19
Sep

3 Program Yang Dijalankan Sekarang

Assalamualaikum WBT

 

Alhamdulillah, baru-baru ini saya baru kembali dari Johor Bahru untuk jalankan 3 program serentak iaitu Program Pengijazahan Tendai, Program Quantum Ilahi dan Program Quantum Emas.

Ketiga tiga program ini berjalan dengan lancer dan bertempat di MPC Bandar Baru Uda. Ada peserta datang dari Pasir Gudang, Singapura dan Johor Bahru sendiri.

Biasanya bila lepas habis kursus , aka nada yang bertanya bila lagi nak buat di Johor Bahru.  In shaa Allah jika ada rezeki saya akan ke Johor Bahru sebulan sekali paling lama. Sebab bila ada di Johor Bahru …

Read More

09
Sep

TEKA TEKI IMAM AL-GHAZALI KEPADA MURID

As Salam.

Suatu hari, Imam Al-Ghazali berkumpul dengan murid-muridnya lalu beliau bertanya soalan berbentuk teka teki :
Soalan pertama
Imam Ghazali : Apakah yg paling dekat dengan diri kita di dunia ini?
Lalu beberapa org murid menjawab:
Murid 1 : Orang tua
Murid 2 : Guru
Murid 3 : Teman
Murid 4 : Kaum kerabat
Imam Ghazali : Semua jawapan itu benar. Tetapi yg paling dekat dengan kita ialah MATI. Sebab itu janji Allah bahawa setiap yg bernyawa pasti akan mati
( Surah Ali-Imran:185) .

Soalan kedua
Imam Ghazali : Apa yg paling jauh dari kita di dunia ini ?
Lalu beberapa orang murid menjawab:
Murid 1 : Negeri Cina
Murid 2 : Bulan
Murid …

Read More

09
Sep

Kursus Quantum Ilahi

Assalamualaikum Wbt

Pada minggu depan saya dan beberapa orang team akan turun ke Selatan untuk anjurkan 2 program iaitu program tendai dan program perniagaan emas.

Sejak lepas raya saya mula aktif buat kursus dan anjurkan seminar tentang peluang hasilkan pendapatan pasif dari emas. Bukanlah emas kepakaran saya tetapi elemen inilah yang penting untuk menarik kekayaan.

Orang yang belajar Tendai majoriti adalah untuk perbaiki keadaan ekonomi mereka atau untuk kesihatan dan kebahagiaan. Sebab itu saya kongsikan platform rahsia kekayaan yang saya telah hasilkan selama ini.

Terpulang kepada yang nak turut serta atau tidak sebab saya tidak memaksa semua yang belajar dengan saya untuk …

Read More

02
Sep

Kursus dan Program Baru Quantum Master Penyembuhan

Assalamualaikum.
Semalam selesai program jamuan raya dan open house di rumah saya utk ahli tendai pelanggan pelanggan dan bisnes partner.

Saya tak sangka rumah saya jadi sesak dalam rumah. Kalau ada rezeki kena cari rumah yg lebih besar macam dewan. Supaya senang bukan masa raya sahaja orang ramai boleh berkumpul. Kalau nak buat kelas pun boleh.

Kursus yang bakal dilancarkan pada bulan september ini adalah kursus peringkat Master utk Penyembuhan Ilahi Quantum. Antara kelebihan kursus ini ada seperti pada iklan di atas.

Yuran Promosi diberi sebelum ikut pada …

Read More

27
Aug

Kursus Tendai Dan Peluang Menjana Kekayaan Emas Di Johor Bahru

 

Alhamdulillah, sudah selesai tugasan di Johor Bahru membuat kursus pengijazahan Tendai sambil gathering dengan ahli lama yang tak pergi ke mana-mana open house pada hari itu.

Kami mulakan program jam 10 pagi. Dalam masa yang sama sebahagian daripada yang hadir adalah orang yang nak tahu tentang peluang program jana kekayaan daripada emas. Bagi yang nak tahu tentang program itu, bolehlah dapatkan dengan menghantar SMS ke 32828 (caj Percuma) Taip : TQ JutawanEmas Nama Anda

Anda akan dapat ebook Percuma Bagaimana Boleh hasilkan Pendapatan pasif setiap bulan daripada EMAS.

Yang …

Read More

20
Aug

Menjadi Kaya Dengan Cara Bertaqwa

Assalamualaikum WBT,

Alhamdulillah selesai Puasa 6 bagi tahun ini. Lepas mendapat momentum untuk teruskan berpuasa rasa macam nak amalkan puasa selang seli. Bukan apa, selain untuk mendapat pahala, boleh buang banyak toksin dalam badan.

Saya masih ingat lagi seorang sahabat lama yang kali terakhir saya jumpa dengan dia, waktu itu dia berpuasa. Rupanya dia memang mengamalkan puasa sunat.

Arwah ketika meninggal dunia pun muka senyum sahaja. Allahuakbar. Mari kita sama-sama perbaiki diri kita dengan perbanyakkan amalan sunnat.

Jika di negara lain sedang sibuk berperang, berbunuh-bunuhan, kita di sini tak ada rasa …

Read More

14
Aug

Kad Ucapan Selamat Hari Raya

Assalamualaikum WBT buat anda yang selalu kunjung Blog ini atau yang pertama kali datang. Seperti setiap tahun saya akan kirimkan kad raya selepas raya. Ini kali ke 6 rasanya saya kirim guna Blog.

Percaya atau tidak, nanti tahu tahu tahun depan dah raya lagi. Memang masa sepantas makanan segera yang kita pesan di Mcdonald. Jadi sempena hari yang mulia pada bulan yang mulia ini, saya nak mohon ampun dan maaf buat semua rakan-rakan di seluruh negara dan dunia.

Jika ada terkasar bahasa dan terguris , harap dapat maafkan. Saya …

Read More

03
Aug

Aktiviti Selepas Sahur

Salam Hujung Minggu buat anda, mungkin sekarang ni tengah sibuk nak balik ke kampung. Saya in shaa Allah akan ke Muar pada Isnin ni. Kalau anda orang Muar boleh jumpa belanja mee bandung.

Gambar ni sekadar perkongsian, sewaktu solat Jumaat di Masjid Besi Putrajaya. Masa bulan puasa ni khutbah agak panjang. Pukul 2.30 baru selesai solat jumaat. Saya suka solat di sini sebab ia terbuka. Angin luar boleh masuk. Termasuklah burung yang lalu ke dalam masjid.

Pagi ni sementara nak tunggu subuh lepas sahur, saya nak share beberapa perkara yang …

Read More

03
Aug

Persiapan Raya Dan Lepas Raya

Assalamualaikum WBT,

Alhamdulillah dapat juga berkongsi pemikiran di hari puasa ni. Bulan puasa ni ramai mengeluh sebab bisnes slow tak macam sebelum ni.

Bagi saya mungkin tengok bisnes apa yang buat. Sebab itu jangan ada satu bisnes sahaja. Fokus pada sumber bukan fokus pada bidang. Fokus pada sumber termasuklah fokus pada simpanan, jariah, pendapatan, pengembangan.

Kalau kata bisnes slow, cuba pergi ke mana-mana uptown di KL terutama masa nak hujung-hujung nak raya ni. Sesak dengan orang nak berbelanja.

Kena set target dan tahu apa nak capai. Contoh nak capai RM10,000 sebelum raya, apa …

Read More

23
Jul

Kerjaya Sebagai Penjual Emas Secara Online

Assalamualaikum WBT.

Dengan masa yang terbatas, pada bulan puasa ini, saya ingin kongsikan peluang kerjaya sebagai Usahawan EMAS ONLINE. Anda boleh jual emas di serata dunia tanpa perlu bersusah payah keluar dari rumah atau mengganggu urusan harian.

Saya berkongsi peluang ini buat anda kerana melihat ia sebagai satu kerjaya potensi tinggi sebab ia menggunakan medium emas dan emas adalah elemen kekayaan.

Walaupun raya nak dekat, sebenarnya perbelanjaan yang paling banyak adalah selepas raya. Contohnya lepas raya banyak nak pakai duit buat OPEN HOUSE. In shaa Allah jika diizinkan saya akan anjurkan Open house di teratak saya pada …

Read More

19
Jul

Berapa Pendapatan Sebulan Yang Selesa ?

Topik ni memang jadi pilihan ramai orang sebab ia lebih kepada memenuhi kehendak masing-masing. Lain orang lain dia punya pandangan sebab tak semua orang mempunyai tanggungan yang sama.

Anda mungkin rasa kalau dapat RM10,000 sebulan dah boleh hidup senang sebab perbelanjaan anda sebulan  mungkin RM3,000 ke RM5,000 dan baki tu anda boleh buat simpanan.

Saya memang kenal dengan ramai orang buat bisnes. Seorang kenalan saya katanya setiap bulan, dia akan habiskan RM50,000 untuk belanja orang sebagai entertain sahaja. Itu belum bayar perbelanjaan. Baru kos belanja orang seperti belanja minum , mengehteh, …

Read More

16
Jul

Hidup diteruskan dengan Sabar

Assalamualaikum dan selamat berpuasa.

Maaflah lama tak update sebab sibuk baru pindah rumah. Kawasan rumah yang saya duduk ni pun masih baru takada coverage internet. Terpaksa buat kerja online bila berada di tempat yang ada Wifi.

Bulan puasa tahun ni memang dah dijangka cepat berlalu. Diam tak diam dah seminggu puasa dan lagi 3 minggu nak raya. Rakan-rakan yang berkhidmat kerajaan atau swasta memang seronok sebab dapat bonus raya.

Bagi rakan rakan yang berniaga seperti saya ni memang takada bonus raya dari bos. Tapi banyak bonus dapat untuk bagi staf …

Read More

03
Jul

Program Penyembuhan Ilahi

Assalamualaikum WBT.

Selamat datang bulan Julai 2013. Dah lebih pertengahan tahun dan anda setuju atau tidak tahun 2013 ni tahun yang paling pantas. Mungkin kalau anda bekerja mungkin rasa terlalu lama. Kalau yang bekerja sendiri memang tak rasa masa bergerak dan tahu-tahu sahaja sudah nak sampai hujung tahun.

Tahun ini dengan tahun lepas anda perhatikan dalam diri anda, ada tak perubahan ? Mungkin anda masih ingat lagi posisi diri anda pada tahun lepas. Sebenarnya kita ada skala dalam kehidupan kita. Skala 1 – 10. Sebagai contoh kalau nak kira bab …

Read More

30
Jun

Peruntukan 25% Untuk Menjadi Kaya

Assalamualaikum buat para pembaca blog ini.

Ada ramai yang telah mengikuti perjalanan blog ini sejak tahun 2008 lagi. Ada yang dah berjaya sekarang ini setelah mengikuti program-program yang saya anjurkan seperti program kursus Tendai, perniagaan dan pusat rawatan.

Mengapa ada orang boleh berjaya dalam masa 5 tahun atau 3 tahun selepas berusaha dan pasang sasaran ? Selain daripada peluang ialah perangai (attitude). Nak tahu perangai saya yang saya amalkan sejak dulu lagi ?

Perangai saya ialah suka mengupgrade (tingkatkan) diri dengan mengikuti pelbagai kursus-kursus dan program luar. Boleh dikatakan 25% saya …

Read More

26
Jun

Rahsia Di Sebalik Segitiga Bermuda

 

 
Anda pernah dengar tentang tempat tersebut , segitiga bermuda atau BERMUDA TRIANGLE. Tempat misteri yang sehingga sekarang tidak ada seorang manusia yang selamat kembali selepas masuk ke kawasan tersebut.

Misteri Segitiga bermuda ini sejak tahun 1900 lagi dan pakar-pakar sains yang menggunakan teknologi canggih juga tidak tahu jawapan bagaimana setiap objek termasuk kapal terbang, kapal yang lalu ke kawasan tersebut hilang tanpa sebarang maklumat.

Anda boleh lihat di link video yang saya sertakan di bawah tentang kajian segitiga bermuda ini. Jika anda berminat untuk mengetahui tentang kajian mereka.

Posting hari ini …

Read More