Archive for August, 2011

23
Aug

MENCARI WARNA DIRI

Assalamualaikum Wbt,

Alhamdulillah, satu persatu persiapan dibuat untuk selepas Raya. Ya, bukan persiapan untuk raya tetapi selepas raya. Antaranya program Open House yang akan dibuat di ofis rasmi di putrajaya.

Buat masa sekarang ni sedang sibuk dengan pengubahsuai ofis jadikan training center. Sejak dah sebulan tak buat kursus, seperti Tendai pun jadi tak bersinar. Seolah-olah tidak ada tempat untuk berkumpul.

Bukan kerana tidak mahu buat program tetapi masalah tempat. Di tempat kebiasaan yang saya anjurkan di Kompleks Kejiranan P16 tu mereka dah sekat dari sebarang aktiviti seminar motivasi, MLM atau Metafizik.

Yang boleh …

Read More

20
Aug

PANDUAN MENDAPATKAN LAILATUL QADAR

Semua orang nak dapat berjumpa dengan malam al-Qadar atau Lailatul Qadar. Sebab ganjaran orang yang beribadah semasa Lailatul Qadar sangat lumayan. Nilai pahalanya seperti beribadah 1,000 bulan. Siapa yang tak mahu, kan?

Jadi, semua orang tercari-cari malam 1,000 bulan itu. Persoalannya sekarang ;

  • Siapa yang tahu bilakah malam itu akan muncul?
  • Bagaimanakah caranya untuk mendapatkan Lailatulqadar?
  • Sekiranya berjumpa dengan Lailatul Qadar, apakah yang hendak kita pohonkan? Amalan apakah yang patut kita lakukan?
  • Bagaimanakah kita boleh mengetahui yang kita mungkin telah mendapat Lailatul Qadar?

 

Semua persoalan diatas seringkali bermain di benak fikiran saya pada setiap kali datangnya Ramadhan. Anda bagaimana? Ada jawapan untuk …

Read More

19
Aug

RENUNGAN RAMADHAN

Sempena bulan puasa ni, memang tak ada kesempatan nak duduk lama depan komputer berkongsi ilmu. Projek pemutihan pun sudah berakhir. Masa pun banyak dihabiskan untuk membuat renovation ofis yang bakal dijadikan sebagai Training Center.

Website Hadzrin dot com ini pun akan diperbaharui dengan wajah yang lebih cantik dan profesional (harap-harap begitulah). Lagi 10 hari lagi kita akan menyambut Syawal dan mungkin banyak buat persiapan nak raya seperti membeli baju baru, hias rumah, buat kuih…

Berbanding orang-orang yang dahulu semasa zaman Nabi Muhammad, mereka menyambut Syawal dengan perbanyakkan amalan zikir, khatam al-Quran kerana keberkatan bulan Ramadhan berlipat kali ganda …

Read More

16
Aug

MEMBUKA PINTU REZEKI

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang”

Dato’ Dr. Fazilah Kamsah pernah berkata…
“setiap pagi sedekahkan Al-fatihah kepada kedua ibu bapamu ( tak kira masih hidup @ telah tiada )”
nescaya pintu rezekimu akan terbuka buat kamu.

Berdasarkan Hadith Nabi :

“Tidak akan terputus rezeki seseorang selagi dia tidak meninggalkan doa kepada kedua orang tua nya dalam sehari”

Huraian hadith:

- Jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa (baik yang hidup mahupun yang sudah tiada )

- Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus berdoa kepada kedua ibu bapa (walaupun ada ibu bapa …

Read More

14
Aug

SISTEM SHEELD (QUANTUM HEALING)

Baru siap buat rakaman video bagi projek Quantum Healing dimana sesiapa yang berminat nak buat rawatan guna jarak jauh atau kaedah energi boleh menggunakan handphone jenis macam iphone atau yang jenis touch screen.

Lumrah kita semua kalau ada benda senang kita buat. Contohnya kalau pening kepala atau sakit perut atau jenis sakit-sakit yang ringan, nak pergi ke klinik dah nak kena naik kereta atau motor, nak kena menunggu, nak kena bayar servis dan macam-macam .

Tapi kalau ada kaedah yang hanya buka handfon semudah menekan butang untuk buat rawatan, itu lebih …

Read More

10
Aug

IMPIAN BELUM CAPAI

Semua orang yang mensibukkan dirinya belum lagi tercapai impian mereka. Ada yang dah ada duit berjuta dalam bank pun masih kata impian mereka tak tercapai.

Kes ni sebab masa belum ada berjuta, impiannya adalah nak jadi Jutawan. Tapi bila dah ada berjuta impian dia dah berubah jadi ratus jutawan atau billionaire.

Ini bermakna, selagi hayat, manusia tak pernah rasa impiannya tercapai atau senang cerita mereka tak akan rasa puas.

Contoh lain, jika selama ini memandu kereta Mercedes, nak pula rasa memandu kereta Ferrari. Bila dah memandu Ferrari, nak pula memandu Lamborghini…akhir selagi dipandu …

Read More

04
Aug

DIRI BAGAIKAN SUNGAI

 

Sempena bulan Ramadhan ni, saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat berpuasa buat sahabat pembaca sekalian. Bulan puasa ni banyak urusan di luar sampaikan tak sempat nak buka update blog.

Walaubagaimanapun bersyukur, kerana Blog yang sebelum ni kena serangan virus sekarang ni masih boleh ditatap umum. Temujanji dengan pemilik Server baru setiap hari ditangguh tangguh sebab saya banyak kali outstation.

Hujung minggu ni pula akan ke Johor Bahru semula untuk menghantar mesin Thumb Print 3 biji. Insya Allah kalau tak ada rintangan, di Johor Bahru 5,000 pendafaran PATI. Ini tanggungjawab bersama.

Sebut tentang …

Read More

02
Aug

DUGAAN BULAN RAMADHAN

Tahun ini bulan puasa paling tak rasa yang sedang berpuasa atau berada di bulan Ramadhan. Mungkin kerana kesibukan yang belum pernah dilalui sepanjang hayat.

Bayangkanlah bila buat kerja yang memerlukan komitmen sehingga keluar pagi balik pagi. Semata-mata kerana nak menjayakan projek pemutihan tahun ini.

Lihat sahaja di center pendaftaran pemutihan saya di gambar. Penuh bagaikan menjual pisang panas di bulan puasa. Ini semua kerana bila dapat seorang sahaja yang dah buat pendaftaran, ramai kawan-kawan akan menyusul.

Itu yang dari seorang jadi 10 orang dan dari 10 orang akan ajak lagi 100 orang dan hinggalah beribu-ribu orang. Jika dah capai …

Read More