Archive for 2012

26
Dec

KURSUS TENDAI 2012 JOHOR BAHRU

Atas permintaan, buat warga Johor Bahru, saya akan berada di JB pada hujung minggu ini dan sebagai penutup tirai tahun 2012.

Mungkin inilah kali terakhir kursus Tendai Versi 1 saya anjurkan sepanjang 3 tahun dijalankan. Selepas ini kursus Tendai akan ditukar ke Versi baru dan sudah tidak ada lagi kursus untuk ahli intermediate dan hanya untuk level Master ke atas.

Bagi sesiapa yang berada di Johor, bolehlah mendaftar NAMA dengan menggunakan SMS hantar ke 012-3969746 MHS.

 

Read More

21
Dec

KURSUS AKHIR TAHUN 2012 DEWAN GURU TENDAI

Assalamualaikum WBT.

Ahad 23 hb Disember saya akan buat kursus untuk Alumni Tendai dan juga peserta yang baru. In shaa Allah pada kursus kali ini yang sebagai menutup tirai bagi tahun 2012 lebih fokus kepada aplikasi Tendai dalam kehidupan.

Bagi ahli lama, inilah masanya untuk anda buat recharge energi. Bila buat secara ramai, rasa energi lebih kuat dengan izin Allah. Untuk peserta baru, biarpun sebelum ini belum pernah belajar atau mengikuti mana-mana kursus metafizik, anda tidak perlu bimbang kerana module yang dikongsikan mudah faham dan method pengijazahan juga tidak …

Read More

17
Dec

Salah Satu Rahsia Kekuatan Manusia

Assalamualaikum WBT.

Tak sabar nak menyambut tahun baru ? Ya lagi beberapa minggu sahaja kita nak mengakhiri tahun 2012 dan akan mulakan azam dan misi baru bagi tahun 2013. Banyak program-program diluar sana yang sekarang ini sedang rancak untuk membuat aturcara.

Bagi saya, setiap tahun kita akan melalui proses penambahan ilmu dan peningkatan dari segi pemikiran dan cara hidup kita. Jika tahun yang sudah ni kita hidup biasa-biasa atau belum berjaya, in Shaa Allah tahun yang datang ini kita akan mempunyai perbezaan hidup daripada sebelum ini.

Semuanya kerana ilmu …

Read More

12
Dec

Hari ini 12-12-12

Hari ini adalah hari bersejarah dalam seluruh peradaban manusia. Yang paling tersentuh bila kita membayangkan tahun 12-12 -1212 yang sudah berlalu seribu dua ratus tahun dahulu. Bagaimana orang zaman tersebut menyambut tahun tersebut.

Kalau tahun ini ada yang nak bernikah pada tarikh ini sebagai tarikh keramat. Ada yang nak mula berniaga , ada yang nak pindah rumah, ada yang nak bercuti dan m ungkin ada yang nak anak lahir pada tahun ini.

Yang terharunya ialah pada 12-12-2112 semua antara kita yang ada sekarang sudah tidak lagi berada di alam ini. Begitu …

Read More

08
Dec

SEAN STEPHENSON TIDAK ADA MEMBERI ALASAN

Hari ini kita kenal serba sedikit tentang kisah kejayaan manusia yang mempunyai 1001 alasan tetapi beliau tidak memilih untuk akur pada alasannya sebaliknya memberi inspirasi kepada orang yang suka memberi alasan. Orangnya mempunyai ketinggian 3 kaki sahaja. Mari kita baca sedikit latar belakang dirinya.

Dia dijangka mati ketika lahir, Sean Stephenson telah mempunyai sebab untuk berputus asa dan peluang yang banyak untuk meraih simpati. Beliau mengalami lebih daripada 200 patah tulang sebelum umur 18 tahun, mencapai ketinggian hanya 3 kaki dan kekal terhad menggunakan kerusi roda.

Walaupun cabaran dan dugaannya hebat, …

Read More

05
Dec

Harga Emas akan Naik 500%

Emas mempunyai elemen vibration (gelombang) yang menarik kekayaan. Sesiapa yang ada simpan emas, dia kalau tak kaya pastinya dia senang. Sebab itu kalau tak ada idea nak beli apa, lebih baik beli emas daripada beli kereta yang akhirnya jadi besi buruk.

Simpan emas ada caranya. Dalam program IBU EMAS ( Seangkatan dengan IBU DUIT / WANG ASMA ), method yang betul ditunjukkan untuk ianya boleh menjalankan peranan (saranan) sebagai alat untuk menarik gelombang kekayaan.

Jika ditanya antara simpan emas dan simpan ibu duit/ wang asma, sudah tentu simpan IBU EMAS lebih …

Read More

03
Dec

KENAPA SUSAH NAK KAYA

 

Saya baru sahaja sibuk promosi bisnes di MAHA itu yang tak sempat nak update blog ni. 1 hb Disember pulak ada perkongsian tentang bisnes Hitech di Menara PGRM Cheras.

Maaflah sebab dah lama tak berkongsi pengalaman dalam blog ini. Sepanjang masa di MAHA banyak pengalaman yang saya boleh kongsikan dalam post ni. Secara jujurnya, ini pertama kali saya berniaga di MAHA dengan dibantu oleh 4 orang staf.

Tahun akan datang jika ada peluang untuk berniaga di MAHA, saya sudah tahu macamana cara untuk cepat dapatkan hasil dengan kos yang rendah. Pertama …

Read More

22
Nov

BERHIJRAH KE ARAH KEBAHAGIAAN

Minggu ini selama 10 hari saya dan crew akan terlibat dalam program perniagaan di MAHA. Sebelum kami bermula dengan Projek 2013. Alhamdulillah, 2 produk syarikat saya yang terbaru sudah berada di pasaran. Produk berasaskan Jus Goji (bagus untuk kesihatan ) dan produk gula stevia.

Di tapak jualan MAHA saya terlibat dalam jualan minuman , Terapi dan produk tersebut. Sasaran pada hari tersebut sebanyak 10,000 kotak dijual. Siapa yang datang kalau ada rezeki menang Ipad terbaru. Yang dalam gambar ni adalah sahabat saya yang berhijrah daripada kerja makan gaji di Avon …

Read More

11
Nov

PENDAFTARAN AHLI TENDAI LAMA

Assalamualaikum buat para pembaca, semoga hari-hari nak hujung tahun ni anda semua dah mula nak merancang apa yang anda ingin capai pada tahun depan 2013.

Kali ini saya ingin mengambil peluang untuk membuat sedikit pengumuman kepada Ahli-Ahli Tendai yang berada di luar sana untuk membuat pendaftaran secara online. Diluar sana ada lebih 10,000 ahli Tendai dan untuk sentiasa berhubung sesama ahli, kami perlukan penyimpanan database.

Sebarang maklumat atau aktiviti terkini , Ahli-ahli Tendai akan mendapat maklum terlebih dahulu. Cara pengiriman maklumat akan menggunakan media cetak, SMS, Facebook, email.

Sebenarnya saya dalam merangka …

Read More

05
Nov

DARI KULI JADI TAUKEY

Jika ada yang risau tentang pekerjaan yang dia buat sekarang tak berapa nak datangkan hasil dan tak nampak masa depan, mungkin boleh jadikan cerita post pada kali ini sebagai pengajaran. Macamana dari seseorang yang tiada motivasi, tiada duit, tiada harta boleh berjaya. Dari seorang kuli menjadi seorang taukey yang berduit.

Pada zaman belajar dahulu, saya banyak bercampur dengan orang yang bekerja. Masa itu belajar di Uitm Shah Alam. Dalam masa sama saya buat kerja part time jual insuran semasa student. Bila buat partime tu saya selalu keluar kampus jumpa-jumpa prospek.

Setiap …

Read More

30
Oct

BERI PELUANG KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MANTAPKAN EKONOMI DALAM BIDANG RAWATAN

Assalamualaikum dan Selamat Menyambut Aidil Adha.

Kali ini ramai yang ambik peluang untuk beraya di kampung. Boleh tanya pada yang balik bagaimana keadaan di lebuhraya. Sebab raya pun jatuh pada hari Jumaat. Bagi yang mampu dapat membuat korban daging dan yang belum, kita sama-sama berdoa tahun depan kita niatkan sedekah seekor lembu untuk korban.

Seringkali saya diajukan pertanyaan, bagaimana nak mendapatkan khidmat rawatan yang saya buat. Kebanyakannya datang dari jauh-jauh seperti utara, pantai timur. Konsep rawatan yang saya ketengahkan ialah rawatan complimentary yang didaftar dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia. Gabungan Oriental …

Read More

24
Oct

DOA MAKBUL UNTUK MOHON JODOH

Assalamualaikum WBT,

Buat para pembaca yang setia bersama blog ini. Alhamdulillah, dalam masa beberapa bulan sahaja, kita akan membuka lembaran baru ke tahun 2013. Website ini sudah hampir 5 tahun. Kalau dah kawin tu anak pun dah masuk 5 tahun tak lama lagi nak sekolah.

Boleh katakan 80% pembaca blog ini terdiri daripada orang yang belum berkahwin. Saya katakan begitu kerana ramai ahli Tendai yang datang belajar atau ambil jarak jauh, ataupun orang yang minta pandangan tentang masalah mereka terdiri daripada mereka yang belum berumah tangga.

Bila dah berumah tangga, dah …

Read More

16
Oct

NEXT RECHARGE TENDAI 21 OCT 2012


Kursus Tendai (Tenaga Dalam Ilahi) akan diadakan pada 21hb Oktober 2012 di Putrajaya, 91 B Jalan Diplomatik Presint 15. Berhadapan dengan percetakan nasional atas kedai cermin mata.

Setiap bulan saya akan anjurkan Kursus Tendai (Tenaga Dalam Ilahi) untuk tujuan ahli-ahli tendai boleh berkumpul untuk recharge secara beramai-ramai dan bertukar-tukar idea sesama ahli.

Sudah tentu Kursus Tendai (Tenaga Dalam Ilahi) kali ini akan mendapat banyak ilmu baru dan memberi manfaat kepada peserta yang hadir.

Jika Kursus Tendai (Tenaga Dalam Ilahi) yang sebelum ini sudah datang dan tidak boleh nak ingat kerana terlalu banyak perkongsian ilmu diberi, peserta boleh datang …

Read More

08
Oct

Pengembaraan Roh

Assalamualaikum WBT. Terima kasih tak terhingga kepada anda yang sentiasa memberi sokongan kepada saya dalam usaha untuk memberi peluang dan ruang ke arah meningkatkan potensi diri kita semua. Hari ini, trafik ke website ini sudah mencapai sasaran berjuta.

Dalam hidup kita memang sentiasa mendapat dugaan dan cobaan. Walaubagaimanapun dugaan dan cobaan yang menimpa diri kita tak sehebat cobaan orang lain dan orang dulu-dulu.

Ada orang dugaannya dasyat sehingga mengorbankan nyawa. Setiap cobaan itu adalah memberi signal kepada kita untuk mengisi ruang dalam diri kita untuk kembali kepada yang mengaturkan segala patern …

Read More

30
Sep

SUSAH SENANG DALAM PERNIAGAAN

Hari ini Pertandingan Usahawan anjuran MPSJ diadakan di Dewan Kelana Jaya yang pesertanya seramai 200 orang datang bertanding. Boleh dikatakan 98% yang bertanding adalah usahawanita. 2% Lelaki….Mungkin peserta lelaki ramai bertanding dalam arena REAL LIFE. Sibuk mencari rezeki luar.

Hari itu selepas program di Alor Gajah Melaka saya terus bergegas ke KL untuk menjadi Juri kepada pertandingan Usahawan yang hari itu topik tema pertandingan adalah “PERNIAGAAN ASAS ADALAH YANG TERBAIK.”

Peserta dipecahkan kepada 10 kumpulan dan setiap kumpulan diberi tugasan untuk buat perbentangan dan saya serta 2 orang lagi ahli panel …

Read More