Archive for October, 2010

29
Oct

TRAINING ISP 31 OKT & PELUANG MENJADI EJEN EMAS PERCUMA BAGI YANG HADIR

LOGO ISPAssalamualaikum,

Short notis ini cuma nak berkongsikan aktiviti pada hari Ahad ini bagi sesiapa yang berminat untuk training dan mendapat peluang jadi Ejen Emas tanpa perlu keluar modal. Hanya bagi yang hadir training sahaja offer ini. Alumni juga digalakkan hadir untuk seisi perkongsian. Jika anda memiliki Facebook, sila pergi ke link di bawah ini:  http://www.facebook.com/#!/pages/ISP-InnerSelf-Power-Academy/128259080562158

Jumpa Di Kelas ISP Ahad ini…

Read More

28
Oct

SIMPAN DUIT DI BANK BAGUS ATAU SIMPAN EMAS ?

MekkahMusim haji bakal tiba tak lama lagi. Antara Raya Haji dan Raya Puasa, bagi saya Raya Haji yang lebih meriah dan lebih banyak aktiviti boleh buat. Kalau budak-budak kecil mereka lebih suka Raya Puasa sebab boleh collect duit Raya.

Raya Haji pula kita boleh collect daging di surau atau masjid-masjid. Memang setiap kali Raya Haji, baru saya buat open house iaitu dengan mengadakan barbeque setiap malam Raya. Tahun ini insya Allah bercadang untuk membuat korban lembu dan aqiqah.

Hari ini kita sama-sama renungi situasi seorang hamba Allah yang bercadang nak mengerjakan Haji. …

Read More

27
Oct

ILMU MENYELESAIKAN 1001 MASALAH

1001 masalah mencari jalan keluarDi dalam al-Quran, surah al-Ahzab ayat 56, Allah menyatakan yang bermaksud, “Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya berselawat kepada Nabi. Wahai orang-orang yang beriman, berselawatlah kamu kepadanya dan ucapkanlah salam penghormatan kepadanya.”

Al-Nasai dan Ibnu Hibban melaporkan, Nabi Muhammad berpesan, “Sesungguhnya orang paling dekat denganku pada Hari Kiamat adalah orang yang paling banyak berselawat kepadaku.”

Bacalah selawat, Allahumma solli ‘ala saidina Muhammad wa ‘ala aalihi wa as-haabihi ajma’iin.

Maksudnya, “Ya Allah, kurniakanlah kepujian ke atas Nabi Muhammad, ahli keluarga dan sekalian sahabat-sahabat baginda.”

Pada zaman pemerintahan …

Read More

26
Oct

PENTINGNYA LATIHAN BERTERUSAN

Bismilahirahmanirahim.

Post hari ini lebih membincangkan tentang kejayaan. Tentu sekali nak berjaya atau nak senang bukan ada jalan mudah atau jalan senang. Jika ada ilmu rezeki yang menggunakan amalan juga tak ramai yang mampu buat.

Latihan berterusan akan menjadikan seseorang lebih pakar, lebih berpengalaman dan lebih bijak menguruskan diri. Walau tinggi mana ilmu yang dipelajari tetapi tidak dibuat latihan maka ilmunya tidak berkuasa (power).

Berbanding dengan orang yang ilmunya sedikit tetapi atas latihan berterusan dan bertubi akan menghasilkan impak dan momentum yang luar biasa. Sebagai contoh, seorang ahli silat yang hanya tahu satu jenis jurus dan …

Read More

25
Oct

RESTU IBU REZEKI MENCURAH-CURAH

maafkan-aku-ibuHari ini saya ingin kongsikan satu amalan kebaikan untuk kita yang masih lagi mempunyai seorang ibu. Saya cuba berkongsikan beberapa perkara kebaikan untuk kita lakukan supaya memudahkan segala urusan kita dan mengeluarkan kita dari segala kesulitan hidup.

Walau garang, kuat meleter macamanapun ibu kita, dia mempunyai satu kemuliaan yang harus kita hormati dan sentiasa memaafkannya. Walaupun kadang kala kepala kita diketuk atau di tonjolkan oleh ibu kita, bagi kita yang faham, itu sebagai gurauan atau sebagai teguran.

Kerana umur ibu kita tak panjang. Sama juga umur kita. Jika hari ini ibu kita …

Read More

23
Oct

ZAKAT EMAS DAN KURSUS ASAS ISP PADA 24 HB OKT (AHAD)

Hari ini baru habis buat kelas Lanjutan ISP di Putrajaya batch pertama. Alhamdulillah, ramai yang hadir dan ada yang datang dari jauh seperti dari Pulau Pinang. Mula jam 9:30 pagi tamat jam 2:00 petang. Esok ada lagi buat kelas.

Semalam bertemu dengan kawan lama yang berkecimpung dalam bisnes MLM dan Emas. Ramai yang bertanya saya kenapa tak buat MLM lagi sekarang. Maksud mereka kenapa tak join MLM syarikat orang lain. Saya beritahu yang saya sudah mempunyai perniagaan saya sendiri dan mempunyai masa yang diperuntukan sendiri.

Senang cerita saya sudah jumpa hala tuju saya sendiri. Jika dulu tak ada masa untuk diri …

Read More

20
Oct

KURSUS LANJUTAN ISP 23HB OKT 2010 JAM 9:30 Pagi

 

Assalamualaikum Wbt. 

Kursus Lanjutan ISP Pada 23hb Sabtu ini akan membincang :

  1. Penerangan Tenaga Dalam Illahi
  2. Senaman Tenaga Dalam Ekspress
  3. Gerak Mudah Penyembuhan Lumpuh
  4. Gerak Daya Sejati Insani (DSI)
  5. Teknik Merawat Dengan Energi Illahi
  6. Pembangkitan Energi Murni
  7. Pagar Rumah Dengan Energi
  8. 4 Jurus Tenaga Dalam Efektif
  9. Teknik Membuat Deteksi dan Rawatan Menggunakan Mancis
  10.  Ilmu Totok Darah
  11. Proses Pembersihan Rumah dari Unsur Negatif
  12. Kaedah mudah deteksi energi negatif di rumah
  13. Memagar Rumah dengan Energi Samudera
  14. Demo Tenaga Dalam
  15. …dan banyak lagi agenda menarik.

Berminat untuk pelajari ilmu ISP Advance bolehlah datang pada hari tersebut dengan membuat Reservation 012-3969746 / 014-888 7979

YURAN RM …

Read More

18
Oct

PERKONGSIAN PENGALAMAN SALAH SEORANG AHLI TENDAI

Assalamualaikkum,

Alhamdulillah baru berkesempatan untuk membuka lap top update blog. Dua hari sebelum ini sibuk dengan apoinment dan kelas latihan ISP di ISP center Putrajaya.

Hari ini saya ingin kongsikan antara pengalaman menarik yang dialami oleh salah seorang Ahli Tendai yang sudi menerbitkan kisah dan bagaimana dia mengaplikasikan ilmu Tendai yang sudah lebih setahun dipelajarinya.

zulkifliMungkin dari cerita beliau, anda boleh kaitkan dengan diri anda dan akan jadikan sebagai inspirasi bagi mengharungi segala cabaran hidup. Nama beliau adalah Encik Mohd Zulkifli Bin Osman yang berasal dari Teluk Intan.

Jika anda nak berkenalan dengan beliau, bolehlah add …

Read More

15
Oct

PENGGANDAAN ASET DENGAN EMAS DENGAN 2 PILIHAN

Hari ini saya ingin jelaskan apa yang tidak jelas. Mungkin dah banyak kali mendapat pendedahan tentang menggandakan emas seperti dalam post-post sebelum ini. Saya pasti ramai yang keliru. Sebagai contoh beli satu dapat 2. Memang benar dapat 2 lagi tetapi 2 itu bukan free.

Mengapa emas? Harga emas pada penghujung tahun 2009 bagi 100 gram adalah RM11, 090. Hari ini ( 15hb Oktober ) harga emas sudah menjadi RM15,600. Jika pandai main spot gold memang untung sebab dapat duit lagi.

Apa itu spot gold ? Kalau kita cagar letak …

Read More

14
Oct

PROGRAM ISP PADA 17hb OKTOBER MULAI JAM 9:30 Pagi

lokasiBengkel Asas Tenaga Hayat dan Potensi Diri ISP pada 17 hb (Ahad) akan mulai 9:30 pagi (daftar). Yuran RM190.

Alumni ISP di alu-alukan hadir untuk memeriahkan suasana. Peserta makan di taja oleh Nasi Ayam Kampung (lunch).

Jika membawa rakan 5 orang PERCUMA mini i-Phone.

Pelbagai ilmu menarik dan ilmu tambahan. Jumpa di sana!

91B Jalan Diplomatik Presint 15 Putrajaya W/P

Read More

14
Oct

DARI KAYA RAYA JATUH TAK NAIK-NAIK

jatuh susahSemalam bersama sahabat-sahabat pergi menziarah Qomaiza Master di rumahnya.

 Alhamdulillah, bulan Disember , Mac dan Jun ada banyak program bersama Qomaiza dan kemuncak aktiviti pada Jun di mana kami semua akan membuat lawatan ke Makam-Makam Wali di Indonesia.

Sebagai belajar dan memperingati para-para Wali memperjuangkan dakwah Islam pada suatu ketika dahulu.

Qomaiza ada menceritakan, orang yang berjaya adalah dari kalangan Sufizm (Ahli Sufi) di mana mereka telah mencapai kejayaan yang kemuncak dan itulah kejayaan merangkumi kebahagiaan optimal.

Sebagai contoh kita sering dengar ada ramai yang mempunyai kekayaan tetapi hati tidak bahagia. Ahli …

Read More

12
Oct

PERNIAGAAN APA YANG BOLEH JADI JUTAWAN

hayatNi memang soalan lazim yang ramai bertanya. Perniagaan apa yang boleh jadikan kita usahawan jutawan?

Selalunya saya akan tanya balik kepada yang bertanya. Rasa-rasanya perniagaan apa? Dan jawapan yang saya selalu dapat…

  • Perniagaan hartanah
  • Perniagaan construction
  • Perniagaan telekomunikasi
  • Perniagaan restoran…
  • …dan sebagainya!

Hendak tahu jawapannya? Jawapannya adalah….

Semua perniagaan boleh jadi jutawan!

Tak kira apa sahaja perniagaan, kita boleh jadi usahawan jutawan. Tak percaya? Lihat sahaja semua industri… bukankah ada jutawan yang tercipta?

  • Jual produk kecantikan boleh jadi jutawan tak? Tentunya boleh… usahawan Sendayu Tinggi, De Navichee dan ramai lagi telah membuktikannya!
  • Jual kasut boleh jadi jutawan tak? Tentunya boleh… siapa …

    Read More

12
Oct

PROGRAM PENYEMBUHAN ILLAHI DAN PENGIJAZAHAN DAYA SEJATI INSANI

penyembuhan illahiAssalamualaikum Wbt,

Sekarang ni tak berapa nak boleh gerak jauh-jauh kerana menunggu masa untuk menimang cahaya mata nombor dua. Kira tunggu hari sahaja. Nak mengepak jauh-jauh untuk buat Program terpaksa disimpan dahulu sehingga bulan November nanti.

Pada 17hb Oktober ini akan mulai Kelas ISP di Putrajaya diikuti pada 23hb Oktober bagi yang mengikuti Program Lanjutan peringkat Advance ISP dimana peserta akan diijazahkan dengan DSI ( Daya Sejati Insani ) dan bagi yang sudah ada DSI sebelum ini akan diaktifkan semula.

Insya Allah, bila dah ada ilmu DSI …

Read More

10
Oct

KELANTAN LANCAR DINAR EMAS

KelantanDinar

Menggunakan Dinar ni bukan satu eksperimen baru dalam urusan jual beli dan ekonomi tapi sebenarnya satu idea yang telah digunakan sejak 1400 tahun lalu ketika zaman Rasulullah SAW lagi.

Baru-baru ni kerajaan negeri Kelantan dah lancarkan dinar dan dirham yang juga akan digunakan di 1000 premis sekitar negeri Kelantan termasuklah Pasar Besar Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) Bazar Buloh Kubu dan Pasar Siti Khadijah.

Kalau pi area tu memang ramai makcik-makcik jual emas di kaki lima. Saya ada bertanya pada mereka pendapatan sebulan berapa diaorang dapat. 5 Angka senang-senang. Kalau …

Read More

09
Oct

KES HISTERIA SEMALAM

mistikBismilahirahmanirahim,

Pagi ini jam 5 pagi dah keluar rumah pergi KLIA menghantar sahabat. Kemudian sempat solat subuh di Masjid Besi Putrajaya. Jam 7 pagi dah ada apoinment di Presint 9.

Nak kata sibuk, tak lah sangat tapi sehari perlu ada 10 apoinment jumpa orang.

Semalam sewaktu sedang buat meditasi, seorang murid baru Tendai telefon saya sanpai 2 kali. Kali pertama tak angkat sebab tak sempat.

Kali kedua baru dapat menjawab. Katanya minta pertolongan sebab ada salah seorang student perumpuan di kolejnya terkena Histeria.

Minta tolong saya rawat guna jarak jauh. Walaubagaimanapun, saya minta dia sediakan …

Read More