Archive for 2019

18
Aug

RAS DALAM HIDUP KITA

RAS tu apa ? RAS ni short form Reticular Activating System. Kawan saya Engineer so dia yang bagitahu RAS ni apa.

Teknologi RAS ni ada dalam aircond , misile , kapal terbang and dalam diri kita pun ada.

RAS dalam aircond functionnya nak control suhu bilik.

Bila setting aircond dalam bilik tu 16 darjah celcius, dan kalau pintu atau tingkap bilik dibuka temperature berubah jadi panas.

So Ras aircond ni yang akan triggure untuk bagi maintain suhu bilik 16 darjah.

Kapal terbang masa dekat awan ia terbang secara auto.

So Ras kapal terbang yang akan bagi …

Read More

04
Aug

PROGRAMING DIRI MELALUI MINUM AIR

Semua orang minum air. Tubuh kita 70% terdiri daripada air.

Kita boleh hidup sampai 15 hari kalau tak makan tapi kita boleh hidup sampai 5 hari kalau tak minum air.

Bagaimana dengan hanya minum air kita boleh programkan diri kita menjadi apa yang kita nak capai?

Selalu kalau kita ada masalah anak atau apa sahaja perkara yang kita nak selesaikan kita mungkin mencari ustad atau orang alim.

Bila jumpa ustad atau orang alim tu, apa yang mereka bagi pada kita? Mereka bagi air dalam botol atau cawan suruh minum yang dipanggil air penerang hati.

Boleh …

Read More

22
Jul

Kelas Online Quantum Biomagnetik

Terlalu ramai yang minta saya buat kelas secara online ( jarak jauh ) sebab ramai yang tinggal di kawasan luar dari KL.

Sekarang ni zaman dah beri kemudahan pada kita untuk belajar ILMU yang beri impak pada kita dan keluarga.

Biomagnetik adalah program Sains tubuh dengan alam yang sentiasa ada connection.

Apa yang trigger diri kita akan memberi kesan pada sekeliling kita.

Kalau kita nak perubahan berlaku pada luaran kita, apa yang kita perlu lakukan ialah setting dalaman kita kerana luaran kita diluar kawalan. Yang kita boleh kawal adalah dalaman kita.

Ada teknologi yang kita …

Read More

02
Jul

BAGAIMANA NAK TINGKATKAN ENERGI DIRI

 

Ramai orang tertanya tanya kenapa hidup mereka tak seperti yang diharapkan dan selalu ditimpa masalah. Pernah takĀ  kalau hari itu kita tengah dalam keadaan kalut, semua benda tak jadi.

Contohnya masa tengah marah ada je tak kena. Dapat berita tak best, tiba tiba ada orang nak mintak hutang, ada bil nak kena bayar, gaduh laki bini.

Kenapa semua tu berlaku sekelip mata bila kita dalam keadaan tak stabil? Tambah pula masa duit gaji dah habis.

Semuanya yang berlaku dekat luar kita ni adalah berpunca dari kita. Ambik contoh kalau masa bangun dari tidur …

Read More

30
Jun

Elemen bunyi untuk ketenangan

Di rumah saya selalu letakkan music elemen air untuk bagi vibration energi yang tinggi. Waktu vibration tinggi ini, pelbagai perkara positif boleh ditarik. Ini adalah contoh musik yang saya selalu pasang. Selamat beristirehat bersama keluarga ….

Read More

17
Jun

Kembali Kepada Fitrah

Assalamualaikum,

Selamat Hari Raya dan Selamat Berpuasa 6. Ada lagi 2 minggu nak habis raya kan.

Raya tahun ni ramai yang balik kampung dengan gembira dan ada juga yang gelisah sebab bonus tak dapat, duit raya tak cukup , kereta rosak, kena buang kerja…. banyak lagi.

Baru baru ni , saya mendapat respond daripada murid murid saya dah lama tak buat kelas. Yelah dah hampir 4 tahun saya tak anjurkan kelas.

Saya sangat sibuk sepanjang 4 tahun ini. Sebab saya ada target dalam masa 5 tahun ni apa yang saya nak capai dengan izinNya.

Tapi …

Read More

08
Jun

Bina Perniagaan Dalam Circle

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Apa khabar?

Selamat Hari Raya saya ucapkan buat anda yang lawat blog ini.

Hari ni 4 Syawal orang dah mula nak balik dari kampung dan ada yang baru nak balik kampung isteri atau suami pula macam saya ni.

Kejap lagi saya nak bertolak ke Pahang jadi sementara tunggu anak anak bersiap saya kongsikan dalam blog ini dulu.

Lepas raya ni ramai yang mula nak berniaga dan dan mulakan kerjaya baru. Tapi ada satu halangan yang buatkan tindakan tu sangkut.

Risau kalau apa yang orang lain nak cakap.

Ye lah, anda baru nak mulakan …

Read More

22
Jan

Kunci Kejayaan Yang Sebenar

Assalamualaikum WBT dan Selamat Tahun Baru 2019.

Tahniah buat anda yang masih lagi mengikuti penulisan di blog ini. Walaupun dunia sekarang dah beralih ke sosial media seperti Whatsap, IG , Snapchat , FB. Tetapi masih banyak ilmu rahsia dikongsikan di website atau Blog.

Baru baru ni saya berjumpa dengan seorang pesara yang sudah berstatus multimillionaire. Hartanya banyak. Saya berjumpa dengan dia di Hotel yang dia ada share di ibu kota.

Dia pesan kepada saya, kita walau kaya macamana pun , kekayaan itu susah nak kekal lama dengan kita. Jatuh bangun jatuh dibuatnya.

Memang penat …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More