Archive for September, 2010

30
Sep

RAHSIA KEKAYAAN TERSEMBUNYI


Hari ini saya ingin kongsikan pengalaman saya hari ini sewaktu sedang mengemas almari rumah. Dalam sibuk-sibuk mengemas, terjumpalah satu kotak kasut yang tersorok di dalam timbunan baju.

Bila dibuka, rupa-rupanya ada duit yang sudah dilupai. Duit matawang Pound dan Sterling. Ada banyak jugaklah.

Memandangkan duit tersebut memang sudah lama tak diusik atau diingati, maka saya cadang untuk menukarkannya ke matawang ringgit.

Petang itu juga saya ke pengurup wang dan menukarkan duit-duit tersebut ke ringgit. Bila diamati, ternyata saya rugi dan untung. Ruginya kerana sewaktu saya beli pound dahulu, harganya RM5.50 satu pound. Tapi sekarang dah …

Read More

29
Sep

MENARIK KEKAYAAN DENGAN EMAS

 

Assalamualaikum Wbt,

Alhamdulillah, sejak kebelakangan ini ramai yang berminat dengan pelaburan emas sejak saya menganjurkan program gandaan aset melalui emas.

Sungguhpun selama ini tak ramai yang mampu memiliki emas atau menyimpan emas tetapi apabila diberi pendedahan tentang kelebihan emas dan keuntungannya , maka hari ini ramai pembaca blog saya sudah mampu memiliki sekurang-kurangnya 20gram emas.

Hari-hari boleh dikatakan saya banyak berurusan dengan bakal-bakal pembeli baik ada yang ingin membelinya menggunakan duit ASB atau ada yang beli menggunakan Loan.

Setakat ini yang buat loan kebanyakannya menguruskan sendiri loan mereka. Jika ingin diuruskan Loan mereka itu untuk …

Read More

27
Sep

APA PENGAJARAN DARI SAI’E SAFA KE MARWAH

Hari ini dah 3 hari tinggalkan post di Blog ini. Ramai yang bertanyakan , kenapa tak update blog. Walhal baru 3 hari tak update.

Sejak kebelakangan ini , banyak urusan luar harus diutamakan seperti anjurkan bengkel, mengajar di rumah-rumah palajar peringkat Super Grand Master, uruskan Pusat Rawatan, Diploma dan pengijazahan bakal practitioner, urusan bank untuk jual beli emas…

Senang cerita nak duduk depan komputer sejak kebelakangan ni memang tak kesempatan. Ada yang tak sempat nak membalas email dengan segera. Ni pun ambik kesempatan sebelum tunggu berbuka.

Sebelum ini saya ada uruskan pinjaman untuk kes-kes yang …

Read More

24
Sep

AKTIVITI HARI JUMAAT

Masjid

Rasa Jumaat lepas jumpa Reza nak ajak beraya rumah Dr Muhammad la ni dah Jumaat balik. Reza ni duduk di Sepang pengumpul emas jongkong dan bekerja di KLIA.

Dia ni memang peminat ilmu metafizik, banyak kursus dia pergi belajar.

Tu yang banyak duit sebab banyak ilmu. Saya cakap kat dia sudah-sudah lah belajar. Jadi Guru ajar orang pulak. Tapi dia ni pemalu orangnya. Kalau jalan dekat Kompleks nampak orang yang dia kenal pun nyorok-nyorok.

Semalam dari petang sampai ke malam berada di Selayang rumah Kak Siti. Salah seorang Ahli Tendai Baru peringkat Super Grand Master. …

Read More

22
Sep

BERITA BAIK UNTUK ALUMNI DAN BAKAL PESERTA ISP ( MULAI BENGKEL 26 HB SEPT ) – PERCUMA GADGET i-PHONE

iphone percuma

Istimewa  : PERCUMA i-Phone khas buat Ahli ISP dan Bakal Peserta ISP

Memang menarik kerana anda berpeluang untuk miliki i-phone secara PERCUMA ( Tak ada yang lebih murah dari Percuma ) dengan melayakkan diri anda dengan syarat…..

Peluang untuk miliki i-phone Percuma ini diberikan kepada sesiapa di kalangan Alumni atau bakal peserta ISP yang membawa rakan-rakan, kenalan atau ahli baru ke program bengkel ISP ( Yuran RM190 ) setiap kali Bengkel ISP dijalankan.

Syarat untuk melayakkan anda mendapat i-Phone percuma ini ialah dengan …

Read More

22
Sep

MULAI SIMPAN EMAS 999 SEKARANG KERANA IA SANGAT MENGUNTUNGKAN

jaguar showroom

Bismilahirahmanirahim. Assalamualaikum Wbt.

Aktiviti hari semalam memang mengalirkan energi yang memenatkan setelah seharian sibuk berurusan di bank dan pejabat berjumpa orang kemudian singgah sebentar di show room kereta Jaguar di The Curve Damansara. Dengan pakai selipar aje masuk showroom siap test masuk dalam kereta Jaguar.

Harga bagi Jaguar XF RM488,888 dan Harga bagi Jaguar SuperCharge RM888,888. Tak salah pasang impian dan untuk miliki mesin Jaguar tersebut jika Allah izinkan, suatu hari nanti memang boleh pakai. Jika tak dapat pakai mungkin duit buat beli kereta tersebut mungkin lagi bagus dibuat untuk …

Read More

21
Sep

TOPIK BARU DALAM BENGKEL ISP 26HB SEPT 2010

KAD ISPBismilahirahmanirahim,

Hari ini cuma nak berkongsi topik-topik yang akan di kongsikan semasa Hari Bengkel ISP pada 26hb Sept ini ( Ahad ) mulai jam 9:30 pagi.

Setelah bercuti lebih 2 minggu, kali ini jika ada Ahli ISP yang baru akan di bentangkan topik asas seperti yang di kongsikan sebelum-sebelum ini dan untuk Ahli Alumni ISP, topik baru akan dikongsikan seperti berikut :

  • Energi dan Gelombang
  • Penyembuhan Illahi
  • Energi Dalaman Dan Aura
  • Meditasi Penyelarasan Gelombang
  • Mengetahui Warna Aura Diri dan Warna Pelindung
  • Penyembuhan Getaran Warna
  • Deteksi Dan Scan Penyakit
  • Dan yang lainnya adalah topik dalam Module ISP …

    Read More

19
Sep

SESUATU YANG LUAR BIASA BAGI ORANG LAIN TETAPI SATU PERKARA BIASA BAGI ORANG YANG LUAR BIASA

falling-money copy

Semalam Hari Ahad saya dah kongsikan pasal cara nak sasarkan kereta impian. Dulu memang saya kaki kereta tapi bila dah berkeluarga dan keluarga bertambah besar saya dah minat bas pula. Beli bas Mini pun ok, dalam boleh letak TV dan peti sejuk.

Malam semalam saya di Putrajaya duduk berbincang dengan sahabat baik lama. Kitaorang duduk minum di Mamak Ali Bistro sahaja sementara menunggu masuk waktu solat Isyak.

Sahabat saya ni memang dah jutawan. Kerjanya dari tahun 2001 buat kerja dari rumah a.k.a. Gaya Pos. Sememangnya bisnes Gaya Pos ni kalau …

Read More

19
Sep

TAK SUSAH NAK PAKAI KERETA IMPIAN TAPI…

HONDA EK

Salam Sejahtera dan Assalamualaikum. Hari Ahad begini memang seronok kalau duduk rumah pakai kain pelekat sambil menonton Video.

Sepatutnya hari ini ada kursus ISP di Pusat Training Putrajaya tapi bagi chance pada sesiapa yang masih lagi nak bercuti di kampung.

Walau bagaimana pun, petang ni ada perjumpaan dengan Guru-guru Paranormal di Putrajaya. Ali Bistro jadi port singgah. Hari ini saya nak kongsi tentang kereta.

Sebenarnya kereta yang penting boleh bergerak kemana sahaja walaupun ia kereta kecil.

Ada kereta besar tapi tak ada fulus nak isi minyak untuk pergi jauh pun tak guna …

Read More

18
Sep

KENAPA ORANG LAIN SENANG BERJAYA AKU TIDAK…

miskin dan kaya

Hari ini saya cuti sekejap…cuti dari berjumpa kawan-kawan. Ya, kesibukan setiap hari membuatkan saya kadang-kadang ada yang bertanyakan dah buka email? dapat mesej di facebook?…Sebenarnya, masa saya banyak dihabiskan diluar dan dalam kereta ( jalan jem).

Waktu untuk duduk buat kerja di depan komputer biasanya waktu pagi-pagi, ketika embun tengah tebal….kadang-kadang saja yang buka komputer waktu tengahari. Kebiasaanya saya banyak berjumpa orang. Apoinment sehari kadang lebih dari 10 orang  jumpa. Hari minggu buat kelas training…

Walaupun sibuk tetapi masih lagi banyak kekurangan kerana masih lagi mencari rentak. Sama …

Read More

16
Sep

BILA CUTI LAGI….BANYAK KERJA TERGENDALA

1Assalamualaikum. Selamat Hari Raya dan Salam Satu Malaysia untuk hari ini. Walaupun mode Raya masih ada tetapi kerja yang berlambak buatkan cuti umum menjadi satu halangan untuk siapkan tugasan.

Banyak pesanan yang diterima terpaksa dihantar lambat, urusan bank tergendala, transfer cheque jadi delay, apoinment jadi canceled…nampak gaya kena buat kerja ground work lah.

Bila banyak cuti maka permohonan loan yang sudah disubmit juga masih tak setle lagi. Dengar cerita pegawai yang uruskan pinjaman itu masih lagi di kampung. Orang dah standby ramai tunggu duit nak dapat loan. Tu yang leceh bila buat …

Read More

14
Sep

PROGRAM PINJAMAN PERIBADI DIBUKA

nak duit loanAssalamualaikum.

Hari ini genap 5 Syawal. Masih lagi sibuk mengunjung saudara mara dan sahabat-sahabat. Sebelum cuti Raya tempohari, saya telahpun men submit 18 kes loan yang masuk ke dalam Bank untuk proses pinjaman. Namun ada juga yang dipulangkan semula kerana ada beberapa dokumen yang tak lengkap. Jumlah kes yang ada pada saya lebih 30.

Jadi untuk mengelakkan dari berlaku “dua kali kerja”, kali ini pastikan dokumen yang nak di submit lengkap seperti yang di minta dalam page Pinjaman . Bagi yang berminat bolehlah siapkan dokumen.

Dan ada juga …

Read More

12
Sep

KEMBALI BERTUGAS SELEPAS BERCUTI

start bertugas semulaAlhamdulillah, 1 Syawal sudah dirayai…memang kali ini sambutan Raya se Ala kadar sahaja tetapi lebih kepada menziarahi rumah saudara mara…tak ada buat open house tapi pergi open house rumah orang lain.

Balik KL ni pula bercadang nak beraya ke rumah sifu-sifu Tendai. Tapi kemungkinan besar kami semua akan mengadakan gathering di Chalet Klang. Dekat situ bertambah lagi ilmu bersama Pak Mahaguru.

Ramai yang menghantar SMS kepada saya mereka telah tamat latihan dasar tendai semasa 1 Syawal. Saya dengan ini mengucapkan tahniah buat anda. Tetapi perlu diingatkan, jangan sangka …

Read More

09
Sep

UCAPAN SELAMAT HARI RAYA

raya

” Isa Ibni Mariam ( pun berdoalah ke hadrat Allah dengan )berkata : Ya Allah, Tuhan kami! Turunkanlah kiranya kepada kami satu hidangan dari langit , untuk menjadi hari raya bagi kami, iaitu bagi kami yang ada hari ini dan bagi orang-orang kami yang datang kemudian dan sebagai satu tanda (mukjizat) daripadamu ( yang menunjukkan kebesaran dan kekuasaanMu) dan kurnialah rezeki kepada kami , kerana Engkau jualah sebaik-baik Pemberi rezeki.” (Surah Al-Maidah :114)

Sempena menyambut Syawal ini, saya ingin ucapkan Ampun dan Maaf buat para pengunjung dan …

Read More

06
Sep

BAGUS SATU ATAU SEPULUH…

Sejak nak cuti Raya ni, banyak program tersekat-sekat…lebih-lebih lagi dalam kesibukan proses uruskan pinjaman pemohon. Bila cuti, maka cuti jugalah proses pinjaman ini dan terpaksa disambung semula selepas Raya. Dan ada juga yang dok merintih agar duit loan dapat sebelum Raya sebab nak pakai buat Raya.

Katanya dia perlukan RM30,000 untuk budget Hari Raya….Subhanallah. Bukan mengumpat tapi mari kita sama-sama merenung dalam jiwa, nak dibuat apa belanja Raya sampai RM30,000…kalau nak buat majlis Kahwin tu lain cerita ini nak buat jamuan Raya ke sampai sanggup berhutang….

Nanti jadi Raya yang …

Read More