Archive for 2015

13
Dec

Kursus Tendai Master Akhir Tahun 2015

Assalamualaikum WBT. Sleawat dan salam kepada Nabi junjungan kita Nabi Muhammad S.A. W.

Atas permintaan, Kursus Tendai dianjurkan pada 20 hb Disember 2015 sebagai penutup tirai tahun 2015. Memang banyak kenangan bagi tahun 2015 dan tidak disangka sangka ia berlalu sangat pantas.

Kursus Tendai ini terbuka untuk Ahli Baru dan Ahli Lama yang dapat berpeluang untuk berkumpul dan berlatih bersama sama bagi meningkatkan kekuatan dalaman , menaikkan semangat , dan memahami konsep tenaga dalam kehidupan seharian.

Jika anda tercari cari ilmu yang dapat memberi kesan positif kepada diri anda dan …

Read More

25
Nov

Nak Cepat Kaya

Ramai yang bertanya bagaimana nak jadi cepat kaya ?

Kalau nak cepat kaya kena buat program atau skim cepat kaya. Tak betul kah begitu ? Tapi ramai yang join skim cepat kaya tak pun jadi kaya malah ada yang hilang segala galanya.

Mengapa jadi begitu ? Kena faham, join dengan buat tak sama. Contoh anda bukak restoran dan jalankan restoran. Adakah sama ? Bayangkan anda bukak restoran lepas tu anda tinggalkan biarkan sahaja kedai makan itu terbuka. Apa jadi ?

Berbanding anda buka kedai makan dan jalankan setiap hari jaga …

Read More

23
Oct

Orang Kaya Adalah Orang Yang Soleh

Anda biasanya pernah lihat atau dengar hal orang orang yang kaya ni kononya mereka adalah orang yang sombong , berlagak , kedekut ( bakhil ) , kuat menipu , pentingkan diri sendiri , cakap besar…. dan sebenarnya itu BUKAN orang kaya.

Orang orang yang anda lihat hidupnya kaya dan mewah tetapi mempunyai perangai seperti yang diatas tadi sebenarnya mereka itu adalah orang yang bermasalah. Duit memang banyak , tetapi hidupnya tidak bahagia dan tertekan.

Orang lain mungkin mempunyai masalah duit tetapi orang yang dilihat seperti kaya mempunyai masalah kesihatan , …

Read More

10
Oct

Tabung Kebebasan Kewangan Tabung FFA

Kalau kita buat servey terhadap 100 orang, 10 orang akan mengangkat tangan yang mengatakan dia tidak bekerja lagi . Maknanya dia bekerja sendiri. Dan daripada 10 orang yang angkat tangan itu bila ditanya, siapa yang sudah ada kebebasan kewangan , yang akan angkat tangan hanya seorang. 1/10 orang berniaga dan 1 /10 daripada orang berniaga sudah memiliki kebebasan kewangan.

Anda selalu dengar atau cakap pasal kebebasan kewangan tetapi apa sebenarnya kebebasan kewangan ?Adakah Jutawan itu bebas kewangan ? Tidak juga. Sebab saya kenal ramai jutawan yang masih sampai …

Read More

06
Oct

Nak Hidup Berubah Kena Pindah

Tajuk post kali ni saya nak kongsikan bagaimana kita boleh berubah dengan cara berpindah rumah atau pindah pejabat.

Sebelum itu saya nak tanya pada anda dahulu. Pernahkah anda berjalan jalan di pasar malam atau pasar tani? Sekiranya anda berniaga di pasar saya mohon maaf. Ini hanyalah sebagai proses pembelajaran.

Setiap kali anda jalan di pasar , balik dari situ anda akan merasakan diri anda begitu penat dan tertekan.

Mengapa ini berlaku? Sebenarnya di tempat tempat seperti pasar terlalu ramai orang yang mengeluarkan gelombang negatif. Mempunyai perasaan yang negatif dan pandangan negatif.

Maksud …

Read More

25
Aug

Kisah Sahabat Rasulullah SAW Menangkap Iblis

Seorang sahabat Rasulullah SAW bernama Abu Zar pada suatu hari menangkap seorang lelaki tua yang sedang mencuri makanan di rumahnya. Sebenarnya lelaki tua itu adalah penyamaran iblis.

Abu Zar tidak mengetahui bahawa lelaki tua yang ditangkap itu adalah Iblis. Iblis (lelaki tua) itu merayu kepada Abu Zar supaya melepaskannya kerana ia nak memberi makanan kepada anak anaknya yang ramai.

Atas rasa kasihan dan tertipu dengan iblis , Abu Zar melepaskan lelaki tua (Iblis ) tersebut.

Pada keesokan harinya , peristiwa ini diceritakan kepada Baginda Rasulullah SAW. Rasulullah SAW bertanya kepada …

Read More

14
Aug

Sambutan Ulang Tahun Yang Ke 6

Alhamdulillah , pejam celik dah 6 tahun website Hadzrin dot com ini diwujudkan. Teringat lagi waktu mula mula saya membina laman website ini dengan hanya menumpang rumah adik di Johor. Ketika itu semua bisnes yang dijalankan sudah berhenti. Ketika itu isteri saya bekerja dan saya menjaga anak di rumah adik yang saya tumpang .

Waktu itu saya cuma fikir website ini sebagai diary kehidupan saya sahaja. Saya jenis orang yang suka berkongsi sama ada kongsi ilmu atau kongsi peluang. Saya menjadikan website Hadzrin dot com ini sebagai diari untuk …

Read More

30
Jul

Hukum Alam Nisbah Kejayaan Hanya Sedikit

Assalamualaikum dan selamat hari raya Aidilfitri. Syukur alhamdulillah.

Gambar diatas adalah gambar saya bersama seorang student Tendai yang saya buat pengijazahan di pejabat saya. Beliau saya lihat sangat teruja dengan bidang metafizik. Bermula dari pembeli ebook , sekarang sudah datang belajar sebagai ahli Tendai peringkat Master. Semoga beliau dapat manfaat daripada ilmu yang diperolehi.

Semua orang nak berjaya. Tak kira apa jua bidang, semuanya kejar ke arah kejayaan. Dan kejayaan ini banyak diukur dalam bentuk wang ringgit atau pangkat (kuasa).

Anda pernah dengar cerita setiap bidang ada dia punya otai. Setiap …

Read More

14
Jul

Tendai Dalam Kehidupan

Assalamualaikum WBT.

Buat para pembaca Blog Hadzrin Dot Com ingin saya ucapkan selamat menyambut Hari Raya AidilFitri yang akan tiba pada hari Jumaat ini ( dalam dua hari lagi ).

Rasa macam baru sahaja tukar duit raya dan kali ini kena pergi beratur di bank untuk tukar duit RM5. Last minit nak tukar kalau tak dapat nak tukar nampak gaya bagi duit syilling sahaja tahun ni korek dari tabung.

Pejam celik sudah lebih 5 tahun saya mengajar ilmu Tendai. Apa itu ilmu Tendai ? Singkatan bagi nama Tenaga Dalam Ilahi. …

Read More

30
Jun

Bangkitkan Potensi Kekayaan Anda

Assalamualaikum WBT,

Hari ini dah masuk 1 hb Julai. Dah lebih setengah tahun bagi tahun 2015. Diam tak diam lagi 5 tahun nak masuk tahun 2020.

Apakah perubahan yang anda perolehi berbanding 5 tahun lepas ? Tahun 2010. Jika tidak ada perubahan taraf hidup yang pasti perubahan usia dan keadaan fizikal.

Jadi kali ini kita target 5 tahun dari sekarang apa perubahan yang kita nak capai.

Hari ini masuk puasa yang ke 14 hari bererti 16 hari lagi nak raya. Kalau zaman budak dulu memang tak sabar nak tunggu raya sebab boleh makan …

Read More

19
Jun

Kisah Jatuh Bangun Seorang Jutawan

Assalamualaikum WBT,

Untuk menjadi seorang jutawan lebih mudah berbanding mengekalkannya. Sebab itu jika anda belum menjadi jutawan, anda perlu beringat. Bahawa anda bukan kekal menjadi jutawan atau hidup senang kecuali anda beringat dan mempunyai perancangan yang betul untuk anda kekal sebagai jutawan.

Percayalah, sebab saya sendiri sudah melaluinya. Sekarang ini saya dah memasuki proses ketiga. Apa itu proses ketiga ?

1. Menjadi Jutawan

2. Jatuh dari seorang Jutawan

3. Bangkit semula menjadi Jutawan

4. Kekalkan sebagai jutawan

Sebab itu blog ini diwujudkan untuk kongsikan bagaimana boleh saya kongsikan strategi kebangkitan. Jawapannya adalah usaha dan simpan …

Read More

17
Jun

Selamat Berpuasa 2015

Assalamualaikum WBT,

Saya dan warga staf Hadzrin dot com ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada anda yang sentiasa bersama sama mengikuti blog ini.

Sama sama kita saling maaf memaafkan antara satu sama lain kerana umur kita tidak panjang. Mungkin kita maaf kan orang yang buat salah dengan kita , Allah ampunkan kita dari kesalahan kita buat pada orang lain.

Sempena bulan puasa ini, saya seru pada diri saya agar dapat meningkatkan amalan dan ibadat kita kepada Allah SWT kerana kita tidak pasti yang kita dapat bertemu dengan bulan Ramadhan pada tahun hadapan. Semoga …

Read More

02
Jun

Teknik Mudah Menjadi Jutawan

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar  buat anda ? Sedang teruja untuk menyambut bulan Ramadhan ? Rasa macam baru sahaja beli baju raya tahun lepas ya. Masa berlalu terlalu pantas ibarat setahun bagaikan sebulan. Sebulan bagaikan sehari.

Alhamdulillah, selesai sudah persiapan untuk projek projek akan datang. Projek semua dalam perancangan tetapi untuk menjayakannya perlukan usaha gigih dan izin daripad Allah SWT.

Hari ini saya nak kongsikan teknik mudah dan mungkin teknik rahsia yang ramai orang tak buat. Hanya segelintir sahaja yang buat dia dapat. Saya sendiri pun tanpa saya sedari, dah buat dan …

Read More

01
Jun

Perkongsian Daripada Peserta Kursus Quantum

Berminat untuk menyertai Kursus Quantum secara personal atau group , sila layari < KLIK SINI >

Read More

28
Apr

Al Quran Tidak Terbakar

 Assalamualaikum WBT,

Semoga bulan ini kita mendapat ilmu baru biar pun sedikit tetapi ilmu itu kita boleh gunakan untuk tahun akan datang dan boleh diwariskan kepada keturunan kita. Sebelum itu mari kita renungkan sekejap tentang apa yang kita telah perolehi nikmat tetapi kita tidak perasan dan kita tidak bersyukur.

Mungkin kita selalu mencari duit dan sibuk mengejar mencari rezeki tetapi kita lupa akan nikmat kesihatan dan nikmat keluarga. Ada orang duitnya banyak tetapi tidak dapat nak kongsikan dengan anak isteri. Ada orang mempunyai anak isteri tetapi tidak dapat …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More