Archive for 2011

11
Oct

Bagaimana Nak Dapat Kereta Impian Guna Subconsious Mind ( Minda Separa Sedar )

Kali ni, saya nak share teknik yang saya dah buktikan berjaya untuk pakai kereta impian saya BMW 525i M-Sport . Yes! Special untuk anda pelawat hadzrin.com.

Kalau tak guna teknik ni mustahil anda boleh pakai kereta impian anda. Kalau boleh pakai, pastinya ambik masa bertahun-tahun lama. Dengan teknik saya ini, bergantung besar mana kereta impian anda. 

Lagi mahal lagi ganas ambik masa lama sikit. Paling lama setahun. …

Read More

10
Oct

Berita Baik Untuk Kakitangan Kerajaan

Bajet 2012 baru-baru ni mengumumkan umur pencen dari 56 tahun dilanjutkan ke 60 tahun. Ada 4 tahun lagi untuk dapat gaji.

Kalau gaji sebulan RM4,000 , bermakna tambahan 4 tahun lagi bekerja boleh kumpul lagi RM192,000.

4 tahun bagi kebanyakan orang adalah tempoh yang agak lama juga. Kalau setiap bulan dapat simpan duit RM1,000 4 tahun dah ada RM48,000.

Tu baru 4 tahun. Apa lagi bayar kereta 9 tahun. Sebab itu bank dapat duit banyak dari instalment kereta. 9 tahun kira interest dah berapa.

Belum lagi bayar duit rumah …

Read More

09
Oct

Singgah di blogspot sementara www.MasterHadzrin.blogspot.com

Assalamualaikum,

Buat sementara waktu, segala update blog akan dimasukkan ke www.masterhadzrin.blogspot.com. Insya Allah masalah website akan diperbetulkan dalam masa terdekat.

Segala info terkini di web blogspot dahulu. Terima kasih atas sokongan anda.

 

Read More

09
Oct

BAGAIMANA DUIT DIBUAT

Minggu lepas seorang sahabat saya ada bagitahu yang dia nak keluarkan duit dia dari bank sebanyak RM100,000 untuk masukkan duit tu ke dalam bank partner bisnes dia. 

Tapi bank ketika itu bagitahu dia yang mereka tak ada duit nak bagi dan kalau nak keluarkan kena bagitahu 3 hari awal.

Memang terkejut jugaklah kenapa bank tak ada duit nak bagi keluar sedangkan bank tu memang jenis bank yang …

Read More

09
Oct

BERFIKIRAN LUAR KOTAK ( THINK OUT OF BOX )

Kadang kala kita perlu masukkan idea kreatif dalam kehidupan kita untuk berjaya. Buat benda yang orang lain tak buat atau buat sesuatu yang luar biasa. Jangan jadi seperti niaga di jalan ke Genting Highland sebelum ini. 

Nampak orang jual lemang, berderet semua orang kampung jual lemang. Tak kreatif bila ikut-ikut orang.

Ada satu syarikat di China yang nama syarikatnya Kasut Kang ambik masa 6 bulan untuk siapkan …

Read More

09
Oct

5 "C" YANG ORANG KEJAR UNTUK STATUS…

Saya masih ingat lagi sewaktu di tanah suci Mekkah pada 3 tahun lepas semasa buat umrah. Setiap kali solat maghrib sementara menunggu waktu Isyak, saya dan 3 orang rakan akan duduk di tangga sambil melihat orang sekeliling dengan melihat Kaabah. Cuci mata…

Di sebelah saya ada rombongan lain dari Malaysia juga tetapi bukan kumpulan kami. Di situ kami berkenalan dan berbual-bual sambil curi-curi ambik gambar. Dalam Masjidil Haram , diharamkan ambil gambar. Kalau polis dia nampak handfon atau kamera kita kena rampas.

Maksud haram kat …

Read More

08
Oct

Bergantung Pada Allah Dan Diri Sendiri

Assalamualaikum Wbt.

Bulan ni banyak outstation sikit dan dijangka bulan depan pun sama. Kemungkinan saya akan ke Ipoh dan Ke Pulau Pinang. Nak kata urusan kerja , tak ada la sangat tetapi lebih kepada urusan menimba ilmu.

Minggu depan saya akan ke Sabah yang dah 4 tahun tak ke sana. Rupa-rupanya bila dah tahu, boleh beli tiket kapal terbang pergi dan balik serendah RM39.00 dengan menaiki Air Asia. Itu pun kena beli awal sebulan dahulu. Jika macam ni setiap bulan ke sana pun okey.

Sebab di …

Read More

07
Oct

Dapat Duit Pencen Dari Emas

Assalamualaikum Wbt.

Sejak kebelakangan ni, ramai guru-guru tertinggi mula terlibat dengan emas. Baik guru paranormal atau guru normal. Ada juga yang letak side effect pada emas yang mereka jual.

Contohnya beli emas dari mereka boleh menghalau unsur negatif  bila simpan emas tu. Ada yang boleh menggandakan emas dengan cepat seperti emasnya sudah dimasukkan energi magnet tarik emas.

Bila pakar metafizik mula menjual emas, mesti ada kelebihan sedikit sebab selain dari jual emas, mereka akan memberi konsultasi percuma yang selalunya berkaitan dengan hukum alam dan tenaga.

Seperti dalam …

Read More

07
Oct

Buat Duit Sendiri

Assalamualaikum wbt.

Sejak kebelakangan ni , ramai kawan-kawan lama datang mencari. Mereka bukan cari untuk apa…nak jemput datang kenduri kahwin mereka…beringat juga depa ni.

Walaubagaimanapun Tahniah buat mereka kerana bila dah kahwin ni barulah bermulanya fasa pertama….ketika bujang tu ibarat sekolah tadika….alam perkahwinan masuk darjah satu sekolah rendah…bila dah ada anak pula masuk darjah 2…sehinggalah anak meningkat dewasa, kita semakin tua…

Sebelum ni saya ada membuka cerita untuk kongsikan bagaimana kita boleh jadikan diri kita pegang benda jadi duit. Itu sebenarnya ayat pendek yang membawa erti …

Read More

07
Oct

Beli Emas Pada Usia Muda

Assalamualaikum,
Saya hari ini mencuri sedikit masa untuk mengupdate blog ini dengan berkongsikan pengalaman seorang rakan yang membeli emas pada usia 21 tahun.

Bayangkan pada usia 21 dah ada 300 gram emas yang bernilai RM50,000!

Memang benar ada orang yang lebih muda miliki emas dengan sebanyak itu dan ada yang sampai 1 kilogram (nilainya RM150,000).

Sekarang umur sahabat ini 21 tahun dan insya Allah akan tamatkan zaman bujangnya (itu pun kalau keluarganya restu). Dengan kenaikan emas purata setiap tahun 30%, bayangkan bila umur sahabat ni ketika 31 tahun, berapa sudah nilai emasnya ?

Kalau dia …

Read More

07
Oct

Selaraskan Diri Dengan Energy Kekayaan

Assalamualaikum dan Salam Ceria.

Sejak kebelakangan ini banyak program motivasi, kekayaan dianjurkan di negara kita tetapi sedikit sahaja yang menyediakan platform.

Program yang saya anjurkan juga tidak menyediakan platform tetapi lebih kepada mendedah rahsia platform.

Apa itu platform ? Ia satu media atau kenderaan yang mengalirkan wang kepada kita. Masih tak faham lagi ? Jika saya katakan MLM itu sebagai platform anda mudah faham?

Yes, benar….bukan MLM sahaja yang boleh buat duit dan bukan MLM sahaja yang boleh dijadikan platform. Ikut kreativiti anda sendiri untuk hasilkan pendapatan.

Baru-baru …

Read More

07
Oct

Beli Emas Pada Usia Muda

Assalamualaikum,

Saya hari ini mencuri sedikit masa untuk mengupdate blog ini dengan berkongsikan pengalaman seorang rakan yang membeli emas pada usia 21 tahun.

Bayangkan pada usia 21 dah ada 300 gram emas yang bernilai RM50,000!

Memang benar ada orang yang lebih muda miliki emas dengan sebanyak itu dan ada yang sampai 1 kilogram (nilainya RM150,000).

Sekarang umur sahabat ini 21 tahun dan insya Allah akan tamatkan zaman bujangnya (itu pun kalau keluarganya restu). Dengan kenaikan emas purata setiap tahun 30%, bayangkan bila umur sahabat ni …

Read More

07
Oct

Beli Kereta Pakai Emas

Baru-baru ni saya servey servey di kedai kereta ….sebenarnya bukan kedai tapi lebih kepada butik kereta sebab interior dalam showroom tu memang dasyat. Mana taknya, kedai Mercedes…

Dulu nak intai pun segan apa entah lagi nak masuk dalam kedai tambah pulak nak minta salesman kunci kereta untuk test drive. Alang-alang dah masuk kena tanya ada kereta test drive.

Merasa jugaklah bawak kereta Mercedes model baru round dengan salesmannya temankan sekali duduk sebelah. Kalau kat oversea boleh pinjam kereta sampai bawak balik semalaman.

Apa yang diberbualkan oleh Salesman tu semuanya best belaka. Best Car of The Year lah, best performance, best giler la…Dalam kepala …

Read More

04
Oct

Pengumuman

27
Sep

Apa Yang Saya Biasa Lakukan Bila Tak Tahu Nak Buat Apa

Assalamualaikum,

Terima kasih diatas sokongan anda kerana mengabaikan amaran daripada Google tentang Virus Malware.

Insya Allah, komputer anda tak ada masalah setelah memasuki laman website ini. Insya Allah dalam masa beberapa hari lagi, website ini kembali pulih dan berwajah baru.

Blog sementara ini pun saya akan tutup terus bila yang main web dah pulih.

Saya nak kongsikan kepada anda bagaimana nak meluangkan masa dengan cara yang berfaedah. Tak salah gunakan youtube untuk dapat ilham. Baru-baru ni saya belajar guna youtube dan saya amalkan…

Amalkan tengok benda berfaedah ler…contoh video menarik rezeki ni…Alhamdulillah dalam masa sekejap tanpa disangka-sangka , saya dapat apa yang saya lihat.

Lain …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More