29
Dec

ALHAMDULILLAH, DENGAN GUNA NIAT MESEJ CEPAT SAMPAI

 

Hari ini saya ingin kongsikan pengalaman yang dialami oleh beberapa orang ahli Tendai yang dah mengambil peringkat pengijazahan Master ke atas.

Apabila sudah mengambil peringkat Master sebenarnya dah boleh aplikasikan energi tersebut seperti untuk buat rawatan, menghantar niat, buat produk dan ijazahkan murid.

Yang mana dah ambik peringkat Master tapi tak gunakan energi tersebut amatlah rugi lebih-lebih lagi yang tak tamatkan latihan. Jika tak tahu, boleh hadiri kursus Quantum ISP setiap kali diadakan di Putrajaya.

Memang lain jika hadir ke kursus dengan belajar sendiri. Feel ia amat berbeza. Dari segi kekuatan energi yang diterima juga berganda. Atas dasar kerohanian, untuk Ahli Tendai yang belum hadiri Kursus diberi potongan yuran special atau ada skim Ahli Tendai.

Anda boleh hadiri kursus dan bawa 5 orang kawan untuk dapat free yuran pendaftaran. Tak perlu bawa serentak 5 orang. Sorang-sorang pun boleh asalkan akaun tunggakan dilangsaikan kalau tak dah kira hutang tak langsai.

Pengalaman sepanjang menggunakan Energi peringkat Master ni, setiap kali kalau parking kereta di tempat sesak pasti ada kekosongan di depan pintu masuk. Memang betul, ada setengah guna minda bawah sedar seperti guna bola emas, khadam, tapi dengan Tendai guna niat sahaja.

Kalau di masjid untuk solat Jumaat bila waktu penuh orang dan ada juga yang tak ada ruang untuk sembahyang. Bila berlaku macam tu yang boleh jadi tertinggal sembahyang sebab tak ada tempat. Kadang terperangkap di tengah-tengah depan orang sembahyang.

Bila niat sahaja, tiba-tiba seorang jemaah beralih ke hadapan dan tempat kosong dia diambil.Ni situasi dalam masjid bukan di luar atau tepi masjid.

Itu pengalaman guna niat yang simple-simpel dalam Tendai. Yang lain pengalaman tak diduga seperti nak cari kerja, jika dulu susah betul nak dapat kerja tapi lepas guna energi niat secara tak sedar dapat banyak pula tawaran kerja.

Jika dah ada kerja tapi dah lama kerja macam tak ada perubahan di tempat kerja, guna niat entah bagaimana tiba-tiba dinaikkan pangkat atau diberi bonus atau dinaikkan gaji atau dihantar ke luar negeri untuk belajar.

Yang mana buat bisnes kalau dulu asyik putus duit modal, tak ada jualan, bila dah guna niat, duit sentiasa ada sahaja di bank dan simpanan lebih banyak dari sebelum. Kalau tersesak sekejap aje dapat duit.

Semuanya guna niat dan usaha dipermudahkan. Rupa-rupanya kita selalu dengar pengalaman orang yang tak bekerja tetapi rezeki mudah sahaja diterima. Macam di Johor saya kenal seorang yang nak kata kerja, tak adalah kerja…tapi duduk rumah banglow, ada kereta banyak biji…tapi semuanya bukan dia punya tapi buat macam dia punya.

Dia jaga kereta kerabat dan rumah kerabat. Dan dia boleh duduk dan pakai kereta semua. Jadi apa kerja nya, jaga harta orang lain buat macam harta sendiri. Duit sentiasa ada sahaja tapi bukan dari gajinya.

Nak jadi macam tu pun bukan calang-calang orang. Kalau saya banyak lagi saya boleh usahakan sebab kalau dah kerja begitu sebenarnya tanggungjawab dan amanah orang bukan senang untuk dijaga lebih-lebih kalau jenis buas nak bebas dari ikatan orang.

Sebab itu orang cakap bila ada ilmu tu, kehidupan lebih cemerlang berbanding tanpa ilmu. Bukan sahaja ilmu akademik tetapi ilmu kehidupan. Dalam Tendai, ilmu energi buatkan kita faham mengapa setiap perkara yang berlaku dengan puncanya dari mana.

Bile dah tahu punca, apa jua permasalahan kita boleh selesaikan termasuklah dalam hal merawat. Kerana setiap benda yang ada didunia ini adalah energi termasuklah emas, kayu, kulit…

Niat juga merupakan hantar gelombang energi. Lebih halus niat yang dihantar, lebih berkesan dan cepat apa yang nak disampaikan seperti hajat.>>> Layari www.KursusTendai.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Komen Anda

*

Sugel

January 4, 2012 at 10:46 pm

Teknik ini telah diguna pakai oleh ramai calon yang mencari kerja di serata dunia dan mereka telah BERJAYA! Cara untuk berjaya dengan cepat adalah meniru orang yang dah berjaya.

iezat

January 4, 2012 at 11:49 pm

klu bab pasal parking tu,aku mmg suka..mesti dapat punya.

norimin

January 21, 2012 at 5:44 pm

niat dapat komisen dr emas,nak upgrade tendai master.