Archive for May, 2014

27
May

Tericir 1 dapat 10

Assalamualaikum WBT,

Apa yang saya nak kongsikan pada hari ini ialah tentang bagaimana kita nak atasi masalah mudah putus asa, mudah kecewa dan mudah hilang semangat. Terutama dalam bab bisnes ataupun dalam hal benda yang kita nak capai.

Sebagai contoh kalau kita ada buat bisnes dan kita mengharapkan seseorang itu untuk beli barang kita, dan apa yang berlaku orang itu tidak membeli dengan kita malah siap dia hina atau kondem apa yang kita buat.

Satu contoh kisah seorang kawan saya yang buat Unit Trust dia mempunyai ramai kawan-kawan di sekolah. Dia mengajak …

Read More

07
May

Buat Apa Yang Kita Tidak Suka dan Kita Akan Dapat Apa Yang Kita Suka

Buat Apa Yang Kita “Tidak Suka” dan Kita Akan Dapat Apa Yang Kita “Suka”

Ayat dekat atas ada sambungannya…

Buat apa yang kita SUKA , kita akan dapat apa yang kita TAK SUKA…

Ramai orang yang keliru dengan kerjaya atau apa yang mereka buat. Ramai yang bertanya kepada saya melalui EMAIL, melalui whatsap, melalui SMS pasal hal mereka. Seingat saya itu pelajaran ilmu hidup .

Kita ada fikiran, kita boleh ambik masa untuk berfikir untuk membentuk diri kita. Kalau kita manja, kita tak kuat dan lemah…susah  untuk kita berjaya.

Biasanya orang keliru dan nak …

Read More

06
May

20 AMALAN MURAH REZEKI

Amalan-amalan ini menjadi sebab Allah limpahi hamba-Nya dengan keluasan rezeki dan rasa kaya dengan pemberian-Nya.Berdasarkan konsep rezeki yang telah diperkatakan oleh ramai cendikiawan muslim, Allah memberi jalan buat setiap hamba-Nya untuk memperolehi rezeki dalam pelbagai bentuk yang boleh menjadi punca kebaikan dunia dan akhirat.

Di antaranya:

1. Menyempatkan diri beribadah Allah tidak sia-siakan pengabdian diri hamba-Nya, seperti firman-Nya dalam hadis qudsi: “Wahai anak Adam, sempatkanlah untuk menyembah-Ku maka Aku akan membuat hatimu kaya dan menutup kefakiranmu. Jika tidak melakukannya maka Aku akan penuhi tanganmu dengan kesibukan dan Aku tidak menutup kefakiranmu.” (Riwayat Ahmad, Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abu Hurairah r.a.)

2. …

Read More

05
May

Rahsia Umur 36 Tahun

Assalamualaikum WBT.

Dah masuk bulan May sekarang ni sehingga saya sendiri lupa dah lama tak update blog ni. Banyak buat event di merata tempat untuk projek emas. Semalam pun baru balik dari Johor Bahru. Kalau nak tahu perkembangan di Johor Bahru boleh lihat di link website : www.JuaraMulia.com

Tajuk atas ni saya pilih sebab saya lihat kebanyakan orang mencapai tahap yang mereka impikan untuk berjaya pada umur 36 tahun. Kalau sudah umur 36 tahun tetapi tidak berjaya bermakna dia tidak pernah nak memikirkan tentangnya bermula pada usia 30 tahun. …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More