05
Nov

SELAMAT BERCUTI DEEPAVALI…HARI INI PENUH DENGAN AKTIVITI

imagesHari Jumaat ni time cuti Deepavali aktivitinya pergi solat di Masjid Besi Putrajaya. Lepas itu ke Alamanda urusan jumpa Ahli Tendai yang nak belajar. Jumpa di Alamanda senang sebab tempat selesa dan santai.

Bagi yang dah belajar jarak jauh boleh datang jumpa saya di Alamanda dengan set masa pertemuan. Jadual memang sibuk setiap hari tetapi saya cuba juga beri ruang untuk orang yang dah jadi Ahli Tendai untuk buat pengajian dengan saya.

Semalam adik dari Johor datang ke rumah untuk menyambut cuti deepavali. Sampai pukul 3 pagi juga sembang dengan dia. Facebook masa tu tengah online. Adik yang seorang lagi sedang guna akaun log-in saya.

Jadi yang mana chat dengan saya dalam facebook tu sebenarnya bukan chat dengan saya tetapi adik yang nombor lima. Saya memang takada sebab untuk online facebook jam 3 pagi.

Saya diskus dengan adik di Johor untuk buat program Quantum Kekayaan di Johor dan Workshop Tendai sekali. Rata-rata network saya dalam MLM dulu di Johor sekarang ni tengah buat haluan bisnes masing-masing.

Yang mana fokus pada empayer bisnes sendiri dah mulai menampakkan kejayaan berbanding yang nak mempertahankan bisnes MLM. Maksudnya mereka join MLM kemudian lompat ke syarikat lain. Boleh katakan setiap bulan lompat company.

Sebenarnya nak berjaya dalam MLM ni jangan gabra dan fokus selama 3 tahun. Baru nampak hasil. Tetapi yang buat bisnes sendiri macam kawan saya sorang tu jual Kapal Terbang RC melalui mudah.my hari ini income dia seminggu RM2,000.

Kalau dulu dia dalam MLM income sebulan nak dapat RM2,000 pun payah. Yang jual satay sekarang dah mulai pasarkan satay dia di hotel-hotel . Kira dulu lepas buat MLM dia meniaga gerai sekarang dah mulai start ada network satay di kalangan hotel-hotel di JB.

Yang jual ABC dari gerai sekarang gerainya dah bertambah dan dah besar. Padahal dulu lepas berhenti buat MLM dia mula-mula buat ABC tepi jalan kawan-kawan yang buat MLM dengan dia kutuk kata pada dia tak sabar dan putus asa.

Tapi sekarang member mampu collect bersih RM800 sehari. Masih naik motor lagi walaupun duit banyak. Ramai sebenarnya yang ada potensi dan kebolehan sendiri tetapi membataskan kebolehan tersebut.

Jika ada peluang untuk membina empayer sendiri lebih baik buat kerana kita tak perlu nak mengikut telunjuk orang lain dan tak perlu nak hidup bermuka-muka.

Jika tak tahu nak buat apa dan tak reti nak buat bisnes yang perlu cari-cari orang sebenarnya banyak peluang tersebut yang ada sekarang ni. Contohnya adik saya mulai mendapat hasil daripada Trading Online bermula dengan modal yang rendah dia dah mampu menjana pendapatan setiap hari.

Buat kerja tak susah mana. Hanya monitor sahaja graft menggunakan softwarenya dan buat keuntungan daripada pasaran. Salah satu counter yang top dia main kaunter emas.

Ada kawannya dah berjaya collect RM120,000 dalam masa 5 bulan menggunakan software itu. Risikonya terletak pada diri sendiri. Jika tamak memang rugi. Yang paling selamat untuk buat duit ialah banyak bersabar dengan mulai sedikit demi sedikit.

Jika yang ada masalah tak tahu nak buat apa, daripada duit simpan tak beranak baik mulai dengan membuat satu online trading dari rumah sahaja. Bukan affiliate, bukan MLM, bukan Skim cepat kaya tetapi satu program menggunakan software untuk bermain jual beli komoditi pasaran.

Anda tanya saya main program itu? Kalau ia menguntungkan dan tidak perlu modal yang besar dan boleh mulai dengan sedikit demi sedikit apa salahnya. Bayangkan kalau sebulan dari situ boleh dapat RM500, lepas bayar duit Astro, internet dan bill.

Post ini sebenarnya nak membincangkan bahawa kita boleh menarik kekayaan dengan mudah bila ada ilmu dan ada peluang. Sentiasa sabar dengan apa masalah yang menimpa disamping tak lupa mengeluarkan zakat dan sedekah, kita boleh lepas dari masalah kewangan yang teruk.

Tetapi jika anda berminat untuk menyertai program online trading dengan software ini, ia hanya by invitation. Modal pun tak sampai RM500. Kalau dulu keluar modal perlu cari-cari orang , lama kelamaan boleh jadi dah tepu di kepala asyik nak cari orang.

Kali ini boleh dikatakan work smart dan work from home. Jika berminat bolehlah email ke innerselfpower@gmail.com. Bila anda menyertai dan miliki program software online trading tersebut, anda akan mendapat manuskript dan software dan anda boleh belajar di rumah dan terus buat duit.

Insya Allah, ilmu buat duit dari trading online ini akan di masukkan dalam program Quantum Kekayaan. Salam Sukses !

Tinggalkan Komen Anda…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Komen Anda

*

AREYEY

November 5, 2010 at 8:06 am

Menarik jugak bunyinya tuu…rasa macam minat pulak…

reza

November 5, 2010 at 11:58 pm

kawan pun nk blajar juga, dulu dh try main forex tp risikonya 200% .

Master Hadzrin

November 6, 2010 at 2:16 am

senang je kerja reza. sifu yang mengajar cara online live ada. bimbingan dan software hanya RM450 (Asal RM798). minat boleh SMS/Call 012-3969746 selepas buat payment rm450 ke cimb atau maybank.

Yan

November 10, 2010 at 2:33 pm

mmg menarik infonya master…