Archive for August, 2013

27
Aug

Kursus Tendai Dan Peluang Menjana Kekayaan Emas Di Johor Bahru

 

Alhamdulillah, sudah selesai tugasan di Johor Bahru membuat kursus pengijazahan Tendai sambil gathering dengan ahli lama yang tak pergi ke mana-mana open house pada hari itu.

Kami mulakan program jam 10 pagi. Dalam masa yang sama sebahagian daripada yang hadir adalah orang yang nak tahu tentang peluang program jana kekayaan daripada emas. Bagi yang nak tahu tentang program itu, bolehlah dapatkan dengan menghantar SMS ke 32828 (caj Percuma) Taip : TQ JutawanEmas Nama Anda

Anda akan dapat ebook Percuma Bagaimana Boleh hasilkan Pendapatan pasif setiap bulan daripada EMAS.

Yang …

Read More

20
Aug

Menjadi Kaya Dengan Cara Bertaqwa

Assalamualaikum WBT,

Alhamdulillah selesai Puasa 6 bagi tahun ini. Lepas mendapat momentum untuk teruskan berpuasa rasa macam nak amalkan puasa selang seli. Bukan apa, selain untuk mendapat pahala, boleh buang banyak toksin dalam badan.

Saya masih ingat lagi seorang sahabat lama yang kali terakhir saya jumpa dengan dia, waktu itu dia berpuasa. Rupanya dia memang mengamalkan puasa sunat.

Arwah ketika meninggal dunia pun muka senyum sahaja. Allahuakbar. Mari kita sama-sama perbaiki diri kita dengan perbanyakkan amalan sunnat.

Jika di negara lain sedang sibuk berperang, berbunuh-bunuhan, kita di sini tak ada rasa …

Read More

14
Aug

Kad Ucapan Selamat Hari Raya

Assalamualaikum WBT buat anda yang selalu kunjung Blog ini atau yang pertama kali datang. Seperti setiap tahun saya akan kirimkan kad raya selepas raya. Ini kali ke 6 rasanya saya kirim guna Blog.

Percaya atau tidak, nanti tahu tahu tahun depan dah raya lagi. Memang masa sepantas makanan segera yang kita pesan di Mcdonald. Jadi sempena hari yang mulia pada bulan yang mulia ini, saya nak mohon ampun dan maaf buat semua rakan-rakan di seluruh negara dan dunia.

Jika ada terkasar bahasa dan terguris , harap dapat maafkan. Saya …

Read More

03
Aug

Aktiviti Selepas Sahur

Salam Hujung Minggu buat anda, mungkin sekarang ni tengah sibuk nak balik ke kampung. Saya in shaa Allah akan ke Muar pada Isnin ni. Kalau anda orang Muar boleh jumpa belanja mee bandung.

Gambar ni sekadar perkongsian, sewaktu solat Jumaat di Masjid Besi Putrajaya. Masa bulan puasa ni khutbah agak panjang. Pukul 2.30 baru selesai solat jumaat. Saya suka solat di sini sebab ia terbuka. Angin luar boleh masuk. Termasuklah burung yang lalu ke dalam masjid.

Pagi ni sementara nak tunggu subuh lepas sahur, saya nak share beberapa perkara yang …

Read More

03
Aug

Persiapan Raya Dan Lepas Raya

Assalamualaikum WBT,

Alhamdulillah dapat juga berkongsi pemikiran di hari puasa ni. Bulan puasa ni ramai mengeluh sebab bisnes slow tak macam sebelum ni.

Bagi saya mungkin tengok bisnes apa yang buat. Sebab itu jangan ada satu bisnes sahaja. Fokus pada sumber bukan fokus pada bidang. Fokus pada sumber termasuklah fokus pada simpanan, jariah, pendapatan, pengembangan.

Kalau kata bisnes slow, cuba pergi ke mana-mana uptown di KL terutama masa nak hujung-hujung nak raya ni. Sesak dengan orang nak berbelanja.

Kena set target dan tahu apa nak capai. Contoh nak capai RM10,000 sebelum raya, apa …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More