14
Sep

Kawal Pernafasan

Hari ini genap 15 tahun amalkan ilmu pernafasan. Bila teringat baru buat. Bila ada masalah terus buat dan dapat jumpa jalan keluar.

Bermula dari though (fikiran) , kemudian cara bernafas , posture dalam keadaan tegak dan baru ia transfer jadi energi.

Perkara yang kita nak attract contohnya nak orang belanja makan ke , ia jadi mudah sahaja.

Boleh cuba amalkan , setiap kali tengah risau tak tenang atau dapat berita tak best , start dulu PAUSE dan tarik nafas dalam dalam sampai habis dan tahan selama yang boleh kemudian lepaskan.

Buat berulang ulang kalau boleh seminit tu dapat kurangkan tempo. Tengok kura kura umur sampai ratus tahun sebab nafasnya perlahan. Sebab itu kura kura tenang aje lawan lumba dengan arnab pun boleh menang 😆

Dalam masa satu minit , berapa kali kita bernafas. Kalau normal dalam 35 kali seminit. Ada yang praktis sampai 15 kali seminit.

Bukan sepanjang masa bernafas macam tu. Ambik masa free atau masa tengah driving layan control pernafasan. Benefitnya banyak.

Antara rahsia yang kita boleh buat , zero modal untuk kita upgrade diri kita melalui ubah cara pernafasan.

#RedOne
#CameronHighland

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Komen Anda

*