan pada hari itu juga dia dikeluarkan dari syurga. Pada Jumaat juga kiamat akan berlaku. Pada hari itu tidaklah seorang yang beriman meminta sesuatu daripada Allah melainkan akan dikabulkan permintaannya.” (HR Muslim).

Rasulullah s.a.w bersabda, “Sesungguhnya hari Juma‘at adalah penghulu segala hari dan hari yang paling besar di sisi Allah Subhanhu wa Ta ‘ala iaitu hari yang lebih besar daripada hari raya Adha dan hari raya Fitrah, pada …

Read More

19
Mar

Bagaimana Nak Keluar Dari Kesempitan Wang

Kesempitan Wang ? Kesempitan Wang ? Kesempitan Wang ? Cuba kaji apa kaitan sempit dengan wang?

Sempit tu cenderong kepada tenpat dan wang itu cenderung kepada nak memenuhi kehendak. Jadi bila dipecahkan kepada dua, iaitu :

1) Sempit – ruang, sebelum nak besarkan ruang, kena besarkan minda dulu. Orang yang berfikiran sempit, hidupnya tersepit dan tertekan. Maknanya, jika selalu fikirkan diri sendiri sahaja, ertinya hidupnya sempit sahaja.

Dirasakan dirinya sahaja yang susah. Sebab itu sentiasa kesempitan. Cuba bayangkan , ruang fikirannya dibesarkan sedikit. Cuba bayangkan yang anda bukan sahaja harus fikir …

Read More

18
Mar

10 Surah dapat Menghalang daripada 10 ujian Besar Allah.

1- Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.
2- Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.
3- Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.
4- Surah Al-Waqiah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.
5- Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.
6- Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.
7- Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.
8- Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.
9- Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.
10- Surah An-Nas dapat melindungi kita …

Read More

13
Mar

PETUA TIDUR NABI SAW

SEORANG yang berusia 60 tahun akan menghabiskan masa lebih kurang 20 tahun untuk tidur. Sekiranya dia tidur mengikut sunnah Rasullullah saw, maka tidurnya akan jadi ibadah. Allah swt hanya akan menerima ibadah yang dilakukan dengan ikhlas. Tidur adalah ibadat yang paling ikhlas.

Seseorang tidak perlu dipaksa atau terpaksa untuk tidur. Ganjaran Allah swt untuk orang yang mengamalkan sunnah sangat besar. Satu sunnah yang diamalkan berterusan akan diberi ganjaran 100 pahala mati syahid, sedangkan satu pahala mati syahid sudah cukup untuk menjamin seseorang untuk masuk syurga.

Di dalam tidur sendiri ada banyak …

Read More

09
Mar

Kursus Pengijazahan Tendai Peringkat Master 10 hb Mac 2013

Pendaftaran masih terbuka untuk kursus pada hari Ahad ini. Kali ini, banyak perkongsian tentang menguatkan cahaya pokok badan dengan melakukan jurusan. Tujuannya untuk memudahkan pelbagai urusan , mencari penyelesaian bagi apa jua masalah dan memperolahi pelbagai ilham.

Pengijazahan Tendai peringkat Guru (Master) dikongsikan agar ilmu bermanfaat ini dapat dikongsikan dengan sesiapa yang mencari penyelesaian dalam kehidupan.

Jika ada rezeki dan berkesempatan, bolah daftar Nama Taip SMS Kursus Tendai 10 Mac ke 0123969746. Layari www.KursusTendai.com

Read More

05
Mar

Merawat Diri Sendiri Menggunakan Kuasa Minda

Assalamualaikum WBT,

Terlebih dahulu, mari kita sama-sama membaca Alfatihah untuk apa-apa ujian yang berlaku pada diri kita dan juga yang berlaku di Sabah pergolakan antara Pengganas Sulu dengan Rakyat Malaysia.

Masalah ini bukan antara Pengganas Sulu dengan Anggota Keselamatan Malaysia tetapi antara kita, rakyat Malaysia. Kerana Sabah juga adalah sebahagian daripada kita. Kita mempunyai ramai saudara mara di sana.

Semoga Allah berikan yang terbaik untuk kita semua, ….Alfatihah.

Tentang post kali ini saya ingin kongsikan beberapa petua menggunakan kuasa minda kita. Tetapi kaedah untuk petua ini adalah yang asas dan ia telah …

Read More