Archive for December, 2010

28
Dec

KISAH SEORANG JANDA DARI FLORIDA

Assalamualaikum Wbt,

Seni untuk bangkit dari kejatuhan ekonomi dan rahsia amalan mengumpul semula kekayaan….

sama seperti seni membela diri, seni lukis, seni suara, seni lakonan….

semuanya memerlukan pentelitian dan usaha keras untuk memantapkan kesenian tersebut.

Kalau nak bina semula kekayaan, apa yang kita mampu buat ialah membina dahulu tabung. Cari tabung yang mampu menjana berlipat kali ganda pulangan. Anda rasa yang mana satu ?

ASB ? BANK SIMPANAN ? UNIT TRUST ? INSURAN ? EMAS ?

Jika anda ada jawapan seperti diatas memang anda BENAR….tiada siapa yang SALAH…

Tapi saya suka buat sesuatu yang berlandaskan As-Sunnah, Al-Quran dan Hadith.

Dalam ayat …

Read More

25
Dec

PELUANG BISNES ATAU KERJAYA YANG KALIS GAWAT

Assalamualaikum Wbt.

Hari ni semua orang cuti Krismas. Waktu cuti ni lah rehat di rumah sahaja. Walaupun niat nak rehat, ada 3 orang nak datang berjumpa. Dua orang nak beli emas dan seorang nak belajar tendai.

Kebiasaannya cuti dekat pasaraya kompleks sesak dengan manusia. Jadi perjumpaan hari ini di kedai mamak sahaja. Semalam dah beli 200 gram buat stok jadi hari ni siapkan urusan pesanan pelanggan yang bertimbun.

Semalam topik khutbah jumaat ada point yang saya baru mengerti. Imam membaca hadis Nabi Muhammad SAW yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah R.A. Saat itu baru saya faham, mengapa kita ditimpa …

Read More

23
Dec

EMAS MENARIK KEKAYAAN

 Assalamualaikum Wbt.

Kerap kali juga saya mendapat pertanyaan melalui email dan sms tentang kerjaya atau peluang yang boleh diambil oleh pembaca blog.

Ada yang telah terlibat dengan pelbagai Skim seperti MLM, Jualan Langsung, Saham Internet, Kutu, Trading , E-Book ….tak kecuali juga yang dah terlibat dengan semua program tersebut tetapi masih lagi gagal.

Berjaya atau gagal bukanlah kerana program tersebut tetapi punca sebenar adalah diri sendiri. Saya masih ingat lagi ada Program MLM nama syarikatnya “Dolah Cantek”.

Walaupun namanya tak secantik mana tapi ada juga usahawan yang bergelar jutawan lahir di syarikat itu. Sama …

Read More

22
Dec

ISTERI NAK TINGGAL (MINTA CERAI) DISAAT SUSAH

Bismilahirahmanirahim.

Baru-baru ini saya ada terima email dari seseorang sahabat meluahkan tentang nasibnya.

Keadaannya sekarang yang banyak hutang gara-gara terlibat dengan pelbagai skim sebelum ini.

Dia memberitahu suatu malam isterinya meminta cerai kerana sudah tak sanggup hidup susah dan tak dapat kecapi kemewahan seperti orang lain.

Walaupun sudah mempunyai anak ramai tetapi jalan perceraian dipilih oleh sang isteri.

Bukan niat untuk memburukkan atau menceritakan masalah orang di blog ini tetapi sebenarnya saya ingin kongsikan apa yang semua orang alami termasuk diri saya.

Walaubagaimanapun, semua yang berlaku itu satu cabaran hidup dan Allah memberi peluang untuk kita tingkatkan diri kita …

Read More

21
Dec

BANGKITKAN POTENSI DIRI DENGAN ILMU

Bismilahirahmanirahim.

Terlebih dahulu saya ingin ucapkan tahniah kepada peserta ISP yang telah Berjaya mengikuti Kursus peringkat Advance dan mendapat kesan positif pada kehidupan mereka.

Ada antara mereka yang bukan sahaja jiwa dan emosi menjadi tenang dan baik , ekonomi mereka juga meningkat. Ada yang Berjaya ditabalkan sebagai usahawan Berjaya dalam bisnes yang mereka ceburi.

Semua yang berlaku adalah atas usaha disamping menjumpai rentak kekuatan yang ada lahir dari dalam diri sendiri. Syabas!

(more…)

Read More

18
Dec

EMAS KALIS INFLASI

Assalamualaikum Wbt,

Hari ini hari kedua saya Kursus yang diadakan di Shah Alam, setelah balik dari Kuala Kangsar Agro Bank. Disana pajak 700 gram emas yang nilainya RM118,000.

Sempat juga bergambar kenangan di sekitar Kuala Kangsar, singgah makan mee laksa Pak Ngah dan makan char Kue Tiow kegemaran Ustad Poaad. Lain kali nak cuba mee udang Ustad Syamsul pula.

Tapi kenangan yang terngiang-ngiang sampai sekarang ialah ternampak orang yang disangka patung. Subhanallah, tergugat iman Mizi…

Konsep yang saya bawakan ini memudahkan sesiapa sahaja yang berkemampuan untuk memiliki emas yang banyak dengan cepat. Sebagai contoh dari …

Read More

15
Dec

AURA DIRI LEBIH KUAT BILA…

Assalamualaikum Wbt,

Agak terlalu lama saya sudah tidak membuka laman blog dan update berita terkini bukan kerana sibuk tetapi line internet yang tak dapat nak sampaikan mesej yang sudah ditaip sebelum-belum ini.

Hari ni just nak share sahaja kekuatan yang kita miliki tanpa kita sedari ia amat berfungsi disaat kita terdesak, tertekan dan pasrah.

Kekuatan yang Allah telah masukkan ke setiap manusia dimulai waktu kejadian Nabi Adam (Proses penciptaan manusia pertama) yang dijadikan dari tanah.

Pernah terfikir bagaimana keadaan sesuatu benda yang dijadikan dari tanah gambut, lumpur, tanah merah, tanah pasir? Pastinya kejadian itu mengeluarkan bau, rupa yang hodoh, keras…dan sebab itu para …

Read More

09
Dec

MENCARI IDENTITI

Baru-baru ini, saya menonton rancangan wawancara personality pemilik Kedai Emas Habib Jewel Dato Mear Habeb. Dalam banyak hal dibincangkan, saya cuma ingat kata kunci dia rahsia bagaimana dia Berjaya.

Tiga Langkah Berjaya :

1) Perlu jadi yang terbaik dalam bidang yang kita ceburi,

2) Perlu ghairah dan suka pada bidang itu

3) Segala keuntungan dan duit akan datang selepas itu…

Sama seperti perbincangan saya yang sebelum ini tentang MLM atau apa jua bisnes. Ramai orang letak No 3 sebagai keutamaan. Meletakkan buat duit sebagai matlamat pertama tetapi tidak menjadi yang terbaik dalam bidang itu.

Bagaimana nak buat duit atau hasilkan keuntungan yang …

Read More

06
Dec

ATTUNEMENT DIRI DENGAN ENERGI KEKAYAAN

Menarik KekayaanAssalamualaikum dan Salam Ceria.

Sejak kebelakangan ini banyak program motivasi, kekayaan dianjurkan di negara kita tetapi sedikit sahaja yang menyediakan platform.

Program yang saya anjurkan juga tidak menyediakan platform tetapi lebih kepada mendedah rahsia platform.

Apa itu platform ? Ia satu media atau kenderaan yang mengalirkan wang kepada kita. Masih tak faham lagi ? Jika saya katakan MLM itu sebagai platform anda mudah faham?

Yes, benar….bukan MLM sahaja yang boleh buat duit dan bukan MLM sahaja yang boleh dijadikan platform. Ikut kreativiti anda sendiri untuk hasilkan pendapatan.

Baru-baru ini seorang …

Read More

04
Dec

SUASANA ISP ADVANCE 28HB NOVEMBER DI PUTRAJAYA…KURSUS AKAN DATANG PADA 12 DISEMBER 2010 (AHAD) WAKTU DAFTAR 9:30 PAGI

kursus motivasi tenaga dalam dan potensi diri isp kursus motivasi tenaga dalam dan potensi diri isp

Assalamualaikum Wbt.

Secara umumnya, hari ini ramai yang belajar ilmu Tendai tetapi ada juga yang masih tidak tahu untuk mengolahkan energi baru yang sudah diterima.

Rata-rata yang datang kursus ISP lebih nampak dengan jelas cara untuk …

Read More

03
Dec

MENYIMPAN EMAS PADA USIA MUDA

Beli 100 gram emas jongkong dapat jadi 300 gram emas

Assalamualaikum,

Saya hari ini mencuri sedikit masa untuk mengupdate blog ini dengan berkongsikan pengalaman seorang rakan yang membeli emas pada usia 21 tahun.

Bayangkan pada usia 21 dah ada 300 gram emas yang bernilai RM50,000!

Memang benar ada orang yang lebih muda miliki emas dengan sebanyak itu dan ada yang sampai 1 kilogram (nilainya RM150,000).

Sekarang umur sahabat ini 21 tahun dan insya Allah akan tamatkan zaman bujangnya (itu pun kalau keluarganya …

Read More

01
Dec

PERBEZAAN TENDAI DAN ISP

Bismilahirahmanirahim. Hari ini dah masuk bulan Disember dan tak lama lagi tahun baru. Usia juga semakin meningkat dan entah berapa lama lagi dapat menhirup udara di dunia.

Jika tahu kenikmatan yang bakal diterima selepas kematian, pastinya tidak akan fikirkan segala kekusutan dan kerisauan terhadap harta dan keluarga . Seminggu, kebiasaannya saya akan terima purata 5 email dari pembaca blog bertanyakan tentang perbezaan Tendai dan ISP.

Mereka bertanyakan yang mana bagus atau yang mana patut ambik dahulu. Yang mana satu penting, Tendai atau ISP. Saya menjawab kedua-duanya penting.

Ibarat Tendai itu makanan dan ISP itu …

Read More