Archive for 2019

17
Jun

Kembali Kepada Fitrah

Assalamualaikum,

Selamat Hari Raya dan Selamat Berpuasa 6. Ada lagi 2 minggu nak habis raya kan.

Raya tahun ni ramai yang balik kampung dengan gembira dan ada juga yang gelisah sebab bonus tak dapat, duit raya tak cukup , kereta rosak, kena buang kerja…. banyak lagi.

Baru baru ni , saya mendapat respond daripada murid murid saya dah lama tak buat kelas. Yelah dah hampir 4 tahun saya tak anjurkan kelas.

Saya sangat sibuk sepanjang 4 tahun ini. Sebab saya ada target dalam masa 5 tahun ni apa yang saya nak capai dengan izinNya.

Tapi …

Read More

08
Jun

Bina Perniagaan Dalam Circle

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Apa khabar?

Selamat Hari Raya saya ucapkan buat anda yang lawat blog ini.

Hari ni 4 Syawal orang dah mula nak balik dari kampung dan ada yang baru nak balik kampung isteri atau suami pula macam saya ni.

Kejap lagi saya nak bertolak ke Pahang jadi sementara tunggu anak anak bersiap saya kongsikan dalam blog ini dulu.

Lepas raya ni ramai yang mula nak berniaga dan dan mulakan kerjaya baru. Tapi ada satu halangan yang buatkan tindakan tu sangkut.

Risau kalau apa yang orang lain nak cakap.

Ye lah, anda baru nak mulakan …

Read More

22
Jan

Kunci Kejayaan Yang Sebenar

Assalamualaikum WBT dan Selamat Tahun Baru 2019.

Tahniah buat anda yang masih lagi mengikuti penulisan di blog ini. Walaupun dunia sekarang dah beralih ke sosial media seperti Whatsap, IG , Snapchat , FB. Tetapi masih banyak ilmu rahsia dikongsikan di website atau Blog.

Baru baru ni saya berjumpa dengan seorang pesara yang sudah berstatus multimillionaire. Hartanya banyak. Saya berjumpa dengan dia di Hotel yang dia ada share di ibu kota.

Dia pesan kepada saya, kita walau kaya macamana pun , kekayaan itu susah nak kekal lama dengan kita. Jatuh bangun jatuh dibuatnya.

Memang penat …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More