LATAR BELAKANG

 



Klik LIKE untuk dapat info perkembangan terkini…

Salam Hormat dan Ceria,

Nama saya Hadzrin Shaari , berumur akhir 30an tahun asal dari Johor Bahru. Saya masih baru dalam dunia IT dan Bloging. Pada asalnya sekadar suka-suka tapi lama-kelamaan saya sedar, laman blog penting ibarat seperti pentingnya handphone.

Satu hari nanti, semua orang akan ada Blog macam revolusi ada handphone start pada tahun 1998 dulu…(ingat lagi masa tu pakai handfon startac)

Saya buat blog ni pasal nak kongsi idea dalam bidang yang saya bina sejak tahun 1997 semasa di kolej iaitu jual kopi direct selling dari rumah ke rumah. Itulah pengalaman hidup pertama saya dalam dunia perniagaan.

Selepas tamat kolej, saya menyambung pengajian bidang perakaunan di Uitm Shah Alam. Semasa di Uitm pun saya terlibat dalam bidang MLM. Sibuk nak carik duit waktu belajar. Tu yang sangkut tak dapat habiskan ijazah. Bukan pasal tak pandai tapi pasal dah tak minat nak belajar. Yang minat hanya belajar nak buat duit. Korbankan pelajaran sekolah tapi dapat pelajaran hidup.

Saya fokus pada usia 30 tahun, saya akan jadi Jutawan. Tak sangka rupa-rupanya jadik Jutawan dari perniagaan . Macam mana jadik tak penting sebab yang penting apa yang dihajati.

Hari ini, saya seorang ahli pernigaan non-konvensional, seorang trainer, penulis dan insya-Allah tak lama lagi sorang Investor.

Kejayaan saya hari ini bukan disebabkan saya hebat tapi sokongan keluarga, rakan-rakan dan kenalan yang menyebabkan saya boleh berjaya.

Sebagai penghargaan kepada mereka semua, saya ikthiar mencari jalan dan berusaha untuk mereka semua boleh berjaya juga seperti saya.

Untuk anda, saya ucapkan salam perkenalan dari saya dan bersama-sama kita tempuh liku-liku hidup dengan penuh gaya dan positif.

Hadzrin Shaari



“Aku mempunyai Minda Seorang Jutawan!!!”

Sekarang , aku dah bina network dalam perniagaan aku sendiri. Jika dahulu aku gunakan platform syarikat MLM, untuk berjaya, kini dengan perniagaan sendiri  boleh lebih berjaya. Antaranya perniagaan yang aku ceburi sekarang Emas, Pusat Rawatan, Apple Apps, Mesin Theraphy dan Kursus. Ilmu networking dulu aku gunakan dalam empayer sendiri.

Alhamdulillah, berkat usaha dan kesabaran dengan izin Allah, dalam diam tak diam aku dah berkecimpung dalam dunia metafizik sejak dari tahun 1997. MUSTAHIL Untuk berjaya jika tiada ilmu. Ibarat Belajar baca Al-Quran tanpa ada guru.

Walau apa pun gelaran, itu adalah tanggungjawab dan sesungguhnya amanah yang dipegang ini hanyalah dari seorang hmaba Allah yang tidak ada kuasa selain menggunakan kuasa Allah.

Tinggalkan Komen Anda

*

gaban

August 24, 2009 at 9:24 pm

salam perkenalan dari saya pemilik laman blog yang penuh informasi dan misteri ini…Hadzrin Shahari a.k.a. Gaban

PakarHowTo

August 25, 2009 at 1:50 am

Alhamdulillah,
Saya memang pernah jumpa dan berbual-bual dengan Saudara Hadzrin Shaari ni.
Saya dapati beliau seorang yang cukup cool, humble (merendah diri) dan sangat matang.
Kalau kita berkawan dengan dia, banyak perkara yang boleh kita pelajari.

Semoga dengan adanya blog ini,
maka dapatlah saya belajar pelbagai perkara dari tuan Hadzrin yer.
Terus menulis dan berkongsi pengalaman tuan di sini.
Saya sentiasa menunggu2 tulisan dan idea2 tuan.

Terima kasih :)

gaban

August 31, 2009 at 3:08 am

terima kasih…akhirnya ada pakar internet sudi melawat laman blog yang tak semengah ni. hahaha… ini yang bersemangat ni nak update blog bila ada otai datang melawat..
p/s : bro nak tanya…mcmana nak keluarkan gambar alvatar… tension aku gambar admin pun tak keluar. ( ni memang kena tanya pakar )

BJ

October 6, 2009 at 5:58 am

aku ingat lagi kat saudara gaban, di mana semasa beliau masih belajar di Uitm beliau xpernah lupa belanja makan kat warung di sek 18 berhampiran setiap kali beliau dapat kutipan hasil penjualan insurance…syabas gaban aku bangga dgn ko….

gaban

October 7, 2009 at 1:54 am

BJ…time tu kau je kawan se negeri yang aku kenal dkt shah alam. Aku ingat pesan mak kau suruh bela bagi kau makan masa kat shah alam…heheheh

che wan

November 26, 2009 at 6:54 am

Woi…tau la dah jadi jutawan, tapi kenduri kawin aku tak datang…
kecik hati semut aku nih…

    gaban

    November 27, 2009 at 9:31 am

    Che wan…aku tak dpt kad kawin kau…. tunggu kau kawin lain kali aku datang laaa…

che wan

December 1, 2009 at 9:18 am

hampeh…alasan je semua tuh..
aku dah pos kad kawin aku..siap buat pos laju lagi tu…
apa no hp ko…? jgn risau aku tak mintak duit ko nya…
aku nya no : jilo wan to to sit to jilo eght wan sit…
ko nih kata jutawan, tapi no hp asyik bertukar…
hampes tui…

che wan

December 1, 2009 at 9:29 am

gaban..
ko masih berhutang ngan aku gambar yg ko rembat kat atas meja study aku ketika kat muar dulu…
pasal ko rembat la, aku tak leh nak fokus kpd study…
hahahahaha…
best gak layan komen kat website ko nih…

gaban

December 2, 2009 at 6:17 am

ceh !!! kisah yang dah 20 tahun lalu masih diungkit…tak mustahil dekat padang masyar nanti kau tuntut gambar bogel tu kat aku …hahaha… ( nanti ditayang pulak tayangan kau belajar sambil mengadap gambar blue tu…hahahaa)

gaban

December 2, 2009 at 6:19 am

che wan ! no aku 019-6044 979…kau punya no memang berpuaka lah ! walaupun aku tak pernah call kau tapi aku hafal dari dulu sampai sekarang…012-2620816…ni no kau pakai lagi ke ? kalau tak mcm mana aku nak lupakan no ni ??!!!

gaban

December 2, 2009 at 6:21 am

cehhh…memang tu lah no yg kau bgi… setia betol kau dgn no tu…

che wan

December 3, 2009 at 1:34 am

tu la nama nya pengguna setia…aku tau ko suka tukar no hp pasal dulu2 kan ah long selalu cari ko…nih aku nak nasihat sikit, kalau nak tayang kete tu gelapkan la no kete tu..
nanti kengkwn aku siasat ko, ko kata aku plak yg pecah lobang..
lain kali, nak tayang kete, tayang la kete org lain (guna model kete yg sama)..
dah kaya raya nih, call la aku…tak kan nak arap guna telefon kat pejabat MAA kot …hahahaha…
ko dok mana skrg…?
aku bukan di kluang dah skrg nih..aku kat kuantan..
bila kita nak reunion…?udin, bijay…huh dah lama tak jumpa kengkwn serbia nih…

che wan

December 3, 2009 at 1:38 am

haaa…satu lagi..ada facebook…?
aku takdak facebook…aku tumpang facebook bini aku…
kalau ko ada facebook, ko add la kengkwn kita..bijay dan udin..
diorang mmg kaki facebook..
aku nih pun guna internet ehsan ofis..tapi tak leh login facebook..
nasib baik ko nya website nih tak kena block…leh gak aku kutuk+puji ko kat sini…

Udieng

December 3, 2009 at 2:27 am

Mangkuk Che Wan, aku dah lama add Gaban dalam fecbuk…Ko tuh dok harap bini buatkan. Kalau ko tak tahu register fecbuk, aku leh ajor. Syabas Gaban…..nanti ader member aku nak carik ko nak make sure ko tunaikan tanggungjawab pada negara yerk..hahahahahaha..BJ yang kat atas tuh BJ yang giant waktu kat MRSM ka? Kalau betul add ler aku dalam fecbuk.

gaban

December 4, 2009 at 9:11 am

dah ramai dah carik aku…tu yang aku tukar nombor kahkahkah….
carik pun tak guna hahaha… apa nak takut…semuanya makhluk Tuhan…

Che Wan !! kau ingat lagi dosa kau pada MAA… masa tu sahaja gara-gara kau gayut MAA bayar bill telefon RM30,000 untuk satu minggu…hahahaah

abd.rahim

December 10, 2009 at 8:33 pm

bro,sy kt ampang,kl.berminat dgn tendai secara terperinci.no sy 012-2602872/013-2559489

    gaban

    December 12, 2009 at 10:44 am

    bagus-bagus…
    yurannya rm190

che wan

January 29, 2010 at 2:28 am

ala MAA bayar RM30,000 seminggu pun, ko gak suruh aku gayut lama2…
aku pun apa lagi gayut la sampai mlm baru balik rumah…
mcm mana keegan boleh ikut ajaran sesat ko nih gaban…?
aku ingat ko yg ikut keegan…
tahniah keegan telah menyertai kami ke syurga…
ermmm gaban aku tak pasti dia senang ke tak masuk syurga pasai dia hutang gambar ngan aku…hahahahaha….

Genji

January 29, 2010 at 5:32 am

Kalau dia susah masuk syurga pasal hutang gambar dgn ko…ko pun turut susah jugak pasal ko kena tunggu settle urusan dengan dia… Nak masuk syurga terus bukan senang…. :) . Kena muhasabah diri selalu… merasa diri sudah layak akan menyebabkan diri terkandas…jangan syok sendiri…. :B

Azizeil Hameid

February 7, 2010 at 7:42 am

Salaam En Hadzrin..

ape kbr hari ni..
org Filipina tu ckp dia blk kmpung besok atau luse. sy dah suggest tntang ape yg
En Hadzrin btau sy dan dah btau dia juga tntg website ni.Dia kate dia akan CUBA (sbb kt hometown dia tempat yg agk bergolak) lawati web ni apbl dah blk kmpung dia kt Zamboanga City,Mindanao sbb kt Malaysia xsempat.sy suruh dia contact sy ataupun The Master (En Hadzrin la tu..) kalau dia tak phm kndungan web ni.ye,dia ni Muslim.

p/s: dia mmg berminat dgn penerangan sy.jumaat lps dia kate kalau boleh nk jumpe sy utk
fhm lbh lanjut pasal ‘ways to be wealthy in Quantum way’.

Genji

February 7, 2010 at 12:12 pm

Semoga sukses…dengar cerita Program Quantum Kekayaan ni dah merebak ke utara dan Borneo.

Master Hadzrin

February 8, 2010 at 7:55 am

Serang suzuran!!!!!!!

hairudy

April 30, 2010 at 11:02 am

salam,

Betul, suatu masa nanti blog adalah penganti handphone. :)

tq

Master Hadzrin

April 30, 2010 at 5:13 pm

akan datang bila nak buat blog kena daftar dengan persatuan blogger macam persatuan penyamun-penyamun ali baba…

mizi

May 27, 2010 at 5:22 am

salam,,,,, aku nak crita ckit pasal gaban ni…….dia memang seorang yang baik,,,,, masa aku susah dulu dia sanggup bagi pinjam motor honda ninja dia…… aku memeng terharu masa tu,,,dia tak kedekut dan mudah bagi pertolongan…….
syabas broooo gaban aku doakan kau akan sentiasa mendapat kejawaan,,,,,

Master Hadzrin

May 27, 2010 at 12:57 pm

Ya machaa…aku pun nak berjawa macam kau jugak…kahkahkah…motor ninja tu aku dah sedekahkan dekat orang lah…

Shahril

July 14, 2010 at 5:54 am

Bro;
Nak tanya skit… kau dulu skolah STAR 1 kan.. kalau tak silap dulu zaman sekolah… kau banyak bawak mainan He-Man….

    Master Hadzrin

    July 14, 2010 at 8:37 am

    Ni Shahril Azwan ke Shahril Izuan?
    Masa sekolah dulu mana ada duit nak beli mainan…banyak rembat orang punya mainan ada lah…hahaha

zaki

March 13, 2011 at 7:57 pm

huhu… bleh tersenyum gak baca komen2 kat sini.. apa2 pun syabas… dan terima kasih

Master Hadzrin

March 14, 2011 at 2:52 am

zaki ni yang bagi pakai mesin basuh dia masa dekat bilik sewa dia ke?

San 77

January 18, 2012 at 5:00 am

Master Hadzrin, Website baru nampak mantap :-)

dayana

April 10, 2012 at 12:56 pm

best dan saya berminat untuk mendapatkan info daripada tuan.tq

mohd azri

October 8, 2012 at 3:56 am

saya ucapkan terima kasih kpd en hadzrin

Hisham Supian

January 24, 2013 at 8:53 am

Salam Perkenalan Master Hadzrin,
Ebook Percuma Master tu takde lagi ker?? kalau boleh nak subscribe… Mohon Tunjuk Ajar.

faizal

April 25, 2013 at 6:56 am

ALLAHUAKHBAR.BILA BACA ARTIKEL INI SUNGGUH MENYENTUH HATI.SY INGIN BERUBAH.SY INGIN MENCIPTA KEJAYAAN.SY INGIN BANTU KELUARGA SAYA.SY INGIN BERBAKTI.SY INGIN JADI KAYA DAN BERIMAN.