Archive for January, 2011

30
Jan

ALHAMDULILLAH, DENGAN GUNA NIAT MESEJ CEPAT SAMPAI

Hari ini saya ingin kongsikan pengalaman yang dialami oleh beberapa orang ahli Tendai yang dah mengambil peringkat pengijazahan Master ke atas.

Apabila sudah mengambil peringkat Master sebenarnya dah boleh aplikasikan energi tersebut seperti untuk buat rawatan, menghantar niat, buat produk dan ijazahkan murid.

Yang mana dah ambik peringkat Master tapi tak gunakan energi tersebut amatlah rugi lebih-lebih lagi yang tak tamatkan latihan. Jika tak tahu, boleh hadiri kursus Quantum ISP setiap kali diadakan di Putrajaya.

Memang lain jika hadir ke kursus dengan belajar sendiri. Feel ia amat berbeza. Dari segi kekuatan energi …

Read More

30
Jan

FROM HERO TO ZERO

Many people love the lion dance

Assalamualaikum Wbt.

Minggu ni pergi mana-mana shopping kompleks sesak dengan orang. Nak parking pun penuh, kalau ke surau untuk solat fardhu pun penuh, tempat makan penuh… semua angkara orang nak cuti dengan time gaji.

Saya sebenarnya tak berapa pasti bila start cuti raya cina ni… Ada pejabat urusan dengan saya yang dah mula cuti dari Selasa sampai 15 hari tutup ofis, dan kalau hari Selasa ni Hari Wilayah Persekutuan, sudah tentu Bank di WP pun tutup.

Anda pun pastinya sedang bersiap nak cuti balik kampong …

Read More

27
Jan

MENGAPA KEBANYAKAN PENGHUNI SYURGA TERDIRI DARI ORANG MISKIN ?

Bismilahirahmanirahim.

Alhamdulillah, ya…jika anda membaca Alhamdulillah sebanyak 33 kali, ganjarannya sama seperti amalan sedekah orang kaya kepada fakir miskin.

Inilah apa yang diajar oleh Rasulullah kepada sahabat-sahabat yang miskin yang tiada harta untuk disedekahkan.

Sedikit info iklan, bagi sesiapa yang berminat untuk belajar Tendai yang dari Klang, saya akan hubungkan dengan seorang Master dari Klang (Kapar).

Beliau sekarang sudah mampu untuk mengijazahkan orang dan membuat rawatan.

Jika yang dari Klang nak hadir jumpa saya jauh, bolehlah jumpa dengan Master tersebut. Saya akan berikan nombor telefon beliau apabila anda SMS saya.

Hari …

Read More

26
Jan

TEKNIK MANIPULASI EMAS UNTUK MENDAPAT PENDAPATAN PASIF SETIAP BULAN

manipulasi emasAssalamualaikum wbt.

Firman Allah SWT di dalam surah al-Baqarah (214) :

“Apakah kamu mengira bahawa kamu akan masuk syurga padahal belum datang kepadamu (cubaan) sebagaimana halnya orang-orang terdahulu sebelum kamu?

Mereka ditimpa oleh malapetaka dan kesengsaraan, serta digoncangkan (dengan bermacam-macam cubaan) sehingga berkatalah rasul dan orang-orang yang beriman bersamanya,

“Bilakah datangnya pertolongan Allah?” Ingatlah , sesungguhnya pertolongan Allah itu amat dekat.”

Mengikut sebuah hadis sahih daripada Khabbab bin Al-Arat katanya, kami bertanya , “Wahai Rasulullah, tidakkah engkau minta tolong untuk kami? Tidakkah engkau berdoa kepada Allah untuk kami?”

Lantas sabda Nabi SAW …

Read More

25
Jan

NAK TAHU JIKA ANDA NI PEMBAWA REZEKI.

Assalamualaikum Wbt.

Bismilahirahmanirahim. Ahad lepas selesai sudah bengkel Kursus ISP. Ramai yang datang dari jauh. Ada juga yang dari Kuantan hadiri Kursus dan balik terus praktikkan apa yang dikongsikan semasa bengkel.

Yang hadir kursus pun bukan calang-calang orang. Ada Leader MLM, ada Motivator Trainer, ada Ustad dan insya Allah coming soon ada yang lagi dasyat latar belakang yang hadir.

Alhamdulillah, message yang ingin disampaikan telah dilaksanakan. Mula-mula kami kongsikan Hala Tuju kehidupan iaitu Short term , mid term dan long term. Bila dah fahami maksud tersirat itu, barulah potensi sebenar boleh terpancar keluar.

Kursus akan datang akan …

Read More

22
Jan

RAWATAN PERCUMA SETIAP MALAM UNTUK AHLI TENDAI DAN BUKAN AHLI TENDAI (SESIAPA SAHAJA)

Assalamualaikum wbt.

Semalam jumaat saya ingat nak update blog tetapi banyak urusan luar berjumpa dengan sahabat-sahabat selepas Solat Jumaat .

Waktu solat jumaat khutbah kali ini imamnya suara lantang , ghairah banyak ceritakan sabda Nabi S.A.W.  dan seksaan kubur. Sedikit sebanyak dapatlah ilmu sedikit, bahawa orang yang buang hadas tak basuh dengan bersih pun kena seksa dalam kubur.

Itu baru dosa kecil iaitu buang air kecil tak basuh bersih dan menampakkan di khalayak ramai atau orang lain. Apa lagi dosa besar seperti yang …

Read More

19
Jan

MANA SATU YANG BAGUS ? REIKI ATAU TENDAI ?

Boleh dikatakan kerap saya mendapat pertanyaan ini dari pembaca Blog. Nak jawab pun tak reti sangat sebenarnya.

Ibarat macam kalau kita pergi masuk show room kedai kereta Proton kemudian Tanya dengan Salesman situ…

“Mana bagus, kereta Proton atau kereta Perodua ?”

Salesman Proton tentu sekali cakap kereta Proton…kalau jumpa Salesman Perodua pun sama, akan cakap Perodua lagi bagus sebab enjin dari Daihatsu.

Jadi nak menjawab pertanyaan mereka mengenai mana satu yang bagus sama ada Reiki atau Tendai ialah dengan mempelajari kedua-duanya terus dan nilaikan sendiri.

Kerana jika  tanya pada anda masakan emak siapa yang …

Read More

17
Jan

BIAR MULAI DENGAN KECIL TETAPI BOLEH KAYA

Hari ini terlalu sibuk aktiviti. Keluar rumah dari pagi lagi jumpa dengan sahabat dari Kuantan yang datang naik bas. Sampai jam 11:30 kemudian 12:30 balik semula naik bas ke Kuantan semata-mata untuk ambik emas.

 Tak ada siapa yang tahu dalam bas dari KL ke Kuantan ada orang bawak emas 100gram. Lepas dah jumpa sekejap di Plaza Pekeliling serahkan 100 gram emas tu, saya dan Ismail pergi ke Damansara makan roti.

 Memang tak perlu pun nak cerita kalau setakat makan roti tapi roti ni adalah dalam RM20. Bukan apa, saja belanja Si Mail ni makan roti padahal dia ni kerja Dominos Pizza. …

Read More

15
Jan

PROGRAM QUANTUM ISP MEMBANTU AHLI TENDAI MENGAPLIKASIKAN ENERGI

Assalamualaikum Wbt.

Tiba-tiba malam ini terdetik satu pemikiran….Dalam hati bertanya, adakah aku dapat berjumpa tahun 2070.

Bagaimana keadaannya masa tu… Sedangkan anak kecil yang sekarang ini berumur satu tahun waktu itu sudah tua berumur 50 tahun…

Bila saatnya untuk merasai kehidupan yang tiada pengakhiran, tiada penderitaan, tiada resah segala permasalahan.

Hanya Allah Yang Maha Mengetahui betapa masih jauh lagi perjalanan kita untuk sampai ke penghidupan itu..

Biar tinggi mana pangkat kita, banyak mana harta kita, besar mana rumah dan kereta kita, kita tidak mampu untuk bertahan lagi  50 tahun apa lagi 100 tahun…

Bayangkan jika saat …

Read More

12
Jan

BERAPA NILAI KEKAYAAN YANG DICARI

Saya masih ingat lagi dahulu, sebelum saya menempuh alam pekerjaan di saat masih study lagi yang ketika itu sibuk cari duit jual kopi ginseng, jual air soya , jual kad keahlian hotel, jual website, jual insuran…

Tapi ketika itu bukanlah target untuk kaya , hanya inginkan kehidupan seperti orang lain dengan pakai kereta mewah, makan di tempat mahal, pakai baju berjenama, duduk kondominium, pakai handfon paling kecik (zaman tu belum ada warna…yang canggih ialah yang paling kecik).

Agak lama juga mencari identity dan mencari rentak ketika itu. Lebih 10 tahun struggle …

Read More

10
Jan

PROGRAM ISP 9HB JANUARI 2011 DENGAN TEKNIK THETA

Alhamdulillah, selesai sudah Program yang dibuat di Putrajaya Kompleks Kejiranan Presint 16. Masih lagi secara santai dan ilmu yang diturunkan kali ini berbeza dari sebelum ini.

Ada tetamu jemputan juga yang hadir. Peserta yang paling jauh dari Kedah. Sanggup hadiri kursus walaupun Isnin perlu pergi kerja di Kedah sana.

Ramai yang ingin perubahan pada diri tetapi tidak ada kesanggupan. Jadi saya cukup kagum dengan peserta yang hadir dari jauh, sanggup datang dan walaupun suasana yang serba santai dan insya Allah akan memberi impak yang sangat besar lepas hadiri kursus.

Dalam …

Read More

08
Jan

MENARIK KEKAYAAN DAN KEBAHAGIAAN DENGAN…

Alhamdulillah. Bayangkan dengan energi yang kita ada dan peluang serta keupayaan kita perolehi dari Allah, kita mampu hasilkan apa sahaja.

Bayangkan jika sudah ada keyakinan seperti itu, PASTI nya kita tak akan sedikit pun rasa risau tentang segala permasalahan yang kita sedang tempuhi. Dalam sehari itu kita ada diberi kesempatan masa untuk buat pos mortem pada diri kita.

Sebelum saya ingin ketengahkan konsep rawatan yang saya sedang  jalankan, saya ingin kongsi tentang ORGONE. Apa itu Orgone? Anda mungkin belum ketemui lagi ilmu orgone atau benda itu tetapi …

Read More

06
Jan

QUANTUM EMAS MENGGANDAKAN KEKAYAAN EMAS

goldAssalamualaikum Wbt…

Sejak kebelakangan ni banyak urusan luar daerah dan nak menghadap komputer jarang sekali. Banyak buat program dan lawatan luar.

Walaubagaimanapun, tak sabar untuk misi menyebarkan sayap Tendai mulai 15 hb Januari ini dinaungi bersama pengasas Tendai sendiri.

Selesai Kursus Quantum Healing akan datang Quantum Kekayaan yang syllibusnya termasuklah Quantum Duit – mengongsikan ( betul atau tak gabungan ayat kongsi ni..) cara menarik duit dan bantu tutup kebocoran aliran wang yang kronik.

Terlebih dahulu, ingin saya kongsikan, bahawa kehidupan ini bukan untuk kita seorang sahaja dan perlu ingat bahawa tak ada sesiapa yang …

Read More

03
Jan

DUIT SELALU BOCOR, PENDAPATAN TERBATAS, HUTANG BANYAK RUPANYA ITU JUGA PENYAKIT ?

Assalamualaikum Wbt.

Alhamdulillah, selesai sudah program rawatan selama 2 hari dan walaupun simple tetapi sungguh efektif. Bayangkanlah, teknik merawat penyakit orang, penyakit kita juga sembuh.

Termasuk juga merawat masalah orang, masalah kita juga sembuh. Tolong orang  jadi kaya, kita pun jadi kaya. Tolong orang keluar dari masalah hutang, kita pun keluar dari masalah hutang.

Teknik ni memang pelik. Balik sahaja dari kursus rawatan, saya terus merawat jiran yang ada masalah mengidap penyakit kencing manis. Insya Allah kita lihat seminggu kesannya bagaimana.

Jika tak, dia mungkin kena potong kaki sebab kencing …

Read More