Archive for September, 2020

14
Sep

Kawal Pernafasan

Hari ini genap 15 tahun amalkan ilmu pernafasan. Bila teringat baru buat. Bila ada masalah terus buat dan dapat jumpa jalan keluar.

Bermula dari though (fikiran) , kemudian cara bernafas , posture dalam keadaan tegak dan baru ia transfer jadi energi.

Perkara yang kita nak attract contohnya nak orang belanja makan ke , ia jadi mudah sahaja.

Boleh cuba amalkan , setiap kali tengah risau tak tenang atau dapat berita tak best , start dulu PAUSE dan tarik nafas dalam dalam sampai habis dan tahan selama yang boleh kemudian lepaskan.

Read More

13
Sep

BINA IMEJ BERJAYA

Kisah Muhammad Ali sebut “I’M THE GREATEST!” Beliau bukan sebut tu selepas beliau jadi juara Dunia. Tapi lama sebelum dunia belum kenal siapa Muhammad Ali, beliau dah sebut “I’M THE GREATEST”!

Apa yang beliau sedang buat ialah beliau sedang letak self image dalam otak beliau yang beliau adalah JUARA DUNIA.

Saya ada seorang kawan. Beliau memang suka menulis tentang kegagalan dan kisah kesusahan beliau di Fb.

Memang kisah kisah begini orang suka baca, tapi yang membacanya juga orang orang yang sedang gagal dan sedang susah.

Tiap kali dia muat naik status, mesti berkait dengan …

Read More

11
Sep

UBAH RUTIN HARIAN

Dulu tok guru saya pesan, “If You Want Things To Change You Must Change First”.

Pada awalnya dengar saya tak berapa clear dengan statement tu. Bila berulang ulang dengar dan relate kan dengan kehidupan harian, dapat experience dari situ, barulah faham.

Kalau pergi gym buat rutin workout yang sama memang akan dapat body yang sama. Tu yang kena change teknik, change set , change reps. Dalam life pun sama juga. Buat benda sama result pun sama.

Ada satu habits yang saya nak kongsikan hari ni. Dalam masa sama sebenarnya nak bagitahu saya dah …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More