Archive for February, 2011

26
Feb

SANTAI-SANTAI

[mindtrick.jpg]

Cuba anda tenong gambar ini selama satu minit….mungkin rasa pening. Kalau sejam…mungkin rasa terawangan. Padahal gambar ini statik tetapi mata kita tidak dapat membezakan statik atau tidak.

(more…)

Read More

26
Feb

PENTINGKAH GELARAN ( TITLE) ???

Assalamualaikum Wbt.

Ada satu kisah yang peristiwa ini berlaku pada zaman Khalifah Umar iaitu 1400 tahun dahulu di saat itu anak perumpuan Saidina Umar membeli sebentuk cincin berharga 1,000 dirham.

 

Mungkin 1,000 dirham bersamaan dengan kalau duit kita RM1,000. Khalifah Saidina Umar tak boleh nak tidur malam bila dia dapat tahu anak perumpuannya membeli cincin yang semahal itu.

 

Lalu Umar mengutuskan surat kepada anaknya dan dalam surat tersebut dia menyatakan,

 

“Wahai anakandaku, ayahanda mendengar perkhabaran berita bahawa anakanda telah …

Read More

24
Feb

KUMPUL EMAS BOLEH BUAT BAYAR HUTANG DENGAN CEPAT

Bismilahirahmanirahim.

Sejak kebelakangan ni dah mula ramai yang terlibat dengan program kumpul emas untuk simpanan atau untuk buat untung.

Dah tentu ramai yang nak untung lebih-lebih lagi buat untung dalam emas. Asal ada kaitan dengan emas sahaja mudah orang nak terima. Tu yang emas ni senang untuk dijual rupa-rupanya walaupun harganya beribu-ribu.

Kadang tak masuk dek akal bila perhatikan emasnya tak sampai besar tapak tangan tapi ada yang harga RM100,000 bagi yang berat 700 gram.

Kekuatan emas boleh dilihat bila ia dijual atau dicagar. Waktu itu …

Read More

21
Feb

PEMBELAAN RASULULLAH SAW TERHADAP UMATNYA (part 1)

Bersambung dari episode post yang lepas…

Jibrail berkata, “Jibrail di hadapan Allah. Tuhan semester alam.”

Allah SWT berfirman dalam keadaan dia amat mengetahui sesuatu yang tersembunyi. “Di mana umat Muhammad?”

Jibrail berkata, “ Mereka adalah sebaik umat.”

Allah SWT berfirman, “Wahai Jibrail! Katakanlah kepada kekasihKu Muhammad bahawa umatnya akan datang untuk ditayangkan dihadapanKu.”

Jibrail kembali di dalam keadaan menangis lalu berkata, “Wahai Muhammad! Umatmu telah datang untuk ditayangkan kepada Allah SWT.”

Nabi Muhammad SAW berpaling kearah umatnya lalu berkata , “Sesungguhnya kamu telah dipanggil untuk dihadapkan kepada Allah SWT.”

Orang-orang yang berdosa menangis kerana terkejut dan takut akan azab …

Read More

17
Feb

17 HB FEB DI JOHOR BAHRU & 15 MAC DI KOTA KINABALU

Assalamualaikum Wbt…

Saya sekadar ingin beritahu , ada beberapa sahabat yang ingin berjumpa di lokasi seperti yang saya nyatakan ini. Jika anda berada di lokasi seperti dinyatakan, bolehlah bertemu dengan saya secara bersemuka dengan buat temujanji. 012-3969746. Wassalam.

Read More

16
Feb

SALAM DAN SELAWAT KEPADA RASULULLAH

Assalamualaikum Wbt.

Semalam sambutan Maulidul Rasul tak sempat nak mengupdate blog kerana dari pagi lagi dah buat pengijazahan untuk orang dari Butterworth, petang orang yang datang dari Selangor dan malam orang datang berjumpa untuk menjadi wakil emas.

Malam kelmarin orang sambut Valentine pula. Pergi ke restoran diaorang hidangkan candle light dinner. Tengok kiri kanan orang bawak couple masing-masing. Tetapi di meja saya, ada empat orang lelaki yang nak buat penyelarasan dan pengijazahan tendai.

Atas kesempatan ini, mari kita sama-sama mengucapkan salam dan selawat kepada baginda Rasulullah SAW agar kita mendapat syafaat dari …

Read More

13
Feb

SEDIKIT INFO TENTANG TENDAI

Assalamualaikum Wbt,  
Hari ini saya akan cuba memberi sedikit panduan  Keilmuan Tendai yang lebih di kenali sebagai Gemblengan Daya Sejati  Insani.

Di mana Gemblengan itu sendiri bermaksud latihan, lakukan,  buat atau apa sahaja yang membawa maksud kita mesti melakukan  sesuatu sekiranya kita inginkan sesuatu, seterusnya ia menjadi moto  tendai iaitu

‘LAKUKAN APA SAHAJA” or ‘JUST DO IT”..

DAYA pula membawa maksud kekuatan empat kerat yang ada di dalam diri  kita, maksudnya keilmuan/kelebihan yang akan kita dapat hasil  daripada latihan kita nanti bergantung kepada kemampuan diri kita  sendiri.

(more…)

Read More

12
Feb

PANGKAT TINGGI TAPI MISKIN

Bismilahirahmanirahim.

Sebelum itu, saya ingin mohon maaf jika ada yang menghantar email tetapi lambat menghantar balasan kerana saya jarang membuka email sebab line internet yang tak stabil bila buka email makan masa lama.

Sebab itu sesiapa yang memesan barang perlu sms kepada saya supaya saya boleh siapkan pesanan tersebut.

Jika tak, emailnya kadang-kala bila dah isi form pada pesanan barang tak link ke email.

Tugas banyak di luar jadi kerja-kerja online dibuat waktu pagi. Almaklum tiada pembantu semuanya dibuat sendiri.

Sekarang ni zaman kejatuhan pemerintahan Arab di Mesir. 200 juta rakyat Mesir bangkit nak gulingkan Mubarak dengan rejimenya. Mereka sanggup …

Read More

10
Feb

MENCARI KEKUATAN DIRI

Assalamualaikum Wbt..

Ramai orang yang selalunya memasang niat untuk buat sesuatu kebaikan bila dapat sesuatu dahulu. Sebagai contoh niat untuk belajar rajin-rajin bila dah ada kalkulator saintifik…niat untuk buat kerja tambah pendapatan bila dah beli laptop baru…

….niat untuk lebih ramai berjumpa orang untuk presentasi bisnes bila dah pakai Mercedes atau BMW…Niat nak kerja kuat bila dah kahwin…niat nak rajin ke surau sembahyang fardhu bila dah ada anak…Niat nak taubat bila dah tua…

Sebenarnya ini dah jadi 3 peringkat….iaitu pertama pasang niat, kedua dapat sesuatu dan ketiga capai impian…

Itu yang setiap kali kita pasang …

Read More

06
Feb

PENGISIAN ENERGI PADA BENDA

Semalam selesai Kursus Quantum ISP di Kompleks Kejiranan Presint 16 Putrajaya. Jika dibandingkan dengan kursus yang sebelum ini, kali ini ada penambahan ilmu baru.

Salah satunya ialah pengisian energi pada benda. Sebenarnya pengisian sama dengan penyelarasan atau tunning. Tunekan frekuensi energi benda.

Selama ini jika kita memakai cincin, jam, handfon, kita tak pernah membuat penyelarasan barang-barang tersebut.

Tujuannya untuk selaraskan barang tu jadi sesuai dengan kita. Jika sesuai, kita akan rasa selesa menggunakannya, atau kewibawaan kita terserlah, atau segala urusan kita menjadi mudah.

Dalam Kursus ISP ada dikongsikan ilmu penyelarasan. Sebenarnya bukan sahaja …

Read More

05
Feb

EMAS SEBAGAI ASET UNTUK GANDAKAN ASET

Assalamualaikum wbt.

Raya Cina tahun ni banyak dugaan berlaku. Antaranya huru hara di Mesir, dan salah seorang murid saya terkandas di sana yang tempatnya di tempat huru hara.

Kedua, kampong saya ditenggelam air sampai ke paras tingkat atas (rumah dua tingkat). Kalau naik boat akan melepasi pagar rumah.

Kalau pergi ke kompleks masa cuti ni masih ramai lagi warga kota bangsa cina yang sambut raya di kompleks-kompleks. Mungkin dah trend sekarang sambut raya di pasaraya ataupun mungkin kampong dah tenggelam air.

Masa raya cina ni pun ada yang datang ke rumah saya untuk habiskan module …

Read More