28
Jun

PERBANYAKKAN SUMBER PENDAPATAN

Warren Buffet adalah orang terkaya di muka bumi selepas Bill Gates. Walaupun dia orang bukan Islam tetapi kehidupannya boleh dikatakan sederhana. Pakai kereta yang harga tak sampai $20,000 yang dibeli di kedai lelong. handfon tak pakai dan rumahnya pun rumah jenis lama yang dibeli 40 tahun dahulu.

Apa yang menarik tentang Warren Buffet ialah sifatnya yang suka menderma. Dia pernah mengeluarkan USD$53 billion untuk didermakan kepada tabung kelaparan dunia yang mana kalau kita lihat sekarang, dunia masih lagi lapar tak cukup dengan sumbangan sebanyak itu.

Yang luar biasanya, apabila dia mendermakan USD$ 53 billion, dia bukan jadi muflis atau bankrapt malah menjadikan dirinya lebih kaya dari sebelum. Bagaimana dia menjadi lelaki yang terkaya di dunia. Apa pegangan hidupnya.  Mari kita lihat kata-kata hikmat dia :

Dalam Pendapatan : ” Jangan bergantung pada satu sumber pendapatan. Buat pelaburan untuk pendapatan yang kedua.”

Dalam Perbelanjaan : “Jika anda membeli sesuatu yang anda tidak memerlukan, suatu hari anda akan jual barang yang anda tak perlukan untuk membeli barang yang anda perlukan .”

Dalam Simpanan : ” Jangan simpan selepas tolak baki  perbelanjaan tetapi belanja selepas tolak dari baki simpanan.”

Dalam Risiko : ” Jangan cuba nak menduga kedalaman sungai dengan kedua-dua kaki.”

Dalam Pelaburan : ” Jangan letak semua telur dalam satu bakul.”

Dalam Jangkaan : ” Secara jujur, ia sangat MAHAL. Jangan menjangka daripada orang yang MURAH.”

Itulah pegangan hidupnya yang membuatkan dia antara ketiga terkaya di dunia. Dia pernah beritahu yang dia bermula membuat pelaburan sejak umur 7 tahun dan dia sangat menyesal kerana bermula sangat lambat.

Saya suka pandangannya dalam menjana pendapatan. Jangan bergantung pada satu sumber pendapatan. Sebab itu hari ini, saya mempunyai 8 sumber pendapatan daripada 8 jenis perniagaan. Nak tahu ? Salah satunya anda mesti tahu yang saya membuat perniagaan emas.

Alhamdulillah, perniagaan emas saya berjalan sendiri. Walaupun bulan Ramadhan jika saya memilih untuk tidak bekerja juga ia memberi saya pendapatan. Selain emas , pusat rawatan saya juga sekarang sedang rancak membuat promosi.

Anda mungkin tak tahu satu lagi perniagaan saya iaitu setiap malam, satu perniagaan saya beroperasi di pasar Uptown. Ada beberapa orang pekerja dan pengurus yang menjaga kiosk perniagaan saya itu.

Jadi istilah masa free itu mungkin sangat jarang kecuali jika saya pergi bercuti. Bila bercuti memang tak ada orang pulak yang nak jumpa. Bukan apa, saya pernah terduduk jatuh dahulu selepas saya bergantung pada satu sahaja sumber pendapatan dan ia memang membuatkan saya mempunyai kesedaran yang lebih tinggi selepas itu.

Ramai yang selalu bertanya kepada saya , apa peluang yang mereka boleh buat untuk dapatkan hasil atau pendapatan. Jawapannya terlalu banyak. Ambik kata-kata dari seorang Mat Indon yang berniaga jual air sehingga membolehkan dia memandu BMW 6 series. “Dimana adanya ramai orang berkumpul, disitu berkumpullah duit.”

Dan tak kurang ramai jga yang bertanya kepada saya, ada tak bisnes atau benda yang boleh datangkan duit cepat dan mudah. Secara jujurnya saya katakan memang ada. Mengapa begitu ? Sebab sekarang ni zaman teknologi dan zaman telekomunikasi.

Berapa ramai orang yang kita kenal orang yang jadi kaya dengan dunia telekomunikasi ? Saya ingin perkenalkan sakarang ini, lelaki yang paling kaya di dunia sebelum Warren Buffet dan Bill Gate ialah Carlos Slim. Apa  bisnes dia ? Dia adalah pemilik syarikat telekomunikasi terbesar di Amerika.

Kekayaannya mempunyai $69 Billion. Kita bukan nak jadi seperti beliau jika kita tidak mahu tetapi boleh memilih salah satu bidang yang beliau buat iaitu bisnes telekomunikasi.

Sebagai pembaca blog ini, saya ingin memberi anda hadiah bonus percuma dimana anda akan dapat satu sistem yang boleh menghantar ucapan selamat hari jadi kepada rakan-rakan anda secara automatik, anda boleh ucapkan selamat hari perayaan tanpa penat menekan butang handfon dan yang menariknya selain ia free, anda boleh menyimpan rekod data semua kawan-kawan anda walaupun handfon kena curi, hilang atau masuk air.

Bagaimana nak dapatkan hadiah bonus ini ? Anda hanya taip handfon anda dengan menghantar SMS taip :

 

Jika anda mempunyai masalah untuk send ke  36553  seperti terima invalid, anda boleh send ke   +447624811654 

JANGAN BIMBANG :: INI FREE Servis jika anda inginkan dapat ::

  • Selamatkan database nombor handfon kenalan anda
  • Memberi ucapan hari jadi atau cuti perayaan secara automatik kepada semua kenalan atau prospek anda
  • Menghantar Bulk SMS kepada semua kenalan atau prospek anda
  • Mendapat website percuma
  • SMS percuma
  • Mendapat akaun peribadi
Siapa yang memerlukan sistem ini ?
  • Ahli Perniagaan untuk menjaga hati pelanggannya
  • Orang yang nak promote barang atau perkhidmatannya dengan menghantar bulk SMS kepada pelanggannya
  • Ejen insuran, unit trust, MLM, Gold Trader, siapa sahaja untuk buat prospecting
  • Student yang ingin sentiasa berhubung dengan kawan-kawan.
  • Senang cerita semua orang yang pakai handfon…
Ada orang tanya, Macamana boleh dapat PERCUMA ?
Bila bagi percuma ditanya, bila kena bayar pun ditanya….sebab selalu lihat titik hitam pada kertas putih dan bukan lihat warna putih kebaikan yang ada pada kertas itu. Baiklah, cuba tanya pada owner Facebook, owner Yahoo, Gmail…mengapa mereka bagi perkhidmatan mereka percuma ?
Tahukah anda Facebook menjana USD$ 100 billion setahun? Padahal ia bagi orang join facebook secara percuma!
Anda dapat ideanya ? Jika anda berminat, bolehlah hantar sms mengikut panduan di atas. Dan yang paling PENTING / MUSTAHAK, selepas anda menghantar SMS, anda akan menerima SMS yang berbunyi…. Congratulation…..
Anda perlukan alamat / link website selepas itu. Untuk mendapatkannya, anda perlu menghantar SMS taip :
Dalam masa 24 jam atau kurang, anda akan menerima link untuk anda login ke website anda. SELAMAT MENCUBA.
Jika anda rasa ia menarik untuk dikongsikan, sila klik SHARE….

Tinggalkan Komen Anda

*

Hazlina Amin

June 30, 2012 at 4:24 am

Salam. Boleh kah rakyat Singapura ikut serta?

Khairil

July 6, 2012 at 2:33 pm

Salam, berminat dengan program Telco ni. Dah sms kat 36553, tapi terima balasan invalid bla..bla..bla… Lepas tu cuba sms kat nombor +447624811654 . Tapi senyap je, tak ada balas apa-apa pun. Cuba pulak sms kat nombor 0178721156, pun tak ada balasan. Dah lebih 24 jam ni… Macamana ni Master?