18
Aug

ALHAMDULILLAH….BERITA BAIK UNTUK DIKONGSIKAN

duitduitBismilahirahmanirahim,

Sebelum nak kongsi dengan anda yang saya hormati, saya ingin berkongsi doa-doa yang ajaib untuk membuka rezeki. Doa untuk hari ini: “Ya Allah , ampunillah aku, kasihilah aku, bimbinglah aku, sejahterakanlah aku dan berikanlah aku rezeki.” (HR Muslim daripada Tariq bin Asyim)

Hari ini saya menulis blog agak lewat. Biasanya sebelum solat Subuh tapi pasal semalam tak tidur jumpa rakan-rakan yang datang dari Johor Bahru, Damansara, Kelana Jaya, Putrajaya…dan balik pun lewat keluar dari rumah jam 11 malam hingga 7 pagi lepas Subuh baru balik. Walaupun tak tidur semalaman tapi mata segar sambil bersahurkan pisang dan roti bakar semalam.

Sebenarnya bila makan terlebih buat kita rasa penat sebab dalam perut sibuk memproses makanan. Sebab itu dalam keilmuan tenaga dalaman, memang digalakkan berpuasa bagi menguatkan badan.

Sebenarnya bukan itu yang saya nak kongsi pada post kali ini. Memandangkan nak dekat Raya dan nak pakai banyak duit, sekarang ni jika anda perlukan kewangan lebih atau satu pertolongan kecemasan, memang dah rezeki mendatang. Jika anda blacklist, ada masalah Ctos, dan ingin buat pinjaman antara RM50 ribu hingga RM250 ribu, kini ada caranya.

Bukan setakat dapat pinjaman, cara pembayaran balik semula sangat menguntungkan anda. Strategi yang digunakan dalam Quantum Kekayaan, ada yang meminjam RM250 ribu walaupun gaji RM1500 sebulan mampu membiayainya tanpa mengeluarkan duit sendiri.

Bayangkan bila dah dapat RM250 ribu , banyak masalah selesai seperti bayar hutang selama ni yang merungsingkan…beli barang keperluan raya, buat modal perniagaan, tambah besarkan bisnes …senang cerita banyak benda boleh buat.

Bagaimana nak bayar setiap bulan loan tersebut? Strategi yang digunakan ialah dengan membeli emas melalui program Quantum Kekayaan (istimewa untuk ahli Tendai dan pelanggan-pelanggan dari Hazdrin dot com). Bila dah dapat duit Loan contohnya RM200,000, anda beli emas RM100,000 dan RM100,000 buat menampung segala perbelanjaan atau selesaikan masalah anda.

Seorang rakan saya beli emas 100gram yang berharga RM14,000 kini dah tak kerja tapi mendapat pendapatan RM5,000 ke RM6000 sebulan ikut aliran naik turun emas. Kira muka dia lah yang selalu beratur di Bank Rakyat ambik duit sebab dia mencagar emas itu di Bank Rakyat.

Bayangkan itu kalau 100gram emas…kalau 1 kilogram emas???

Hasil pendapatan daripada emas lah yang boleh buat bayar pinjaman kita tadi. Gaji pun tak diusik. Peluang ini memang pelik tapi kalau orang lain dapat kenapa anda tak cuba untuk diri anda pula. Pinjaman dari mana pula ni…pastinya mendapat persoalan dari fikiran anda.

Tentulah dari bank. Mengapa bank meluluskan loan untuk orang yang masalah seperti blacklist? Sebenarnya bank setiap bulan ada target untuk keluarkan loan. Contoh nya saya difahamkan setiap branch bank (tak perlu sebut namanya) mempunyai sasaran RM20juta untuk diagihkan.

Sementara peluang untuk dapat duit pinjam dari Bank ini ada, apa kata kita ambik peluang yang ada. Anda rugi apa? Jangan bimbang, tak perlu keluar duit untuk dapatkan loan ni…apa yang nak hanyalah dokumen. Kalau lulus baru bayar perkhidmatan tersebut.

Mengapa saya beritahu dalam blog ini? Anda bayangkanlah keadaan saya boleh dikatakan setiap hari hampir sepuluh orang yang minta bantuan dan pandangan dari saya untuk keluar dari masalah kewangan mereka. Masalah mereka pun bukannya sedikit…semuanya rumit belaka. Mungkin anda juga pernah bertanyakan kepada saya.

Yang mana saya boleh jawab , saya jawab dan yang mana saya belum jumpa solusinya saya diam sahaja. Tapi peluang ini bukannya guarantee dapat sebab Bank mempunyai sasaran. Bila anda lambat buat keputusan dan bila bank dah tutup tawaran mereka, maka jangan salahkan siapa-siapa. Jangan tuntut pada saya. Saya hanya buka cerita dan beri peluang ini pada anda.

Bila habis tawaran, saya pun tak boleh buat apa. Sekarang ni, saya dah uruskan beberapa orang yang lepas saya bagitahu mereka tentang berita peluang dapat loan cepat dan bayar loan mudah ni, mereka terus siapkan dokumen beri kepada saya dan saya hantar kepada adik saya yang menguruskan. (Boleh lihat website dia http://www.quantumkekayaan.com )

Tak perlu pergi bank dan bertanyakan hal ini, sudah sememangnya tak semua bank terlibat lebih-lebih lagi yang datang ke kaunter bertanyakan tentang loan ini ada masalah, memang mereka tak melayan anda. Tak perlu rujuk pada Bank tentang apa yang saya katakan dalam blog ini sama ada sahih atau tidak. Saya hanya beri berita dan saya juga tidak ada kena mengena dengan bank.

Tapi jika ada yang berminat, saya boleh bantu. Tak perlu jadi hero kononnya apa yang saya katakan ini benda tak logik atau mustahil… anda jangan tak tahu, kaum lain ramai yang masalah buat bisnes boleh dapat loan. Di saat kita merujuk buku dan kitab orang lain dapat kelebihan istimewa. Yang rugi siapa? Kita juga yang ego.

Pasal emas pula, ia tidak ada kena mengena dengan loan. Cuma strategi untuk membayar balik itu sahaja saya cadangkan anda beli emas untuk bayar semula. Memang inilah tujuan blog ini bagi maklumat percuma. Emas pula anda boleh beli di bank asalkan jangan beli di kedai emas…rugi!

Kalau nak beli emas melalui saya juga pun boleh. Saya ada saluran untuk dapat emas murah. Beli emas juga ada tempat yang boleh mendapat murah. Sebenarnya semua harga bergantung pada tauke emas. Yang kebiasaan orang beli emas ialah beli ikut harga pasaran.

Salah seorang sahabat saya adalah tauke emas boleh menawarkan kalau beli 100 gram emas, percuma lagi 100 gram emas! Bayangkan beli emas 100 gram contohnya harga RM14,100…anda dapat lagi emas bernilai RM14,100! Kemudian cagarkan letak di Al-Rahnu atau Bank Rakyat. Pergi collect duit setiap kali hrga emas naik.

Jadi dapat loan beli emas dulu…jangan beli kereta. Nak beli emas suka hati anda dimana sahaja. Bukan perlu beli dengan saya atau buat loan dengan saya. Saya tekankan lagi sekali, saya sebagai pemberi maklumat: Bukan saya yang approvekan loan dan bukan saya yang tauke emas.

Tapi kalau perlukan bantuan dari saya, saya boleh jadi sebagai rujukan. Yang senang bukan orang lain bila dapat loan nanti…anda lah yang senang. Tapi walau apa pun rezeki di tanagn Tuhan. Bukan Bank, emas , saya…dan nak dapat rezeki itu perlu usaha dan bertindak. Nak info lebih lanjut, lawati laman web adik saya : http://www.QuantumKekayaan.com , itu pun kalau dia dah update blog dia tentang peluang ini.

Anda boleh hantar komen anda kepada saya jika anda mempunyai sebarang pertanyaan. Bagi yang berminat untuk hadiri Bengkel Quantum ISP pada 28 hb atau 29 hb Ogos, ini masa kelas adalah 10 pagi di Putrajaya (Training Center).

Sekian, jumpa hari lain dengan sedikit tazkirah dan ilmu percuma dari saya. Wassalam.

Tinggalkan Komen Anda

*

Master Hadzrin

August 18, 2010 at 6:33 am

Dokumen diperlukan;

1) payslip 3 bulan
2) bank statement 3 bulan
3) kwsp
4) panel bank / biro

Syarat : Tidak bancrupt dan tidak berurusan dengan AKPK

Master Hadzrin

August 18, 2010 at 6:36 am

Jika ada yang berminat nak submit, saya boleh tolong submitkan, jumpa di Shah Alam Convention Center pada Jumaat, Sabtu dan Ahad ( waktu sehingga jam 5 petang ). Datang bawa dokumen. Kalau datang nak tanya sahaja akan membazirkan masa anda kerana masa dah suntuk sebelum 25 hb. Ogos.

azrul abu bakar

August 18, 2010 at 10:03 am

orang lkangkawi pun nak juga master

Master Hadzrin

August 18, 2010 at 12:50 pm

lupa nak habaq…satu lagi dokument : confirm letter tempat kerja

nizar

August 18, 2010 at 7:07 pm

Master….spesis teletubbies boleh tak apply?

    Master Hadzrin

    August 18, 2010 at 9:32 pm

    teletubbies nak aply buat kawin ker?

eyta_96

August 18, 2010 at 10:23 pm

Komitment tinggi tapi gaji saya lebih RM4K leh buat tak

azli

August 19, 2010 at 12:38 am

master…panel bank/biro tu ape maksudnye? berminat jgk nk apply…

azli

August 19, 2010 at 1:17 am

loan dari bank mana master sb nak letak dkt confirmation letter…?klau pernah dtg briefing akpk tp xbuat ape2 tindakan susulan pon bole apply ke?

    Master Hadzrin

    August 19, 2010 at 5:55 am

    wah azli..orang bank sendiri…. senarai bank yg nak dibuat loan: RHB, bank Islam dan Bank rakyat

Master Hadzrin

August 19, 2010 at 5:57 am

azli :

master…panel bank/biro tu ape maksudnye? berminat jgk nk apply…

bank / biro tu adalah pengesahan atau surat kemasukan gaji ke akaun bank atau melalui biro angkasa.

Master Hadzrin

August 19, 2010 at 5:58 am

eyta_96 :

Komitment tinggi tapi gaji saya lebih RM4K leh buat tak

ada yang gaji dapat bersih lepas tolak itu ini tinggal rm80 pun boleh aply

reza

August 19, 2010 at 4:13 pm

nampaknya post ni paling banyak mendapat komen…cerita pasal duit semua orang minat,kawan pun minat juga tp mana sempat nk siapkan confform letter tu minggu dpn boleh master?

nizar

August 19, 2010 at 6:32 pm

master serius ni..kalo budak2 lg yg x keje masih belaja(spesis teletubbies) x boleh apply ka…?

Dzulfahmi

August 20, 2010 at 2:38 pm

saya keje part time, cuma ada slip gaji. Adakah peluang nak mohon. Terima kasih

master hadzrin

August 20, 2010 at 9:18 pm

reza :nampaknya post ni paling banyak mendapat komen…cerita pasal duit semua orang minat,kawan pun minat juga tp mana sempat nk siapkan confform letter tu minggu dpn boleh master?

boleh azli…asalkan memohon

master hadzrin

August 20, 2010 at 9:20 pm

kira selama ni reza sorang yg rajin komen…reza dah ada gang…silap la…bukan azli…reza…tgok muka mcam adik beradik…

NORERDAWATI BINTI MAHMOOD

February 7, 2014 at 2:48 am

Suami saya blacklist sebab pinjaman kereta…..Dan ada hutang lain….Kami tinggal di melaka…