Archive for September, 2010

04
Sep

ORANG YANG RUGI ADALAH ORANG YANG MENGIRA UNTUNG DAHULU SEBELUM BUAT KERJA

Assalamualaikum Wbth…

Pagi ni sementara tunggu Subuh dan sebelum pergi ke center untuk buat persiapan training ISP , banyak benda nak dikongsikan dalam blog ni tapi simpan dulu untuk post-post akan datang.

Dari dulu saya perhatikan bila setiap kali dapat projek dan mula nak kira berapa untung dapat, pasti projek itu tak menjadi. Walaupun 100% percaya projeknya memang buat duit. Dan yang peliknya bila tak dikira, berjalan lancar sahaja.

Pernah alami situasi begini? Bukan saya yang cakap tapi kebanyakan orang yang dah berjaya pun percaya akan hal ini. Antara puncanya mengapa selalu gagal bila …

Read More

04
Sep

MEMORANDOM KURSUS

bengkel isp

Sekejap sahaja dah seminggu masa berlalu. Minggu hadapan dah mula nak cuti Raya. Minggu ini adalah kali terakhir buat Program ISP untuk bulan Puasa untuk tahun ini. Lepas Raya ni program dah boleh buat dengan lebih rancak dan ada jamuan makan tengahari ayam kampong special. Tentu sekali module bertambah dan yuran naik harga asal RM190.

Bagi yang ada berdekatan dan berkesempatan, datanglah pada hari esok bengkel ISP dan insya Allah program ini akan memberi anda satu hala tuju dan peluang untuk bongkar kehebatan diri anda untuk berjaya.

Bagi yang berminat …

Read More

03
Sep

KESABARAN BERBALOI – MENGAMBIL ALIH REZEKI ORANG??

Satu insiden yang luar biasa berlaku pagi ini di surau selepas solat Subuh…

Biasanya orang datang ke surau untuk lakukan solat Subuh berjemaah, tapi ada jugak seorang hamba Allah yang datang nak buat maksiat. Sehinggakan sanggup memakai telekong berpura-pura sembahyang bersama jemaah perumpuan kat bahagian belakang.

Sebelum habis beri salam solat Subuh, hamba Allah yang  jahil itu mencuri beg seorang makcik yang dalamnya ada dompet duit berisi RM100 dan ada handset. Walaupun syaitan dikurung bulan Ramadhan ni tetapi manusia sendiri berperangai syaitan. Kesian makcik tu, mana tahu entah-entah itu sahaja tinggal …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More