Archive for March, 2011

13
Mar

MELEPASKAN ENERGI

                 

Minggu hadapan 20 Mac , Kursus ISP di adakan di Putrajaya Kompleks Kejiranan Presint 16. Insya Allah dibuat di bilik Kelab yang boleh menempatkan sehingga 100 orang tetapi biasanya kursus ini tak perlu ramai sangat kerana kita perlukan ruang yang luas untuk melakukan praktikal.

Dalam module ISP selain mengajar cara untuk membuat rawatan pada patient, kami lebih kepada membangkitkan energi dari dalam tubuh melalui penghayatan spiritual dan tenaga dalam. Untuk melepaskan energi yang terpendam, dalam …

Read More

13
Mar

BERFIKIRAN LUAR KOTAK ( THINK OUT OF BOX )

kasut power

Kadang kala kita perlu masukkan idea kreatif dalam kehidupan kita untuk berjaya. Buat benda yang orang lain tak buat atau buat sesuatu yang luar biasa. Jangan jadi seperti niaga di jalan ke Genting Highland sebelum ini. Nampak orang jual lemang, berderet semua orang kampung jual lemang. Tak kreatif bila ikut-ikut orang.

Ada satu syarikat di China yang nama syarikatnya Kasut Kang ambik masa 6 bulan untuk siapkan projek kereta kasut bentuk elektrik yang kelajuannya 30km/jam. Kira oklah kalau nak ke JB dari KL tu ambik masa 10 jam baru …

Read More

11
Mar

5 “C” YANG ORANG KEJAR UNTUK STATUS…

umrahSaya masih ingat lagi sewaktu di tanah suci Mekkah pada 3 tahun lepas semasa buat umrah. Setiap kali solat maghrib sementara menunggu waktu Isyak, saya dan 3 orang rakan akan duduk di tangga sambil melihat orang sekeliling dengan melihat Kaabah. Cuci mata…

Di sebelah saya ada rombongan lain dari Malaysia juga tetapi bukan kumpulan kami. Di situ kami berkenalan dan berbual-bual sambil curi-curi ambik gambar. Dalam Masjidil Haram , diharamkan ambil gambar. Kalau polis dia nampak handfon atau kamera kita kena rampas.

Maksud haram kat sana bukannya buat dapat dosa tetapi haram …

Read More

10
Mar

AKHIRNYA KITA AKAN JADI DIRI KITA SEBENAR

Assalamualaikum Wbt.

Bulan ni banyak outstation sikit dan dijangka bulan depan pun sama. Kemungkinan saya akan ke Ipoh dan Ke Pulau Pinang. Nak kata urusan kerja , tak ada la sangat tetapi lebih kepada urusan menimba ilmu.

Minggu depan saya akan ke Sabah yang dah 4 tahun tak ke sana. Rupa-rupanya bila dah tahu, boleh beli tiket kapal terbang pergi dan balik serendah RM39.00 dengan menaiki Air Asia. Itu pun kena beli awal sebulan dahulu. Jika macam ni setiap bulan ke sana pun okey.

Sebab di Sabah banyak peluang dan ramai orang yang positif. …

Read More

08
Mar

PENCEN TETAP DARI EMAS

Assalamualaikum Wbt.

Sejak kebelakangan ni, ramai guru-guru tertinggi mula terlibat dengan emas. Baik guru paranormal atau guru normal. Ada juga yang letak side effect pada emas yang mereka jual.

Contohnya beli emas dari mereka boleh menghalau unsur negatif  bila simpan emas tu. Ada yang boleh menggandakan emas dengan cepat seperti emasnya sudah dimasukkan energi magnet tarik emas.

Bila pakar metafizik mula menjual emas, mesti ada kelebihan sedikit sebab selain dari jual emas, mereka akan memberi konsultasi percuma yang selalunya berkaitan dengan hukum alam dan tenaga.

Seperti dalam post saya semalam, bila dah ada ilmu, …

Read More

07
Mar

BAGAIMANA KITA BOLEH JADIKAN DIRI KITA BERDUIT

Assalamualaikum wbt.

Sejak kebelakangan ni , ramai kawan-kawan lama datang mencari. Mereka bukan cari untuk apa…nak jemput datang kenduri kahwin mereka…beringat juga depa ni.

Walaubagaimanapun Tahniah buat mereka kerana bila dah kahwin ni barulah bermulanya fasa pertama….ketika bujang tu ibarat sekolah tadika….alam perkahwinan masuk darjah satu sekolah rendah…bila dah ada anak pula masuk darjah 2…sehinggalah anak meningkat dewasa, kita semakin tua…

Sebelum ni saya ada membuka cerita untuk kongsikan bagaimana kita boleh jadikan diri kita pegang benda jadi duit. Itu sebenarnya ayat pendek yang membawa erti banyak benda.

Lain orang lain cara mereka menangkap apa …

Read More

04
Mar

KURSUS ISP 13HB MAC DITUNDA KE 20HB MAC

 

Assalamualaikum.

Hari ini saya ingin umumkan sedikit perubahan tarikh kursus ISP yang akan diadakan pada minggu hadapan tetapi ditunda ke 20 hb kerana pada 13hb Mac ini, pihak kami mempunyai kursus luar dan insya Allah apa yang diperolehi dari program luar ini akan dikongsikan dalam Group Quantum Kekayaan.

(more…)

Read More

03
Mar

VISI JANGKA PANJANG

Assalamualaikum Wbt.

Bila kita lihat carta aliran perjalanan hidup seorang manusia, baru kita sedar bahawa perjalanan kita masih terlalu jauh lagi walaupun umur dah meningkat panjang.

Bila lihat gambaran perjalanan kita, terbayang pula sisa-sisa kehidupan kita yang terlalu banyak keburukan yang kita lakukan. Kita khuatir dosa-dosa tidak diampunkan. Bila dah tiba masanya kita di matikan, tak ada lagi nak di patah balik untuk perbaiki kesalahan kita.

Baru kita sedar selama ini kita meraih untuk menjadi senang, menjadi kaya, keluar dari masalah hutang, mendapat kebahagiaan rumah tangga tetapi itu cuma untuk kehidupan yang sementara sahaja.

Saya juga …

Read More

02
Mar

TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN SEMUA ALUMNI ISP

Dah masuk bulan MAC hari kedua ni baru dapat peluang untuk update post dalam blog ni. Saya faham, ramai yang frust dan pening kepala setiap kali datang melawat blog ini untuk ikuti perkembangan sembang-sembang ilmiah dari blog ini.

Pening kerana di dalam post sebelum ini yang ada roda impian tu. Itu sebenarnya salah satu idea hipnotis yang orang guna untuk mencuci minda atau mempengaruh orang dalam keadaan separuh sedar.

Tak ada niat pun nak bagi pening kepada sesiapa tetapi dah memang lumrah manusia bila melihat sesuatu yang pelik …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More