Archive for August, 2019

26
Aug

BUAT BENDA NI TERUS HIDUP BERUBAH BERJAYA

Dulu tok guru saya pesan, “If You Want Things To Change You Must Change First”.

Pada awalnya dengar saya tak berapa clear dengan statement tu. Bila berulang ulang dengar dan relate kan dengan kehidupan harian, dapat experience dari situ, barulah faham.

Kalau pergi gym buat rutin workout yang sama memang akan dapat body yang sama. Tu yang kena change teknik, change set , change reps. Dalam life pun sama juga. Buat benda sama result pun sama.

Ada satu habits yang saya nak kongsikan hari ni. Dalam masa sama sebenarnya nak bagitahu saya dah …

Read More

24
Aug

KENAPA KEDAI TAK DE PELANGGAN

Peniaga kedai makan sejak kebelakangan ini mengeluh kedai makan diaorang lengang tak ada orang datang makan.

Jalan ringkas diaorang akan buat andaian atau letakkan frame yang kedai dia kena buatan orang. Orang tak nampak kedai.

Sebelum nak jatuhkan konklusi kena buatan orang atau gangguan makhlus halus atau sebagainya, boleh cek sendiri untuk kepastian.

Bila dah cek betul ke bukan disebabkan gangguan atau masalah mistik, baru fikirkan faktor lain yang buatkan kenapa orang tak nampak.

Kaedah untuk cek sendiri semua orang boleh buat. Ilmu ni memang saya kongsikan buat anda agar boleh bantu orang lain …

Read More

21
Aug

MODAL TAK SAMPAI RM100 UNTUNG RM20,000 JUAL BARANG ORANG LAIN

Saya selalu fikirkan apa peluang yang saya boleh kongsikan dengan society yang semua orang boleh buat. Saya ada produk saya sendiri, pusat training dan bisnes.

Kalau orang nak buat pendapatan macam saya kena ada modal dan pengalaman . Tapi saya nak cuba satu kelainan untuk orang kat luar sana. Apa yang boleh jadikan satu projek modal yang tak besar tapi ramai orang boleh buat dan bantu ringankan beban ekonomi mereka.

Terjumpa promosi Ebook perkongsian hidup Dato Alif Syukri. Mungkin ini boleh dijadikan sebagai satu eksperimen untuk saya kongsikan dengan orang ramai.

Modal nya …

Read More

18
Aug

RAS DALAM HIDUP KITA

RAS tu apa ? RAS ni short form Reticular Activating System. Kawan saya Engineer so dia yang bagitahu RAS ni apa.

Teknologi RAS ni ada dalam aircond , misile , kapal terbang and dalam diri kita pun ada.

RAS dalam aircond functionnya nak control suhu bilik.

Bila setting aircond dalam bilik tu 16 darjah celcius, dan kalau pintu atau tingkap bilik dibuka temperature berubah jadi panas.

So Ras aircond ni yang akan triggure untuk bagi maintain suhu bilik 16 darjah.

Kapal terbang masa dekat awan ia terbang secara auto.

So Ras kapal terbang yang akan bagi …

Read More

04
Aug

PROGRAMING DIRI MELALUI MINUM AIR

Semua orang minum air. Tubuh kita 70% terdiri daripada air.

Kita boleh hidup sampai 15 hari kalau tak makan tapi kita boleh hidup sampai 5 hari kalau tak minum air.

Bagaimana dengan hanya minum air kita boleh programkan diri kita menjadi apa yang kita nak capai?

Selalu kalau kita ada masalah anak atau apa sahaja perkara yang kita nak selesaikan kita mungkin mencari ustad atau orang alim.

Bila jumpa ustad atau orang alim tu, apa yang mereka bagi pada kita? Mereka bagi air dalam botol atau cawan suruh minum yang dipanggil air penerang hati.

Boleh …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More