23
Jul

Kerjaya Sebagai Penjual Emas Secara Online

Assalamualaikum WBT.

Dengan masa yang terbatas, pada bulan puasa ini, saya ingin kongsikan peluang kerjaya sebagai Usahawan EMAS ONLINE. Anda boleh jual emas di serata dunia tanpa perlu bersusah payah keluar dari rumah atau mengganggu urusan harian.

Saya berkongsi peluang ini buat anda kerana melihat ia sebagai satu kerjaya potensi tinggi sebab ia menggunakan medium emas dan emas adalah elemen kekayaan.

Walaupun raya nak dekat, sebenarnya perbelanjaan yang paling banyak adalah selepas raya. Contohnya lepas raya banyak nak pakai duit buat OPEN HOUSE. In shaa Allah jika diizinkan saya akan anjurkan Open house di teratak saya pada …

Read More

19
Jul

Berapa Pendapatan Sebulan Yang Selesa ?

Topik ni memang jadi pilihan ramai orang sebab ia lebih kepada memenuhi kehendak masing-masing. Lain orang lain dia punya pandangan sebab tak semua orang mempunyai tanggungan yang sama.

Anda mungkin rasa kalau dapat RM10,000 sebulan dah boleh hidup senang sebab perbelanjaan anda sebulan  mungkin RM3,000 ke RM5,000 dan baki tu anda boleh buat simpanan.

Saya memang kenal dengan ramai orang buat bisnes. Seorang kenalan saya katanya setiap bulan, dia akan habiskan RM50,000 untuk belanja orang sebagai entertain sahaja. Itu belum bayar perbelanjaan. Baru kos belanja orang seperti belanja minum , mengehteh, …

Read More

16
Jul

Hidup diteruskan dengan Sabar

Assalamualaikum dan selamat berpuasa.

Maaflah lama tak update sebab sibuk baru pindah rumah. Kawasan rumah yang saya duduk ni pun masih baru takada coverage internet. Terpaksa buat kerja online bila berada di tempat yang ada Wifi.

Bulan puasa tahun ni memang dah dijangka cepat berlalu. Diam tak diam dah seminggu puasa dan lagi 3 minggu nak raya. Rakan-rakan yang berkhidmat kerajaan atau swasta memang seronok sebab dapat bonus raya.

Bagi rakan rakan yang berniaga seperti saya ni memang takada bonus raya dari bos. Tapi banyak bonus dapat untuk bagi staf …

Read More

03
Jul

Program Penyembuhan Ilahi

Assalamualaikum WBT.

Selamat datang bulan Julai 2013. Dah lebih pertengahan tahun dan anda setuju atau tidak tahun 2013 ni tahun yang paling pantas. Mungkin kalau anda bekerja mungkin rasa terlalu lama. Kalau yang bekerja sendiri memang tak rasa masa bergerak dan tahu-tahu sahaja sudah nak sampai hujung tahun.

Tahun ini dengan tahun lepas anda perhatikan dalam diri anda, ada tak perubahan ? Mungkin anda masih ingat lagi posisi diri anda pada tahun lepas. Sebenarnya kita ada skala dalam kehidupan kita. Skala 1 – 10. Sebagai contoh kalau nak kira bab …

Read More

30
Jun

Peruntukan 25% Untuk Menjadi Kaya

Assalamualaikum buat para pembaca blog ini.

Ada ramai yang telah mengikuti perjalanan blog ini sejak tahun 2008 lagi. Ada yang dah berjaya sekarang ini setelah mengikuti program-program yang saya anjurkan seperti program kursus Tendai, perniagaan dan pusat rawatan.

Mengapa ada orang boleh berjaya dalam masa 5 tahun atau 3 tahun selepas berusaha dan pasang sasaran ? Selain daripada peluang ialah perangai (attitude). Nak tahu perangai saya yang saya amalkan sejak dulu lagi ?

Perangai saya ialah suka mengupgrade (tingkatkan) diri dengan mengikuti pelbagai kursus-kursus dan program luar. Boleh dikatakan 25% saya …

Read More

26
Jun

Rahsia Di Sebalik Segitiga Bermuda

 

 
Anda pernah dengar tentang tempat tersebut , segitiga bermuda atau BERMUDA TRIANGLE. Tempat misteri yang sehingga sekarang tidak ada seorang manusia yang selamat kembali selepas masuk ke kawasan tersebut.

Misteri Segitiga bermuda ini sejak tahun 1900 lagi dan pakar-pakar sains yang menggunakan teknologi canggih juga tidak tahu jawapan bagaimana setiap objek termasuk kapal terbang, kapal yang lalu ke kawasan tersebut hilang tanpa sebarang maklumat.

Anda boleh lihat di link video yang saya sertakan di bawah tentang kajian segitiga bermuda ini. Jika anda berminat untuk mengetahui tentang kajian mereka.

Posting hari ini …

Read More

21
Jun

Alhamdulillah, 5 tahun usia blog perkongsian ini

Kursus di Johor Bahru Pengijazahan Tendai, Potensi Diri, Tenaga Dalam, Metafizik

Baru baru ini, saya baru selesai buat kursus di Johor Bahru. Negeri asal saya dilahirkan dan dibesarkan sehinggalah saya berpindah ke Kuala Lumpur 6 tahun lalu. Mungkin semasa kecil sebelum ada highway PLUS saya dah pasang niat yang suatu masa nanti akan tinggal di Kuala Lumpur.

Walaupun dulu dibesarkan di Johor, kali ini bila pulang ke sana boleh katakan Johor Bahru dah berubah banyak. Ada tempat baru seperti di Puteri Harbour Nusajaya. Lama rupanya dah …

Read More

09
Jun

Pengumuman Program Hujung Minggu

Assalamualaikum WBT,

In Shaa Allah saya akan berada di Johor Bahru pada hujung minggu depan untuk membuat kelas Pengijazahan Tendai peringkat Master (Dewan Guru) atas permintaan dari rakan-rakan Johor.

Kebiasaannya lepas habis kursus akan ada rakan dari Johor yang bertanya bila nak buat kursus di Johor. Kali ini saya inform awal seminggu dan harap sesiapa yang berhasrat untuk mempelajari ilmu metafizik Tendai boleh hubungi saya dan mendaftar untuk module di www.kursusTendai.com

Read More

07
Jun

Quantum Kekayaan

Assalamualaikum WBT.

Dah dekat sebulan rasanya tak pegang komputer dan update blog ini sebab masa tak mengizinkan. In Shaa Allah saya akan kongsikan apa yang saya buat sebelum ini jika berminat nak tahu. Kenapa lama tak update blog.

Kalau dulu tak payah lama, kalau 3 hari tak update sahaja dah ada orang SMS, tanya kenapa tak update. Almaklumlah, banyak menghabiskan masa di atas jalan raya untuk macam-macam apoinment dengan customer.

Antara salah satu sebab ialah jika anda ingat post yang sebelum ini tentang amalan sufi, ni nak tanya. Sudahkah …

Read More

30
May

PENGUMUMAN KURSUS TENDAI 2 HB JUN 2013

Assalamualaikum WBT,

Semoga sihat walafiat, sihat ekonomi dan sihat spiritual buat para pembaca. Maaf sudah terlalu lama tidak membuat perkongsian di Blog ini kerana menguruskan beberapa cawangan baru pusat operasi perniagaan dan banyak ke luar outstation.

Pada hari Ahad ini in shaa Allah saya akan menganjurkan kelas untuk pengijazahan Tendai. Jika tidak ada halangan. Tetapi jika ada perubahan, saya akan maklumkan. Kerana kemungkinan besar saya akan ke Kuala Terengganu atas urusan kerja.

Jika ada sesiapa yang berminat untuk datang hadirkan diri ke Kursus Tendai , sila hubungi saya terlebih dahulu 012-3969746. Dan akan datang, ada banyak program yang akan diusahakan untuk …

Read More

16
May

Amalan Kesufian untuk menjadi Kaya

Assalamualaikum WBT.

Seperti yang dijanjikan sebelum ini, saya akan kongsikan ilmu untuk meraih rezeki dengan izin Allah SWT. Apa kaitan dan maksud gambar di atas ? Ia sebagai simbolik dimana sejadah itu adalah tempat untuk kita duduk, solat, bermunajat manakala duit melambangkan simbol kerezekian yang Allah beri kepada kita untuk melakukan perbelanjaan.

Saya tekankan disini, jangan sampai ada yang ingat saya nak bagi ilmu kurafat panggil duit dan duit muncul atas sejadah. Duit pasti datang dengan usaha kuat dan dipermudahkan dengan amalan kesufian yang ada orang panggil …

Read More

15
May

Trend Perniagaan Pilihan Sekarang

Assalamualaikum WBT,

Sekarang ni saya sedang sibuk menyiapkan 3 buah buku yang akan diterbitkan di kedai-kedai buku inshaa Allah. Buku itu sudah tentu akan bincangkan tentang topik yang saya suka nak kongsikan. Banyak peluang dan menjawab persoalan kenapa peluang tak menjadi.

Setiap hari kita berdoa agar dapat ilmu baru supaya kita boleh gunakan ilmu itu atau kita boleh kongsikan ilmu untuk kebaikan orang lain. Setiap minggu saya akan menghabiskan masa untuk pergi belajar dan ilmu yang saya belajar itu bukan ilmu free atau murah. Ilmu itu pun ada yang tak ada …

Read More

10
May

Upgrade Diri Dengan Ilmu

Apa kaitan gambar di atas dengan tajuk post kali ni ? Tak ada apa-apa sebenarnya. Peristiwa gambar di atas sebenarnya saya ingin berkongsi dengan para pembaca tentang motorsikal yang saya ingin beli dan buat test drive.

Jika anda lihat motorsikal tu berapa agak-agak harga dan usianya ?

Nampak memang tak cantik atau menyengat tetapi harganya RM38,000 dan usianya adalah motorsikal baru. Bukan 3o tahun atau lebih. Walaupun nampak macam itu tetapi bak kata pemilik-pemilik motor seperti ini cakap :

“Kalau semua orang pakai motor ini, kedai motor semuanya tutup bankrap. Sebabnya motor …

Read More

08
May

Apa Yang Perlu Ada Untuk Jadi Orang Berniaga

Assalamualaikum WBT.

Bahang Pilihanraya masih lagi tak selesai sebab ada petisyen menandakan tidak puas hati. Website ini memang tidak akan menceritakan hal politik tetapi menceritakan tentang peluang bisnes atau peluang untuk hidup berjaya.

Kalau orang yang otak bisnes, ada perhimpunan sahaja dia bukan datang ke sana untuk mendengar manifesto atau dengar ceramah tetapi dia sibuk nak jual barang seperti minuman, makanan.

Seperti seorang kenalan saya masa perhimpunan Bersih tahun lepas, dia pergi sana sibuk nak jual air. Masa urusan jual beli dengan pelanggan, anggota keselamatan menembak gas pemedih mata. Ni namanya berperang …

Read More

03
May

Rahsia Terbongkar Restoran Mamak Berjaya

Assalamualaikum WBT,

Salam Jumaat dan salam ceria buat para pembaca Hadzrin.com. Bahang pilihanraya semakin hangat tinggal lagi 2 hari nak hari mengundi. Ramai yang tertanya tanya, siapa yang akan mentadbir.

Siapa yang mentadbir tu bagi setengah pihak tidak menjadi isu pun. Hari ini saya ingin kongsikan satu rahsia kejayaan restoran mamak yang berjaya. Bukan tak ada restoran mamak yang tak berjaya. Yang itu pun banyak.

Ni saya nak ceritakan kedai mamak yang berjaya untuk dijadikan sebagai idea untuk sesiapa yang berminat nak buka restoran seperti kedai mamak.

Mungkin ada yang terfikir, ini tektik …

Read More