09
Jun

Pengumuman Program Hujung Minggu

Assalamualaikum WBT,

In Shaa Allah saya akan berada di Johor Bahru pada hujung minggu depan untuk membuat kelas Pengijazahan Tendai peringkat Master (Dewan Guru) atas permintaan dari rakan-rakan Johor.

Kebiasaannya lepas habis kursus akan ada rakan dari Johor yang bertanya bila nak buat kursus di Johor. Kali ini saya inform awal seminggu dan harap sesiapa yang berhasrat untuk mempelajari ilmu metafizik Tendai boleh hubungi saya dan mendaftar untuk module di www.kursusTendai.com

Read More

07
Jun

Quantum Kekayaan

Assalamualaikum WBT.

Dah dekat sebulan rasanya tak pegang komputer dan update blog ini sebab masa tak mengizinkan. In Shaa Allah saya akan kongsikan apa yang saya buat sebelum ini jika berminat nak tahu. Kenapa lama tak update blog.

Kalau dulu tak payah lama, kalau 3 hari tak update sahaja dah ada orang SMS, tanya kenapa tak update. Almaklumlah, banyak menghabiskan masa di atas jalan raya untuk macam-macam apoinment dengan customer.

Antara salah satu sebab ialah jika anda ingat post yang sebelum ini tentang amalan sufi, ni nak tanya. Sudahkah …

Read More

30
May

PENGUMUMAN KURSUS TENDAI 2 HB JUN 2013

Assalamualaikum WBT,

Semoga sihat walafiat, sihat ekonomi dan sihat spiritual buat para pembaca. Maaf sudah terlalu lama tidak membuat perkongsian di Blog ini kerana menguruskan beberapa cawangan baru pusat operasi perniagaan dan banyak ke luar outstation.

Pada hari Ahad ini in shaa Allah saya akan menganjurkan kelas untuk pengijazahan Tendai. Jika tidak ada halangan. Tetapi jika ada perubahan, saya akan maklumkan. Kerana kemungkinan besar saya akan ke Kuala Terengganu atas urusan kerja.

Jika ada sesiapa yang berminat untuk datang hadirkan diri ke Kursus Tendai , sila hubungi saya terlebih dahulu 012-3969746. Dan akan datang, ada banyak program yang akan diusahakan untuk …

Read More

16
May

Amalan Kesufian untuk menjadi Kaya

Assalamualaikum WBT.

Seperti yang dijanjikan sebelum ini, saya akan kongsikan ilmu untuk meraih rezeki dengan izin Allah SWT. Apa kaitan dan maksud gambar di atas ? Ia sebagai simbolik dimana sejadah itu adalah tempat untuk kita duduk, solat, bermunajat manakala duit melambangkan simbol kerezekian yang Allah beri kepada kita untuk melakukan perbelanjaan.

Saya tekankan disini, jangan sampai ada yang ingat saya nak bagi ilmu kurafat panggil duit dan duit muncul atas sejadah. Duit pasti datang dengan usaha kuat dan dipermudahkan dengan amalan kesufian yang ada orang panggil …

Read More

15
May

Trend Perniagaan Pilihan Sekarang

Assalamualaikum WBT,

Sekarang ni saya sedang sibuk menyiapkan 3 buah buku yang akan diterbitkan di kedai-kedai buku inshaa Allah. Buku itu sudah tentu akan bincangkan tentang topik yang saya suka nak kongsikan. Banyak peluang dan menjawab persoalan kenapa peluang tak menjadi.

Setiap hari kita berdoa agar dapat ilmu baru supaya kita boleh gunakan ilmu itu atau kita boleh kongsikan ilmu untuk kebaikan orang lain. Setiap minggu saya akan menghabiskan masa untuk pergi belajar dan ilmu yang saya belajar itu bukan ilmu free atau murah. Ilmu itu pun ada yang tak ada …

Read More

10
May

Upgrade Diri Dengan Ilmu

Apa kaitan gambar di atas dengan tajuk post kali ni ? Tak ada apa-apa sebenarnya. Peristiwa gambar di atas sebenarnya saya ingin berkongsi dengan para pembaca tentang motorsikal yang saya ingin beli dan buat test drive.

Jika anda lihat motorsikal tu berapa agak-agak harga dan usianya ?

Nampak memang tak cantik atau menyengat tetapi harganya RM38,000 dan usianya adalah motorsikal baru. Bukan 3o tahun atau lebih. Walaupun nampak macam itu tetapi bak kata pemilik-pemilik motor seperti ini cakap :

“Kalau semua orang pakai motor ini, kedai motor semuanya tutup bankrap. Sebabnya motor …

Read More

08
May

Apa Yang Perlu Ada Untuk Jadi Orang Berniaga

Assalamualaikum WBT.

Bahang Pilihanraya masih lagi tak selesai sebab ada petisyen menandakan tidak puas hati. Website ini memang tidak akan menceritakan hal politik tetapi menceritakan tentang peluang bisnes atau peluang untuk hidup berjaya.

Kalau orang yang otak bisnes, ada perhimpunan sahaja dia bukan datang ke sana untuk mendengar manifesto atau dengar ceramah tetapi dia sibuk nak jual barang seperti minuman, makanan.

Seperti seorang kenalan saya masa perhimpunan Bersih tahun lepas, dia pergi sana sibuk nak jual air. Masa urusan jual beli dengan pelanggan, anggota keselamatan menembak gas pemedih mata. Ni namanya berperang …

Read More

03
May

Rahsia Terbongkar Restoran Mamak Berjaya

Assalamualaikum WBT,

Salam Jumaat dan salam ceria buat para pembaca Hadzrin.com. Bahang pilihanraya semakin hangat tinggal lagi 2 hari nak hari mengundi. Ramai yang tertanya tanya, siapa yang akan mentadbir.

Siapa yang mentadbir tu bagi setengah pihak tidak menjadi isu pun. Hari ini saya ingin kongsikan satu rahsia kejayaan restoran mamak yang berjaya. Bukan tak ada restoran mamak yang tak berjaya. Yang itu pun banyak.

Ni saya nak ceritakan kedai mamak yang berjaya untuk dijadikan sebagai idea untuk sesiapa yang berminat nak buka restoran seperti kedai mamak.

Mungkin ada yang terfikir, ini tektik …

Read More

25
Apr

Satu Lagi Peluang Dan Jalan Keluar Yang Saya Amalkan Untuk Mengubah Kehidupan

Assalamualaikum WBT. Apa khabar buat para pelawat Hadzrin.com.

Tahun ini dah nak masuk tahun kelima blog ini diwujudkan untuk membantu sesiapa sahaja yang nak mengubah hiduo dengan cara berusaha dan bukan cara mudah atau malas.

Hari ini saya kongsikan antara peluang yang saya lihat sebagai satu jalan yang boleh dijadikan sebagai amalan untuk ke arah kejayaan dan kebahagiaan yang kekal abadi.

Post kali ini berkisahkan satu projek tabung saham anak yatim yang giat beroperasi di Rawang. Saya tidak ada kena mengena dengan pusat kebajikan ini tetapi saya gunakan sebagai platform untuk …

Read More

24
Apr

Kuasa Minda Positif

Sekitar tahun 2000 dahulu sewaktu saya masuk dalam bidang metafizik sebagai perawat pratitioner di sekitar Johor Bahru dan Shah Alam dahulu, ilmu kuasa minda seperti suatu perkara yang luar biasa dan ajaib.

Ketika itu saya banyak membuat rawatan menggunakan sentuhan dan scan penyakit orang menggunakan tangan tanpa peralatan. Waktu itu sekitar tahun 2000 saya terlibat secara aktif promosikan program rawatan alternatif.

Ilmu kuasa minda dan rawatan alternatif ni terlalu luas dan banyak pecahannya. Ia lebih kepada untuk kesihatan, bisnes, motivasi dan bila ia masuk lebih dalam ia membangkitkan energi perisai …

Read More

16
Apr

10 JENIS MAYAT YANG TIDAK AKAN REPUT DI DALAM KUBUR.

Disebutkan oleh hadis Rasulullah SAW bahawa sepuluh orang yang mayatnya TIDAK BUSUK dan TIDAK REPUT dan akan bangkit dalam keadaan tubuh asal pada hari Qiamat :

1-Para Nabi-Nabi

2-Para Ahli Jihad Fisabilillah

3-Para Alim Ulama Menegakkan Kalimah Allah.

4-Para Syuhada sentiasa memperjuangkan Islam.

5-Para Penghafal Al Quran dan Beramal dengan Al-Quran.

6-Imam atau Pemimpin yang Adil dalam menegak Syariat Allah.

7-Tukang Azan yang tidak meminta habuan.

8-Wanita yang mati semasa melahirkan anak serta sentiasa TAAT pada perintah Allah.

9-Orang mati dibunuh atau dianiaya kerana mempertahan Maruah dan Agama.

10-Orang yang mati di siang hari atau di malam Jumaat jika …

Read More

15
Apr

Ingat 3 ni

Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak boleh kembali :
1. Waktu
2. Kata-kata
3. Kesempatan

Ada 3 Hal yg dapat menghancurkan hidup seseorg :
1. Kemarahan
2. Keangkuhan
3. Dendam

Ada 3 Hal yg tidak boleh hilang :

1. Harapan
2. Keikhlasan
3. Kejujuran

Ada 3 Hal yg paling berharga :

1. Kasih Sayang
2. Cinta
3. Kebaikan

Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak pernah pasti :

1. Kekayaan
2. Kejayaan
3. Mimpi

Ada 3 Hal yg membentuk watak seseorg :
1. Komitmen
2. Ketulusan
3. Kerja keras

Ada 3 Hal yg membuat kita sukses :

1. Tekad
2. Kemahuan
3. Fokus

Ada 3 Hal yg tidak pernah kita tahu :
1. Rezeki
2. Umur
3. …

Read More

11
Apr

Antara sebab mengapa REZEKI SUSAH NAK MASUK


1. Gemar mengungkit-ungkit pemberian
2. Asyik mencanang(mengeluh) perihal duit yg tidak cukup untuk urusan itu dan ini.
3. Berkira untuk bersedekah walaupun seringgit (KEDEKUT)
4. Berkira untuk membantu memudahkan hal yang baik
5. Riak bila bersedekah
6. Banyak berbuat maksiat/kemungkaran
7. Tidak/kurang beristighfar
8. Tidak bersyukur/banyak mengeluh

Nota: Rezeki bukan sahajadalam bentuk wang, tapi kebahagiaan, peluang menyambung belajar, peluang kerja, anak, jodoh dan lain-lain.

Ada juga yang berbuat kemungkaran tetapi tetap memperoleh rezeki yang melimpah ruah. Tapi ketahuilah itu nikmat yang paling azab di kemudian hari dan ia dipanggil ‘istidraj’. wallahua’lam.

✔ Yang dah baca harap dapat share di …

Read More

04
Apr

10 Teknik Menyimpan Duit Untuk Getarkan Aura Kekayaan Diri

Assalamualaikum WBT.

Terima kasih kerana sentiasa mengikuti update daripada saya. Walaupun saya sejak kebelakangan ini jarang sekali mengupdate blog ini tetapi sepanjang blog ini diwujudkan sudah menghampiri 1000 post.

Anda boleh dapat banyak tips percuma yang saya berikan disini. Walaupun begitu, masih ramai lagi yang bertanya tentang masalah mereka yang bagi mereka terlalu besar berbanding masalah orang lain. Jika rajin, bolehlah pergi ke belakang-belakang post dalam blog ini untuk mendapatkan maklumat.

Hari ini sebenarnya saya nak kongsikan 10 tips untuk menyimpan. Asalnya nak bagi satu sahaja tips tetapi memandangkan kalau kita bagi …

Read More

30
Mar

Promosi T Shirt Energi Tenaga Dalam Ilahi

 

 

Atas Permintaan Ramai, kini Promosi Baju Special Made Membeli sambil beramal dibuka sekarang.

Khusus untuk sesiapa yang berminat untuk memiliki baju yang terhad ini sesuai untuk pakaian santai. Jika berminat boleh dapatkan secara pos atau byhand setiap kali ada kursus. Tarikh kursus terdekat 31 Mac 2013 dan 7 April 2013 (Ahad). Boleh layari www.KursusTendai.com

Istimewa untuk Ahli Tendai baru yang daftar Kursus peringkat Master ke atas, T Shirt ini sebagai hadiah Percuma.

100% Kain Cutton. Selesa memakainya. Kelebihan Baju yang sudah dienergikan :

  • Menaikkan aura pemakai baju ini
  • Meningkatkan kewibawaan pemakai
  • Memudahkan …

    Read More