30
Sep

RAHSIA KEKAYAAN TERSEMBUNYI


Hari ini saya ingin kongsikan pengalaman saya hari ini sewaktu sedang mengemas almari rumah. Dalam sibuk-sibuk mengemas, terjumpalah satu kotak kasut yang tersorok di dalam timbunan baju.

Bila dibuka, rupa-rupanya ada duit yang sudah dilupai. Duit matawang Pound dan Sterling. Ada banyak jugaklah.

Memandangkan duit tersebut memang sudah lama tak diusik atau diingati, maka saya cadang untuk menukarkannya ke matawang ringgit.

Petang itu juga saya ke pengurup wang dan menukarkan duit-duit tersebut ke ringgit. Bila diamati, ternyata saya rugi dan untung. Ruginya kerana sewaktu saya beli pound dahulu, harganya RM5.50 satu pound. Tapi sekarang dah jadi RM4.80 bila jual kedai.

Matawang Euro pula tak berubah banyak. Turun dari RM4.20 satu Euro jadi RM4.12. Ternyata memang saya rugi dari segi pelaburan dengan menyimpan matawang asing atau Foreigner Exchange atau lebih dikenali sebagai Forex.

Selepas saya tukar duit asing ke matawang ringgit, saya terus membeli emas sebanyak 30 gram jenis 999. Bermakna duit tersembunyi saya cukup untuk beli emas 30 gram 999. Dan yang luar biasanya, semalam beli emas, hari ini harga emas terus naik banyak.

Berbanding beli duit , nilai jatuh tetapi emas ia stabil dan harganya naik. Jadi dengan 30 gram itu saya boleh tambah dan jadikan ia sebanyak 100 gram melalui program Ah Rahnu.

Nanti bila dah ada 100 gram emas 999 yang baru ni pula, target nak beli motor harga RM9,000 hanya perlu gunakan 65% cagaran yang tiada interest.

Ini lah cara berbelanja selepas ini. Sebelum beli sesuatu yang besar, beli emas dahulu. Kalau dulu nak sorok-sorok duit supaya suatu hari bila terdesak terjumpa pula duit yang boleh dipakai.

Oh ya, tentang keuntungan saya simpan matawang asing saya belum kongsikan lagi. Sebenarnya rugi diatas sebab pelaburan yang tak berhasil tetapi untung dari segi dapat mengawal perbelanjaan.

Jika saya tak menukarkan ke matawang asing dari ringgit, saya akan belanja habis dan usahkan terfikir untuk mampu memiliki emas 30 gram yang bernilai RM4,500. Duit yang sebanyak itu akan habis tanpa disedari jika ia tak di “convert” dahulu.

Kali ini, kekayaan tersembunyi adalah emas 999. Bayangkan jika suatu hari waktu tengah sesak dan ketika itu kita sudah miliki 300 gram emas 999, bermakna kita boleh dapat duit dari bank yang dipajak sebanyak RM29,300!

Memang cukup untuk buat modal kecil-kecilan seperti berniaga buka gerai makanan, buka pusat rawatan, buka kelas tusyen dan banyak lagi.

Disini saya ingin luahkan perasaan bersyukur saya yang tak terhingga kepada anda semua diatas sokongan sebagai pembaca. Saya ingin kongsikan pengalaman saya juga hari ini dimana semalamannya saya di datangi oleh isteri saya yang dia sedang mengidam buah dokong.

Yang luar biasanya, seorang antara pembaca blog saya menelefon saya dan ingin mengirimkan buah dokong dan pada hari Jumaat insya Allah sampai. Sebab itu saya suka berkongsi tips-tips dan saya percaya, ada yang menngunakan ilmu yang saya kongsikan dalam blog ini dan ada yang sudah mendapat hasil.

Insya Allah, pada post akan datang ini , saya akan menghadiahkan buat pembaca blog saya untuk menerima energi penyembuhan daripada saya untuk sembuhkan apa jua penyakit dan dengan izin Allah boleh berjaya.

Penyelarasan Energi penyembuhan adalah guna kaedah jarak jauh. Dan insya Allah, anda akan mendapat akses untuk mengubat permasalahan anda.

Jika anda mempunyai Dompet V2 , maka ia akan menarik lebih kuat lagi gedung rezeki di alam ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Komen Anda

*

shah

September 30, 2010 at 4:22 pm

Rezeki tk disangka2
master berapa harga Dompet v2 utk pembeli v1?

abdul rahim

October 1, 2010 at 12:58 am

MASTER NAK BELI MAS TU KAT MANA?

abdul rahim

October 1, 2010 at 12:59 am

SATU GRAM BERAPA HARGANYA?

master hadzrin

October 1, 2010 at 3:58 pm

shah :Rezeki tk disangka2master berapa harga Dompet v2 utk pembeli v1?

seperti yang sebelum ini saya nyatakan…jika tak nak diskaun itu saya beri diskaun 10%…amacam? yg mana?

master hadzrin

October 1, 2010 at 4:02 pm

abdul rahim :SATU GRAM BERAPA HARGANYA?

harga boleh tanya bank rakyat 03-42516762 , kemudian boleh dapatkan dari saya. saya bagi diskaun.

shah

October 4, 2010 at 3:41 pm

mestilah nk yg diskaun

Master Hadzrin

October 4, 2010 at 10:18 pm

shah :

mestilah nk yg diskaun

Diskaun juga adalah kekayaan tersembunyi…