Archive for 2010

22
Nov

AMALAN SUNNAH YANG DILUPAI

Bismilahirahmanirahim,

Alhamdulillah, setiap hari Allah beri petunjuk dan jalan untuk memudahkan segala urusan. Kadangkala setiap perkara yang ingin dilakukan pasti terhalang dan tidak menjadi kerana ada hikmah kebaikannya.

Sebagai contoh, tengahari ini sepatutnya saya perlu pergi mengambil stok emas 200 gram tetapi stok tersebut tidak ada pada pembekal. Jadi sahabat yang nak beli emas esoknya saya berikan emas yang menjadi koleksi saya. Kalau diluar nilai emas ni lebih mahal sebab jenis rare gold.

Kira untung sahabat yang beli emas ni. Dan petang ni juga ada orang nak hantar perabot ke rumah setelah tertangguh lamanya nak hantar. …

Read More

20
Nov

JEJAK WALI

waliAssalamualaikum Wbt. Pernahkah anda terlihat iklan rokok yang berbunyi :

“Kita akan menghargai paru-paru kita apabila paru-paru kita sudah rosak dan terpaksa dibuang.”

Inilah konteks BERSYUKUR dalam apa jua keadaan. Sama juga disaat kita dalam kesusahan tak ada duit tertekan dengan hutang yang menimbun tetapi dalam masa yang sama kita mempunyai sihat tubuh badan.

Ada juga orang yang duit tiada masalah tetapi masalah dari segi kesihatan. Terpaksa mengambil berpuluh-puluh pil setiap hari untuk kekal sihat.

Disaat kita mengeluh susah keluarga dalam tertekan kerana gaji kecil nak kena bayar macam-macam tetapi dalam masa yang sama …

Read More

18
Nov

IKLAN JAWATAN KOSONG

jawatan KOSONGBagi sesiapa yang berminat bolehlah datang interview ke surau-surau atau mana-mana masjid

~ Selamat Hari Raya Aidil Adha ***

post komen sini

Read More

16
Nov

BOLEH BELAJAR BERBAGAI JURUS ENERGI DI BENGKEL ISP ADVANCE

Alhamdulillah, hari ini semakin ramai yang dah kenal Program ISP walaupun tidak dihebohkan dalam media cetak atau media TV dan Radio. Kebanyakannya dapat tahu daripada Blog. Dari sini berkembang keahlian ISP dengan Ahli Tendai secara serentak.

Apa yang di kongsikan oleh peserta-peserta yang hadir ke bengkel ISP ialah mereka merasakaan kursus yang dianjurkan ini tak pernah dilalui oleh mereka dalam kursus -kursus yang pernah mereka ikuti. Insya Allah dengan ilmu yang mereka belajar dalam Bengkel ISP ini terus dapat diaplikasikan.

isp ipohAntara yang menarik dalam Kursus ISP Advance ini ialah mereka …

Read More

13
Nov

MAKSUD EHSAN…

berdoaAssalamualaikum wbt…

Hari ini saya update blog saya di Ritz Gardern Hotel Ipoh tempat buat kursus ISP peringkat Advance. Jam dah pukul 3 pagi tak sedar pulak masa cepat berlalu. Mula program pengijazahan jam 8 malam dan berakhir 12 malam kemudian saya dan peserta pergi ke Nasi Lemak Ayam Kampung di kawasan dekat dengan hotel ni.

Tengahahri sebelum bertolak ke Ipoh sempat pula singgah rumah Aza di KL Central Suasana Condominium. Berjiran dengan orang-orang kaya macam Tony Fernandez, Dato Douglas Menteri Alam Sekitar Sarawak Ras Adiba…banyak lah. Kira boleh serap energi orang-orang …

Read More

10
Nov

PENTINGNYA SISTEM COACHING DALAM KEHIDUPAN

tendai coachingAssalamualaikum.
Maaf agak sibuk untuk update blog.

Pastinya ada yang berasa bosan bila tiap kali masuk ke blog hadzrin dot com ni asyik post yang 7 hb pasal program ke Ipoh sahaja.

Bukan apa, sejak kebelakangan ni nak curi masa depan komputer pun payah.

Yang mana dah jumpa saya mereka tahulah rutin saya banyak di luar berjumpa orang. Ada juga yang ingat saya duduk di ofis Putrajaya. Ada yang terus datang ofis nak beli barang atau nak belajar tapi ofis tutup memanjang.

Ofis tu guna buat training ISP setiap hujung minggu atau hujung …

Read More

07
Nov

KURSUS ISP ADVANCE DI IPOH PADA 13HB DAN 14HB NOVEMBER

ISP ADVANCEAlhamdulillah. Baru ada ruang untuk mengupdate blog. Setiap hari banyak aktiviti dan peluang mendatang. Peluang untuk memperbaiki diri sendiri.

Sejak seminggu lepas, banyak kes misteri yang berlaku kepada kenalan-kenalan. Banyak kes SAKA dan gangguan makhluk halus terhadap diri mereka dan keluarga mereka. Ada setengahnya bukan disebabkan SAKA atau gangguan halus tetapi lebih kepada masalah emosi.

Ada juga kes yang sudah 8 tahun di “ganggu ” dan sudah sebati dengan diri. Kadang-kadang nak solat berjemaah pun tak boleh dan nak belajar mengaji pun tak boleh.

Memandangkan Kursus ISP pada hari Ahad digabungkan …

Read More

05
Nov

SELAMAT BERCUTI DEEPAVALI…HARI INI PENUH DENGAN AKTIVITI

imagesHari Jumaat ni time cuti Deepavali aktivitinya pergi solat di Masjid Besi Putrajaya. Lepas itu ke Alamanda urusan jumpa Ahli Tendai yang nak belajar. Jumpa di Alamanda senang sebab tempat selesa dan santai.

Bagi yang dah belajar jarak jauh boleh datang jumpa saya di Alamanda dengan set masa pertemuan. Jadual memang sibuk setiap hari tetapi saya cuba juga beri ruang untuk orang yang dah jadi Ahli Tendai untuk buat pengajian dengan saya.

Semalam adik dari Johor datang ke rumah untuk menyambut cuti deepavali. Sampai pukul 3 pagi juga sembang dengan dia. Facebook …

Read More

04
Nov

KURSUS ISP HANYA PERINGKAT ADVANCE PADA 28 HB NOV

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, semalam isteri saya selamat melahirkan anak . Pagi ini nak update blog pun di saat saya mencuri masa sebentar. Sekejap lagi nak cari tembikar pasu untuk buat tanam uri anak.

Kebiasaannya saya akan tanam di kawasan masjid. Proses pembersihan dah dilakukan semalam. Waktu di Hospital Wad bersalin semalam, saya difahamkan untuk petang semalam sahaja semua bilik penuh baik yang first class, second class dan third class.

Memang benar, lahir di Hospital Kerajaan sahaja memang jimat. Sepanjang isteri buat checkup bulanan di klinik secara percuma berbanding di swasta setiap kali buat checkup kena bayar RM seratus lebih.

Jika ada peluang untuk save …

Read More

02
Nov

MENGGUNAKAN YOU TUBE UNTUK TARIK ENERGI

Assalamualaikum Wbt.

Semalam pergi ke Kampung Baru jumpa dengan salah seorang kawan yang dah kenal 2 tahun tapi tak pernah jumpa face to face. Kawan yang buat gaya pos sama-sama.

Dia berminat untuk buat bisnes emas. Saya kongsikan peluang itu dengan dia sebab katanya habis kontrak kerja nak buat bisnes full time.

Kalau kita buat bisnes insya Allah , Allah akan bagi kelebihan kepada kita sebab waktu buat bisnes kita akan berserah pada Allah terhadap apa yang rezeki diterima itu.

Kerja hari ini tidak menjanjikan hasil kalau buat bisnes tetapi ada satu sudut keyakinan jauh didalam …

Read More

01
Nov

BLOG QUANTUM KEKAYAAN MEMBERI INFO TENTANG EMAS

Assalamualaikum.

Hari Isnin ni macam hari Ahad. Jadual padat sebab biasanya hari Ahad yang padat. Semalam sahaja ada kelas di Putrajaya dan semalam lebih santai sebab tak ramai orang yang hadir. Jadi buat di Ali Bistro sahaja training semalam. Lebih dekat di hati para pelatih. Datang seorang Abang berumur 53 tahun nak join training.

Katanya dia terjebak dengan program Friends Club dengan melabor RM35,000 pakai loan. Sekarang terpaksa menanggung bayar bank tolak gaji RM850. Saya cakap dia RM35,000 tu banyak boleh buat kalau tak join skim yang mengkaburi mata dengan menayang kereta-kereta …

Read More

29
Oct

TRAINING ISP 31 OKT & PELUANG MENJADI EJEN EMAS PERCUMA BAGI YANG HADIR

LOGO ISPAssalamualaikum,

Short notis ini cuma nak berkongsikan aktiviti pada hari Ahad ini bagi sesiapa yang berminat untuk training dan mendapat peluang jadi Ejen Emas tanpa perlu keluar modal. Hanya bagi yang hadir training sahaja offer ini. Alumni juga digalakkan hadir untuk seisi perkongsian. Jika anda memiliki Facebook, sila pergi ke link di bawah ini:  http://www.facebook.com/#!/pages/ISP-InnerSelf-Power-Academy/128259080562158

Jumpa Di Kelas ISP Ahad ini…

Read More

28
Oct

SIMPAN DUIT DI BANK BAGUS ATAU SIMPAN EMAS ?

MekkahMusim haji bakal tiba tak lama lagi. Antara Raya Haji dan Raya Puasa, bagi saya Raya Haji yang lebih meriah dan lebih banyak aktiviti boleh buat. Kalau budak-budak kecil mereka lebih suka Raya Puasa sebab boleh collect duit Raya.

Raya Haji pula kita boleh collect daging di surau atau masjid-masjid. Memang setiap kali Raya Haji, baru saya buat open house iaitu dengan mengadakan barbeque setiap malam Raya. Tahun ini insya Allah bercadang untuk membuat korban lembu dan aqiqah.

Hari ini kita sama-sama renungi situasi seorang hamba Allah yang bercadang nak mengerjakan Haji. …

Read More

27
Oct

ILMU MENYELESAIKAN 1001 MASALAH

1001 masalah mencari jalan keluarDi dalam al-Quran, surah al-Ahzab ayat 56, Allah menyatakan yang bermaksud, “Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya berselawat kepada Nabi. Wahai orang-orang yang beriman, berselawatlah kamu kepadanya dan ucapkanlah salam penghormatan kepadanya.”

Al-Nasai dan Ibnu Hibban melaporkan, Nabi Muhammad berpesan, “Sesungguhnya orang paling dekat denganku pada Hari Kiamat adalah orang yang paling banyak berselawat kepadaku.”

Bacalah selawat, Allahumma solli ‘ala saidina Muhammad wa ‘ala aalihi wa as-haabihi ajma’iin.

Maksudnya, “Ya Allah, kurniakanlah kepujian ke atas Nabi Muhammad, ahli keluarga dan sekalian sahabat-sahabat baginda.”

Pada zaman pemerintahan …

Read More

26
Oct

PENTINGNYA LATIHAN BERTERUSAN

Bismilahirahmanirahim.

Post hari ini lebih membincangkan tentang kejayaan. Tentu sekali nak berjaya atau nak senang bukan ada jalan mudah atau jalan senang. Jika ada ilmu rezeki yang menggunakan amalan juga tak ramai yang mampu buat.

Latihan berterusan akan menjadikan seseorang lebih pakar, lebih berpengalaman dan lebih bijak menguruskan diri. Walau tinggi mana ilmu yang dipelajari tetapi tidak dibuat latihan maka ilmunya tidak berkuasa (power).

Berbanding dengan orang yang ilmunya sedikit tetapi atas latihan berterusan dan bertubi akan menghasilkan impak dan momentum yang luar biasa. Sebagai contoh, seorang ahli silat yang hanya tahu satu jenis jurus dan …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More