Archive for August, 2010

10
Aug

MENUNTUT ILMU

Hadith Rasulullah SAW yang diriwayatkan oleh Muslim , “Barangsiapa yang menuntut ilmu dan mendapatkan ilmu itu diberi ganjaran dua kali ganda. Barangsiapa yang menuntut ilmu dan tidak mendapatkannya diberi ganjaran satu kali ganda.”

Menuntut ilmu tak kira ilmu yang pastinya memberi kebaikan. Tanpa ilmu setiap aktiviti akan dilakukan secara kosong. Biarpun kita menunaikan Umrah tanpa ilmu umrah kita hanya kosong. Tanpa ilmu, kita tak ada hala tuju untuk lakukan suatu kerja.

Sebagai contoh, ilmu mendekatkan diri kepada Allah adalah ilmu paling kemuncak dan sukar dilakukan tetapi jika tahu ilmu itu, segala-gala pekerjaan …

Read More

09
Aug

HASILKAN GELOMBANG KEKAYAAN MENGIKUT KREATIVITI ANDA SENDIRI

makan bolaAnda mungkin biasa dengar dan lihat iklan tentang tidur bola, makan bola, mandi bola minum coco-cola. Itu sebenarnya nak selaraskan diri dengan cara attunement energi bola dengan energi tuan punya bola supaya jadi pemain bola hebat.

Sekarang ni idea yang sama di aplikasikan untuk menarik kekayaan dengan buat tagline i love money…makan duuit, tidur duit, mandi duit, minum duit, cium duit, hidu duit….duit…duit…duit segala-galanya duit. Untuk apa? Sama seperti untuk attunement diri dengan duit supaya diri mempunyai frekuensi yang sama dengan duit.

Bila frekuensi sama, tu yang mudah mengundang atau …

Read More

07
Aug

PERBETULKAN NIAT UNTUK BAWA BEKALAN KE DUNIA AKHIRAT

kotarayaKehidupan manusia di dunia ciptaan Allah bersifat sementara . Nabi muhammad pernah mengibarkan bahawa hayat manusia di atas muka bumi ini seperti seorang pengembara. Apabila tiba masanya, dia diminta pulang bersama tujuan pengembaraan.

Abdullah bin Umar berkata, rasulullah memegang bahuku seraya berkata; ” jadikanlah diri kamu di atas muka bumi ini sebagai seorang perantau atau pengembara. Ibnu Umar berkata: Apabila kamu berada di waktu petang, janganlah kamu tunggu menjelang waktu pagi. Apabila berada di waktu pagi, janganlah kamu tunggu jelang waktu petang.

Gunakanlah peluang untuk beramal semasa kamu sihat untuk …

Read More

05
Aug

APLIKASI ILMU TENDAI-ALTERNATIF HEALING CENTER

ramadhanAssalamualaikum Wbth.

Alhamdulillah, dah masuk bulan Ogos ni tak lama lagi akan nampak anak bulan nak masuk bulan Puasa. Ada setengah bisnes yang terjejas bila masuk bulan puasa dan ada bisnes yang maju bila bulan puasa. Contohnya bisnes MLM banyak yang aktivitinya slow susah nak dapat customer , downline atau tak berkesempatan nak dapat closing sebab alasan duit nak pakai buat raya.

Sebenarnya kalau ikutkan, saya lihat orang-orang yang dah kaya jutawan, mereka kebanyakannya pada bulan puasa ni akan cuti sebulan dan pergi sambut bulan Ramadhan di Mekah. Solat terawikh di Masjidil …

Read More

04
Aug

MOLEKUL ENERGI DALAM TUBUH

atomAssalamualaikum,
Hari ni kita bertadaruz tentang ilmu sains sedikit. Saya asalnya merupakan salah seorang pelajar Sains Rojak (Sains Pengurusan). Bila terlibat dengan dunia metafizik ni, semua nya bercanggah dengan ilmu sains formal. Contohnya kalau nak mengubat penyakit dalam sains perubatan formal, harus diubati yang masalah tetapi dalam dunia metafizik, dirawatkan puncanya seperti rawat spiritualnya.

Kita semua mempunyai satu sistem imum yang satu formula dalam tubuh. Kita mempunyai 6 molekul yang bergetar melingkari orbit dan jika satu atau dua molekul bercerai dari garis orbit ini, itu yang mengundang penyakit, kemurungan, kekecewaan, musibah, jatuh …

Read More

03
Aug

REZEKI DATANG DISAAT RUMAH TANGGA BAHAGIA

two buggersAssalamualaikum,

Saya nak ketengahkan sikit permasalahan orang-orang yang mengadu nasib mereka dan ada yang bertanya “Mengapa” dia tak boleh berjaya macam orang lain. Banyak yang mengeluh susah hati. Susah hati kerana hutang…susah hati kerana tak ada duit dan macam-macam masalah.

Bila dah terlibat dalam dunia consultancy dan metafizik ni setiap hari dapat email, sms dan panggilan telefon meluahkan masalah mereka. Kadang-kadang ada yang tak patut saya jawab SMS mereka seperti ada yang bertanya hal masalah rumah tangga.

Ada yang tak puas hati dengan isteri lah, ada yang tak puas hati dengan …

Read More

01
Aug

HI-TEA BERSAMA MASTER-MASTER TENDAI

Setiap bulan akan diadakan perjumpaan antara Master-Master Tendai yang dikelola oleh Pengasas Tendai sendiri. Tendai dah tahun ke 13 sekarang. Ahli Panel Syariah, Perundangan semua lengkap.

Hanya sekarang tunggu masa untuk menyebarkan sayap memperkenalkan kehebatan ilmu Tendai untuk membangkitkan potensi diri dalam bidang rawatan, ekonomi dan spiritual.

Misi melahirkan Jutawan dikalangan ahli Tendai. Ilmu bergabung dengan Program satu jalan kejayaan.

P/S: Yang hadir bukan calang-calang orang situ. Ada juga Master NLP, Master Reiki, Master Herbal, Master Tendai…semua bersatu ingin memajukan ahli Tendai …

Read More

01
Aug

ADAKAH KERETA PENTING BERMEWAH?

bmw-mercedes-benz

Bila sebut pasal kereta semua orang ada kereta impian baik lelaki atau perumpuan (Ni semua orang tahu). Inilah ia, anggukan universal. Tetapi bilakah masa yang sesuai kita memakai kereta impian kita?

Adakah sekarang sebagai seorang pekerja makan gaji perlu pakai kereta mewah? Tujuan pakai kerana apa? Soalan ini sebenarnya pernah diajukan kepada saya , bolehkah sahabat itu memiliki kereta sport BMW dengan bekerja sebagai pekerja am?

Saya cuma bertanya, apa tujuan dia memakai kereta sport itu ? Nak jawab tak tahu sebab tak ada sebab yang kukuh. Jadi apa yang saya berikan …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More