Archive for 2010

15
Aug

KUASA MINDA VS TENDAI

head_and_brain copySekarang ni banyak program Kuasa Minda yang dianjurkan oleh Guru-Guru Mind Power. Kalau dulu dengar kuasa minda ni sebagai ilmu sakti tapi sekarang ni ilmu ini merupakan ilmu yang dah jadi comman. Tambah pula banyak buku-buku mengenai Kuasa Minda di jual baik di kedai buku atau dalam bentuk e-book.

Jika anda masih belum mendapat pendedahan dengan ilmu Kuasa Minda, boleh dapatkan di blog ini juga. Sayang kalau tak pernah belajar ilmu ni. Dulu ilmu ni jika nak belajar dalam kursus sehingga RM1500 (peringkat asas dan advance) tapi sekarang …

Read More

15
Aug

IF YOU DON’T DO NETWORKING YOU ARE NOTWORKING

nak duitRamai yang buat bisnes Networking dan ramai juga yang mengelak dari buatnya. Kalau sebut bisnes networking memanglah mesti fikir MLM atau Direct Selling. Sebenarnya kalau nak jadi kaya dengan cepat atau jalan pintas ialah dengan buat Networking. Sebenarnya networking bukan pasal buat MLM sahaja.

Contohnya Billionaire Ananda Krishnan, kaya dengan networking Maxis. Bayangkan berapa ramai yang beri income padanya dengan bayar bil. Bukan setakat Maxis, Astro pun sama…sekarang ni dah lebih 2juta pelanggan Astro. Setiap bulan bayar bil Astro paling rendah pun RM49.90. Cuba darab dengan 2 juta…

Selain …

Read More

13
Aug

BANYAKKAN SUMBER PENDAPATAN DENGAN BELI EMAS

emasSaya baru-baru ni berjumpa seorang kawan lama yang dah lebih 5 tahun tak jumpa. Masa jumpa itu hari member dah simpan rambut panjang ala-ala penjejak awan. Dulu sama-sama buat Omegatrend (kini company tu dah bungkuih). Member tu sekarang sebagai trader emas.

Kerja dia memang simple sahaja, ajak orang ke ofis dia kemudian tunjuk emas yang berharga ratusan ribu. Mula-mula saya was-was dengan program dia tapi lepas datang ke ofisnya yang bersebelahan dengan kompleks tersohor di KL ni, dan saya pegang secara live 1 kilogram emas yang berharga RM142,000….saya lihat …

Read More

12
Aug

100% FORMULA KEJAYAAN

Bismilahirahmanirahim, Alhamdulillah hari ini adalah hari yang keempat berpuasa dan di atas kesempatan ini saya ingin mohon maaf kepada para pembaca blog hadzrin dot com. Pagi ini sewaktu selesai solat subuh berjemaah di surau, saya mendapat tazkirah yang mengatakan tentang doa orang yang dikabulkan ada 3 golongan :

1) Doa orang yang berpuasa sehingga dia berbuka
2) Doa seorang pemimpin yang adil
3) Doa orang yang dizalimi.

Allah berfirman setiap kali orang yang tersenarai di atas berdoa maka doanya akan dinaikkan ke langit terus dan akan dimakbulkan dalam masa terdekat. Jadi sempena bulan puasa ini, mari kita sama-sama banyakkan berdoa. Jangan minta pada …

Read More

10
Aug

MENUNTUT ILMU

Hadith Rasulullah SAW yang diriwayatkan oleh Muslim , “Barangsiapa yang menuntut ilmu dan mendapatkan ilmu itu diberi ganjaran dua kali ganda. Barangsiapa yang menuntut ilmu dan tidak mendapatkannya diberi ganjaran satu kali ganda.”

Menuntut ilmu tak kira ilmu yang pastinya memberi kebaikan. Tanpa ilmu setiap aktiviti akan dilakukan secara kosong. Biarpun kita menunaikan Umrah tanpa ilmu umrah kita hanya kosong. Tanpa ilmu, kita tak ada hala tuju untuk lakukan suatu kerja.

Sebagai contoh, ilmu mendekatkan diri kepada Allah adalah ilmu paling kemuncak dan sukar dilakukan tetapi jika tahu ilmu itu, segala-gala pekerjaan …

Read More

09
Aug

HASILKAN GELOMBANG KEKAYAAN MENGIKUT KREATIVITI ANDA SENDIRI

makan bolaAnda mungkin biasa dengar dan lihat iklan tentang tidur bola, makan bola, mandi bola minum coco-cola. Itu sebenarnya nak selaraskan diri dengan cara attunement energi bola dengan energi tuan punya bola supaya jadi pemain bola hebat.

Sekarang ni idea yang sama di aplikasikan untuk menarik kekayaan dengan buat tagline i love money…makan duuit, tidur duit, mandi duit, minum duit, cium duit, hidu duit….duit…duit…duit segala-galanya duit. Untuk apa? Sama seperti untuk attunement diri dengan duit supaya diri mempunyai frekuensi yang sama dengan duit.

Bila frekuensi sama, tu yang mudah mengundang atau …

Read More

07
Aug

PERBETULKAN NIAT UNTUK BAWA BEKALAN KE DUNIA AKHIRAT

kotarayaKehidupan manusia di dunia ciptaan Allah bersifat sementara . Nabi muhammad pernah mengibarkan bahawa hayat manusia di atas muka bumi ini seperti seorang pengembara. Apabila tiba masanya, dia diminta pulang bersama tujuan pengembaraan.

Abdullah bin Umar berkata, rasulullah memegang bahuku seraya berkata; ” jadikanlah diri kamu di atas muka bumi ini sebagai seorang perantau atau pengembara. Ibnu Umar berkata: Apabila kamu berada di waktu petang, janganlah kamu tunggu menjelang waktu pagi. Apabila berada di waktu pagi, janganlah kamu tunggu jelang waktu petang.

Gunakanlah peluang untuk beramal semasa kamu sihat untuk …

Read More

05
Aug

APLIKASI ILMU TENDAI-ALTERNATIF HEALING CENTER

ramadhanAssalamualaikum Wbth.

Alhamdulillah, dah masuk bulan Ogos ni tak lama lagi akan nampak anak bulan nak masuk bulan Puasa. Ada setengah bisnes yang terjejas bila masuk bulan puasa dan ada bisnes yang maju bila bulan puasa. Contohnya bisnes MLM banyak yang aktivitinya slow susah nak dapat customer , downline atau tak berkesempatan nak dapat closing sebab alasan duit nak pakai buat raya.

Sebenarnya kalau ikutkan, saya lihat orang-orang yang dah kaya jutawan, mereka kebanyakannya pada bulan puasa ni akan cuti sebulan dan pergi sambut bulan Ramadhan di Mekah. Solat terawikh di Masjidil …

Read More

04
Aug

MOLEKUL ENERGI DALAM TUBUH

atomAssalamualaikum,
Hari ni kita bertadaruz tentang ilmu sains sedikit. Saya asalnya merupakan salah seorang pelajar Sains Rojak (Sains Pengurusan). Bila terlibat dengan dunia metafizik ni, semua nya bercanggah dengan ilmu sains formal. Contohnya kalau nak mengubat penyakit dalam sains perubatan formal, harus diubati yang masalah tetapi dalam dunia metafizik, dirawatkan puncanya seperti rawat spiritualnya.

Kita semua mempunyai satu sistem imum yang satu formula dalam tubuh. Kita mempunyai 6 molekul yang bergetar melingkari orbit dan jika satu atau dua molekul bercerai dari garis orbit ini, itu yang mengundang penyakit, kemurungan, kekecewaan, musibah, jatuh …

Read More

03
Aug

REZEKI DATANG DISAAT RUMAH TANGGA BAHAGIA

two buggersAssalamualaikum,

Saya nak ketengahkan sikit permasalahan orang-orang yang mengadu nasib mereka dan ada yang bertanya “Mengapa” dia tak boleh berjaya macam orang lain. Banyak yang mengeluh susah hati. Susah hati kerana hutang…susah hati kerana tak ada duit dan macam-macam masalah.

Bila dah terlibat dalam dunia consultancy dan metafizik ni setiap hari dapat email, sms dan panggilan telefon meluahkan masalah mereka. Kadang-kadang ada yang tak patut saya jawab SMS mereka seperti ada yang bertanya hal masalah rumah tangga.

Ada yang tak puas hati dengan isteri lah, ada yang tak puas hati dengan …

Read More

01
Aug

HI-TEA BERSAMA MASTER-MASTER TENDAI

Setiap bulan akan diadakan perjumpaan antara Master-Master Tendai yang dikelola oleh Pengasas Tendai sendiri. Tendai dah tahun ke 13 sekarang. Ahli Panel Syariah, Perundangan semua lengkap.

Hanya sekarang tunggu masa untuk menyebarkan sayap memperkenalkan kehebatan ilmu Tendai untuk membangkitkan potensi diri dalam bidang rawatan, ekonomi dan spiritual.

Misi melahirkan Jutawan dikalangan ahli Tendai. Ilmu bergabung dengan Program satu jalan kejayaan.

P/S: Yang hadir bukan calang-calang orang situ. Ada juga Master NLP, Master Reiki, Master Herbal, Master Tendai…semua bersatu ingin memajukan ahli Tendai …

Read More

01
Aug

ADAKAH KERETA PENTING BERMEWAH?

bmw-mercedes-benz

Bila sebut pasal kereta semua orang ada kereta impian baik lelaki atau perumpuan (Ni semua orang tahu). Inilah ia, anggukan universal. Tetapi bilakah masa yang sesuai kita memakai kereta impian kita?

Adakah sekarang sebagai seorang pekerja makan gaji perlu pakai kereta mewah? Tujuan pakai kerana apa? Soalan ini sebenarnya pernah diajukan kepada saya , bolehkah sahabat itu memiliki kereta sport BMW dengan bekerja sebagai pekerja am?

Saya cuma bertanya, apa tujuan dia memakai kereta sport itu ? Nak jawab tak tahu sebab tak ada sebab yang kukuh. Jadi apa yang saya berikan …

Read More

31
Jul

ILMU QUANTUM KEKAYAAN : BUKAN SEKADAR UNTUK KEREZEKIAN

quantum kekayaanSetiap hari dapat banyak peluang baru. Tapi atas keupayaan diri, hanya yang mampu sahaja bisa dilaksanakan dan ternyata diri ini sangat terbatas.

Alhamdulillah, setiap hari dapat tambah akal baru. Dari hadith riwayat Muslim, Rasulullah SAW ada bersabda, ada 3 golongan yang setiap kali bangun pagi melaksanakan aktiviti harian mereka :

1) Golongan yang mengejar mencari rezeki – Golongan ini mementingkan dunia dan sentiasa dalam perasaan gelisah tidak tenteram kerana sentiasa merasa diri tidak cukup, mendapat kekecewaan, selalu kesempitan, rezeki tidak berkah.

2) Golongan yang melakukan maksiat

Read More

28
Jul

KEKAYAAN SEBENAR : BERAPA BANYAK YANG DAPAT ATAU BERAPA BANYAK DAPAT SIMPAN ?

fulamakAlhamdulillah syukur kepada Allah,

Semalam di Ampang dapat bertemu dengan tokoh-tokoh spiritual. Dapat juga bersalaman dengan Pak Kiai Mantan Ketua Ulama Indonesia selama 10 tahun dan dibawah jagaannya ada 60 juta penduduk Islam yang terdiri dari ratusan ribu Ulama.

3 Perkara yang dapat mengubah diri kita iaitu :

1)      Buku yang kita baca – Jika cenderung ke arah kepimpinan, banyakkan baca buku kepimpinan, jika berniaga, buku bisnes, jika masakan baca buku masakan , jika pembangunan diri banyakkan baca buku self development. Baca Blog juga salah satu cara lagipun jimat kos beli buku.

2)      Orang …

Read More

28
Jul

PENGALAMAN AHLI TENDAI (TENAGA DALAM ILLAHI)

tenaga dalamBismilahirahmanirahim.

Hari ini saya akan menghadiri program forum terbuka di Ampang Flamingo Hotel untuk mendengar taklimat daripada Ulama-ulama Malaysia dan Indonesia tentang program Dakwah Modern. Jika berkesempatan akan datang saya akan siarkan apa-apa info di blog ini.

Hari ini saya nak kongsikan pengalaman selepas belajar ilmu Tendai khususnya kerana ramai yang bertanyakan kepada saya termasuklah yang sudah mengikuti tendai peringkat dasar dengan guru lain.

Saya masih ingat lagi waktu belajar ilmu Tendai ni permulaannya memang tidak ada duit dalam tangan. Tapi kerana saya yakin ilmu yang saya nak pelajari ni ada …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More