Archive for 2011

29
Dec

ALHAMDULILLAH, DENGAN GUNA NIAT MESEJ CEPAT SAMPAI

Hari ini saya ingin kongsikan pengalaman yang dialami oleh beberapa orang ahli Tendai yang dah mengambil peringkat pengijazahan Master ke atas.

Apabila sudah mengambil peringkat Master sebenarnya dah boleh aplikasikan energi tersebut seperti untuk buat rawatan, menghantar niat, buat produk dan ijazahkan murid.

Yang mana dah ambik peringkat Master tapi tak gunakan energi tersebut amatlah rugi lebih-lebih lagi yang tak tamatkan latihan. Jika tak tahu, boleh hadiri kursus Quantum ISP setiap kali diadakan di Putrajaya.

Memang lain jika hadir ke kursus dengan belajar sendiri. Feel ia amat berbeza. Dari segi kekuatan …

Read More

21
Dec

Balas Jasa Ayah Dengan Emas

kaya emas

Pernah tak anda dengar lagu yang ditujukan buat seorang ayah ? Kalau IBU tu memang berlambak. Contoh lagu ibu, nyanyian kumpulan Exist…”Oh Ibuuuu..” , Lagu P.Ramlee “Ibu..” tapi lagu untuk ayah boleh katakan tak ada. Dalam lagu omputeh ada jugak lah satu dua macam lagu bunyinya Daddy…Daddy Cool…Daddy…Daddy Cooolll…”

Perkongsian kali ini bukanlah nak meluahkan rasa tak puas hati kenapa lagu untuk ayah atau bapa tak ada . Tak ada faedah bagi kami atau anda pun kalau banyak sangat lagu ayah atau tak ada.  Ayah kita bukan nak kita nyanyikan …

Read More

15
Dec

Surat Nabi Muhammad Kepada Paderi St. Catherine’s Monastery

Pada tahun 628 Nabi Muhammad SAW mengeluarkan Piagam Anugerah kepada biarawan St. Catherine Monastery di Mount Sinai.

Surat ini mengandungi tentang aspek-aspek hak asasi manusia termasuk perlindungan bagi umat Kristian, kebebasan beribadah dan bergerak, menjaga harta mereka, dan hak untuk dilindungi di dalam medan perang.

Di bawah adalah terjemahan dokumen tersebut di dalam bahasa Inggeris :-

“This is a message from Muhammad ibn Abdullah, as a covenant to those who adopt …

Read More

12
Dec

Menguatkan Anggota Tubuh



Aslmk…wbt ada teman minta share bagaimana pulihkan atau menguatkan anggota tubuh secara zahir dan batin……
Insha Allah kalau berminat…maka ada beberapa amalan yang boleh …

Read More

08
Dec

Kejar Akhirat Dunia Akan Ikut

Semalam 7 Dec 2011 siang sebelum menjelang malam, hujan lebat di kawasan pejabat aku jadi aku dan beberapa orang kawan minum -minum di port biasa sebelah ofis. Lepas hujan dah reda, aku dan kawan-kawan beredar. Biasalah kami ni rider naik motorbike je bila ke ofis sebab situ parking sampai 3 layer.

Masa dalam perjalanan balik ke rumah, entah macamana tergerak hati nak ikut jalan Bukit Jalil. Masa jalan tu hujan masih renyai. Tengok minyak motor pun tinggal satu bar. Aku berhenti di …

Read More

01
Dec

KEHEBATAN BISMILLAH 6

Berikut ni adalah beberapa kelebihan atau fadhilat Bismillah Enam ;

1) Makbul segala hajat dan cita-cita.
2) Luas rezkinya.
3) Jika ditiup kpd perempuan nescaya kasih ia kepada kita.
4) Menang dalam peperangan.
5) Penerang hati.
6) Diajuhkan dari segala penyakit.
7) Dibaca 70 kali tiap-tiap hari –> nescaya akan menjadi aman dari ancaman raja-raja dan pembesar yang zalim yang hendak membunuhnya.
8) Dibaca ditempat yang suci –> nescaya dapat melihat makhluk halus (jin, syaitan dan sebagainya)
9) Terselamat daripada …

Read More

23
Nov

Kehebatan Ayat Kursi Melawan Energi Negatif

Aslmk..wbt ada teman mohon untuk share ilmu tentang ayat kursiy sebab dia mengatakan pernah cuba bantu orang yang sedang kesurupan jin tetapi malang nya jin itu tidak mahu keluar malah mengejek nya lagi……..
Jadi,sebenar nya di antara kejayaan seorang mualij atau perawat itu ada lah kesolehan nya ….Sering2 ke masjid,bangun untuk qiyamullail,baca quran …

Read More

22
Nov

Kisah Peminta Sedekah

Bismilahirahmanirahim,

Hari ini saya nak kongsi satu cerita yang mungkin berlaku pada diri kita atau akan berlaku pada diri kita.

Kisah yang berkaitan dengan keajaiban dan ia pasti akan muncul dalam kehidupan kita. Mari kita belajar supaya tidak terlalu berharap bagi mendapat keajaiban yang bukan milik kita kerana Allah menyediakan keajaiban yang berbeza-beza bagi setiap sesiapa iaitu bagi orang yang berharap dan bergantung kepadanya.

Kita memiliki Allah, sumber segala keajaiban yang selalu memberi perkara ajaib kepada kita. Kita sebenarnya mempunyai keajaiban. Renunglah kisah yang saya …

Read More

20
Nov

5 Sebab Kenapa Kita Mesti Kaya dengan Cara yang Halal

Dari sumber rujukan Kewangan Islam:

Semua orang mahu menjadi orang yang berharta. Namun, ada yang memilih untuk menjadi kaya dengan apa cara sekalipun walaupun melanggar batas-batas Islam. Sedangkan harta sepatutnya membantu kita di akhirat kelak dan bukannya menjadi penghalang kita dari memasuki syurga.

Read More

15
Nov

Orang Kaya Bertambah Kaya

Selalu kita dengar orang cakap Orang Kaya Bertambah Kaya.  Hari ni betul-betul saksikan seorang Peniaga Emas membawa emas pelanggannya untuk buat Renewal sebanyak 60 ketul yang seketulnya adalah 1 kilogram.

Harga Emas sekilo dalam RM220,000 bermakna nilai emasnya RM13,200,000 ! Setiap bulan orang yang beli emas tu mendapat RM330,000 duit hibah emasnya.

Hanya tukar simpan emas dapat suku juta setiap bulan yang 98% orang yang bekerja di Malaysia tak sampai banyak tu pendapatannya setiap bulan.

Yang dasyatnya dalam masa 4 tahun …

Read More

13
Nov

IDEA DAN DUIT MANA POWER?

Duit bukan segala-galanya tetapi segala-galanya pakai duit. Yang percuma ialah oksigen. Syukur Alhamdulillah kita tak pernah minta dibanyakkan oksigen tetapi Allah cukupkan keperluan kita.

Duduk dalam hutan pun perlu ada ilmu survival (ilmu untuk hidup). Begitu juga hidup dalam ibukota atau kampung di zaman sekarang ni.

Ramai yang keliru, duit lebih penting dari segala-galanya atau kalau nak kaya kena ada duit. Tetapi bagi yang cerdik bijaksana, biarpun tak ada duit tetapi yang penting ada idea bagaimana nak buat duit lebih banyak.

Hari …

Read More

06
Nov

SEMINAR TENDAI , RAWATAN PERCUMA DAN FREE TALK EMAS HIBAH

Daftar Segera ,SMS untuk tahu lokasi. Info Lanjutan tentang Kursus boleh layari : http://masterhadzrin.blogspot.com/p/kursus.html

Read More

04
Nov

Tak Perlu Nak Mengadu Pada Orang

Assalamualaikum,

Alhamdulillah diberi peluang dan ruang untuk berkongsi Tips dan Sedikit Ilmu yang mungkin bagi setengah orang dah lapok tetapi yang lapok itu juga diabaikan atau terbiasa buat.

Ada juga yang bakal terguris di hati tentang apa yang nak disampaikan. Terbaru, saya mengikuti kursus yang dianjurkan oleh Richworks.  Setiap bulan memang saya belanja untuk ilmu.Memang ramai orang yang pergi dan yang hebatnya, kalau nak personal coaching dengan trainernya perlu bayar RM9,000 selama 30 minit.

Mengapa beliau caj mahal ? …

Read More

26
Oct

SEDEKAH 2 : MEMBUKA GERBANG KEBERKATAN HIDUP

Alhamdulillah,

Allah bagi kekuatan dan semangat untuk mengarang blog. Seperti post sebelum ni ada membincangkan tentang Sembahyang Subuh berjemaah di masjid, kali ni bukan nak teruskan episode 7 Habits Rasulullah tapi nak menambah sedikit tentang keberkatan sedekah.

Ramai yang bertanya saya tentang sedekah melalui email. Ada yang bagitahu macamana dia nak sedekah sedangkan dia sendiri tak ada pendapatan tetap dan tak ada duit nak beli rokok pun …

Read More

24
Oct

AMALAN SUNNAH : SOLAT SUBUH BERJEMAAH DI MASJID

Bismilahirahmanirahim,

Alhamdulillah syukur di pagi yang mulia ini, Allah buka dan lembutkan hati kita untuk sentiasa mencari ilmu dan mengingati Allah melalui zikir dan ibadah.

Sambungan Amalan Sunnah Rasulullah SAW kali ini banyak menginsafkan diri saya. Jika dahulu usahkan nak sembahyang berjemaah Solat Subuh di Masjid, nak bangun subuh pun susah yang amat. Saya mengaku sebelum ini sayaRead More