Archive for July, 2013

23
Jul

Kerjaya Sebagai Penjual Emas Secara Online

Assalamualaikum WBT.

Dengan masa yang terbatas, pada bulan puasa ini, saya ingin kongsikan peluang kerjaya sebagai Usahawan EMAS ONLINE. Anda boleh jual emas di serata dunia tanpa perlu bersusah payah keluar dari rumah atau mengganggu urusan harian.

Saya berkongsi peluang ini buat anda kerana melihat ia sebagai satu kerjaya potensi tinggi sebab ia menggunakan medium emas dan emas adalah elemen kekayaan.

Walaupun raya nak dekat, sebenarnya perbelanjaan yang paling banyak adalah selepas raya. Contohnya lepas raya banyak nak pakai duit buat OPEN HOUSE. In shaa Allah jika diizinkan saya akan anjurkan Open house di teratak saya pada …

Read More

19
Jul

Berapa Pendapatan Sebulan Yang Selesa ?

Topik ni memang jadi pilihan ramai orang sebab ia lebih kepada memenuhi kehendak masing-masing. Lain orang lain dia punya pandangan sebab tak semua orang mempunyai tanggungan yang sama.

Anda mungkin rasa kalau dapat RM10,000 sebulan dah boleh hidup senang sebab perbelanjaan anda sebulanĀ  mungkin RM3,000 ke RM5,000 dan baki tu anda boleh buat simpanan.

Saya memang kenal dengan ramai orang buat bisnes. Seorang kenalan saya katanya setiap bulan, dia akan habiskan RM50,000 untuk belanja orang sebagai entertain sahaja. Itu belum bayar perbelanjaan. Baru kos belanja orang seperti belanja minum , mengehteh, …

Read More

16
Jul

Hidup diteruskan dengan Sabar

Assalamualaikum dan selamat berpuasa.

Maaflah lama tak update sebab sibuk baru pindah rumah. Kawasan rumah yang saya duduk ni pun masih baru takada coverage internet. Terpaksa buat kerja online bila berada di tempat yang ada Wifi.

Bulan puasa tahun ni memang dah dijangka cepat berlalu. Diam tak diam dah seminggu puasa dan lagi 3 minggu nak raya. Rakan-rakan yang berkhidmat kerajaan atau swasta memang seronok sebab dapat bonus raya.

Bagi rakan rakan yang berniaga seperti saya ni memang takada bonus raya dari bos. Tapi banyak bonus dapat untuk bagi staf …

Read More

03
Jul

Program Penyembuhan Ilahi

Assalamualaikum WBT.

Selamat datang bulan Julai 2013. Dah lebih pertengahan tahun dan anda setuju atau tidak tahun 2013 ni tahun yang paling pantas. Mungkin kalau anda bekerja mungkin rasa terlalu lama. Kalau yang bekerja sendiri memang tak rasa masa bergerak dan tahu-tahu sahaja sudah nak sampai hujung tahun.

Tahun ini dengan tahun lepas anda perhatikan dalam diri anda, ada tak perubahan ? Mungkin anda masih ingat lagi posisi diri anda pada tahun lepas. Sebenarnya kita ada skala dalam kehidupan kita. Skala 1 – 10. Sebagai contoh kalau nak kira bab …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More