Archive for May, 2010

30
May

KISAH PERDANA MENTERI YANG OTAK GELIGA

Sultan_Mahmud_IIBismilahirahmanirahim.

Walaupun Baru tukar pakej Maxis , masih tetap susah nak login..boleh hilang idea bila nak buat post baru kalau asyik internet log timeout . Walau apapun , Alhamdulillah…orang dulu-dulu tak ada pun peluang nak guna internet.

Sekarang aje senang. Cua tinggal curah aje idea depan PC untuk dikongsikan dengan beribu-ribu pembaca. Bagi yang berminat nak ada blog sendiri dengan dot com sendiri, boleh kongsi dengan saya bayar tahunan hanya RM100 (kira sebulan RM8.30).

Bukan tak boleh nak pakai blogspot atau multiply tapi kalau ada web dot com sendiri tu dah …

Read More

29
May

Proses Munasabah Diri Dapat Banyak Dugaan Lagi…

kartunSejak kebelakangan ni…banyak ujian kecil berlaku pada diri kawan-kawan saya. Antaranya ada yang panas baran, tak sabar dan mudah tersinggung…

Biasanya bila kita cuba nak jadik baik buat amal soleh, setan makin kuat nak hasut, goda kita. Masa tu jugaklah boleh jadi bergaduh keluarga. Alhamdulillah, lepas guna minyak mandi aura yang saya promote depa jadi reda. Walau apa pun perasaan masa itu, kena ingat balik apa yang Rasulullah buat kalau berada di tempat kita.

Kebanyakannya soal sabar. Kadang-kadang perasaan ego dan riak memang dah …

Read More

26
May

AMALAN SUNNAH 1 : SOLAT TAHAJUD

a-new-heaven-and-a-new-earthAlhamdulillah,

Sejak mula kerja waktu pagi jam 4 ni , memang seronok berblogging. Kalau tak, anak kacau lah, idea putuih…Ni pun macam nak kejar masa sat lagi nak ke Surau jam 5:30 am.

Post yang nak dikongsikan pada kali ini ialah tentang Amalan Sunnah Rasulullah yang pertama. Mengapa perlu ikut ajaran Rasulullah? Bayangkan sekarang ni, orang Bukan Islam juga sudah akui Pemimpin Agung Dunia dan sehingga akhir zaman dunia adalah Nabi Muhammad SAW. Daripada 100 orang yang dikaji, Nabi Muhammad …

Read More

24
May

BUDAYA BELANJA …HARUS ATAU BAGAIMANA…??

kilatSejak minggu lepas, kereta breakdown tengah jalan banyak perkara ajaib berlaku pada diri saya. Peristiwa tu berlaku masa hujan lebat dan kereta mati tiba-tiba tengah highway. Selama 2 jam duduk dalam kereta dengan aircond takada sebab bateri pun habis.

Dalam saat menunggu tu, banyak jugaklah ruang untuk munasabah diri. Dalam hati berkata, mungkin inilah ujian kecil yang Allah nak duga aku. Orang lain ujiannya lebih dasyat. Aku kira untung juga dapat duduk relaks dalam kereta.

Lepas hujan berhenti kejap saya keluar tunggu …

Read More

22
May

KELEBIHAN TUJUH SUNAH HARIAN RASULULLAH – MEMBUKA GERBANG KEKAYAAN DAN KEMEWAHAN YANG BERLIMPAH RUAH

subhanallahwabihamdiac1

Bismilahirahmanirahim. Alhamdulillah syukur kerana hari ini kita kupas permasalahan kita dengan satu solusi yang Allah sediakan segala-galanya kepada kita dengan melakukan 7 sunnah harian Rasulullah.

Barang siapa yang mencintai Rasulullah bermakna mencintai Allah. Barang siapa melakukan amalan Rasulullah bermakna mencintai Rasulullah. Barulah dinaikkan darjat menjadi kekasih Allah.

Bila dah jadi kekasih Allah, segala masalah tak kiralah hebat dan besar macamana masalah itu, Allah akan bagi jalan menyelesaikannya. Cara bagaimana nak mendekatkan diri dan menjadi kekasih Allah, …

Read More

19
May

KEAJAIBAN BERLAKU KEPADA SI PENGEMIS

PENGEMISBismilahirahmanirahim,

Hari ini saya nak kongsi satu cerita yang mungkin berlaku pada diri kita atau akan berlaku pada diri kita.

Kisah yang berkaitan dengan keajaiban dan ia pasti akan muncul dalam kehidupan kita. Mari kita belajar supaya tidak terlalu berharap bagi mendapat keajaiban yang bukan milik kita kerana Allah menyediakan keajaiban yang berbeza-beza bagi setiap sesiapa iaitu bagi orang yang berharap dan bergantung kepadanya.

Kita memiliki Allah, sumber segala keajaiban yang selalu memberi perkara ajaib kepada kita. Kita sebenarnya mempunyai …

Read More

18
May

PENGUMUMAN : KURSUS RAWATAN ILLAHI

pusat rawatan tenaga dalam

 Bismillahirahmanirahim,

Terbuka kepada sesiapa yang berminat untuk mengikuti Kursus Rawatan Tenaga Dalam, yang bertempat di Putrajaya Presint 16 , Wilayah Persekutuan.

Peluang untuk menambah ilmu dalam biadang rawatan metafizik.

Waktu : Jam 2:30 pm – 6:30 pm

Bayaran : Ahli Tendai RM100 , Bukan Ahli : RM150

Hari : Ahad (23 hb May 2010)

Trainer : Dr Muhammad dan Master Hazdrin

Module yang Di ajarkan :

1. Energi dan Gelombang.aura_colors
-Pengertian ENERGI …

Read More

17
May

Adakah Kita Seperti ini…

penguinDari Jarir bin Abdullah berkata, “Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda: “Allah tak bakalan menyayangi siapa saja yang tidak menyayangi manusia.” (HR. Bukhari)

Bisakah anda berbuat baik kepada orang lain dimana dia pesaing anda? Bisakah anda berbuat baik kepada orang yang pernah menyakiti hati anda? Apakah anda menunda bantuan kepada kawan anda ketika anda mendengar dia menyakiti kawan anda yang lain?

Read More

17
May

ORANG TERKAYA ( BILLIONAIRE ) DI DUNIA

 Bismillahirahmanirahim.

Post kali ini saya nak berkongsi statistik senarai orang terkaya di dunia dan mereka ini semuanya Billionaire. Di bawah ini adalah gambar antara orang paling Kaya yang disenaraikan Top 5.

 top 5 billionaire

 

No. Nama Kekayaan  (USD) Umur Warganegara Tinggal Perniagaan
1 Helú, Carlos SlimCarlos Slim Helú and family $53.5 billion  70

Read More

15
May

Proses Mengenal Diri

nightAssalamualaikum wbt…

Malam ni memang rasa nyaman dan bahagia sekali…sebab baru selesai seisi kedua training. Sebelum ni, saya bersama Pak Kiai di datangi berita dari salah seorang sahabat pelanggan.

Namanya Yazid ( hanya samaran), mengadu dia kena tipu dengan seorang bomoh sehingga mengugut mahu membunuh si Yazid ni. Puncanya si Yazid ingin beli minyak pengasih daripada bomoh yang dia jumpa iklan di surat khabar tabloid.

Bomoh tu jual minyak pengasih harga RM2,200!! Padahal Yazid ni kerjanya menoreh getah. Rupa-rupanya orang yang bekerja di kebun banyak betul …

Read More

13
May

MATLAMAT HIDUP

vision“AhLanWaHSahLan” dan salam sejahtera.

Kejap celik dah pertengahan tahun…padahal baru je sambut raya haji…ops ni nak masuk raya lagi tak lama lagi puasa. Siang rasa sekejap sahaja. Sibuk uruskan perniagaan dan jumpa para sahabat.

Sejak kebelakangan ni, ramai yang tanya saya  pasal matlamat hidup saya. Ada sekali tu saya terkena lah masuk seminar MLM…tu pun kena umpan lain…seorang cina merangkap Upline dengan tangannya bersandar di belakang kerusi tanya saya ” What is your Goal” ( apa matlamat kamu ).

Sebelum saya menjawab dia tanya orang …

Read More

11
May

Apa tujuan Blog Hadzrin.com

hadzrin shahariAssalamualaikum,

Kali ni , saya terpanggil untuk menceritakan duduk perkara blog ini. Bagi yang pertama kali datang ke blog ini, saya ucapkan salam perkenalan. Bagi yang setia melawat, insya Allah saya akan berkongsi ilmu apa yang saya tahu.

Ilmu yang berlandaskan pengalaman hidup saya yang dari seorang Jutawan tak ada masalah duit kemudian jatuh dan bangkit semula.

Seperti Donald Trump yang pernah jatuh dengan hutangnya USD 1 billion dan bangkit semula dengan kekayaan yang berlipat kali ganda.

Sedara dan sedari, …

Read More

10
May

Forward dari email yang diterima… (sebarkan )

bertaubat mengenang kehidupan akan datangSalam ,

hari ini saya berkongsi pasal email yang saya terima dan mungkin kalian juga menerimanya. Peringatan! Saya meletakkan di post ini bukan kerana saya takut dengan musibah seperti apa yang disampaikan di bahagian bawah email ini tetapi saya rasa perlu untuk mengkhabarkan cerita ini kepada sesiapa sahaja kerana ia mungkin memberi manfaat kepada yang membaca. Semua ini hanyalah kerana Allah dan segala apa yang Allah beri , akan diterima dengan perasaan redho dan istiqomah.

Read More

07
May

Salah Satu Skill Yang Anda Boleh Miliki Untuk Tambah Pendapatan

reiki_1Assalamualaikum,

Alhamdulillah berjaya juga harungi ujian 3 hari lepas yang berakhir semalam. Hanya Allah sahaja Maha Mengetahui betapa bersyukurnya saya.

Saya masih ingat lagi 7 tahun yang lalu sewaktu saya berkenalan dengan seorang bekas teknision yang duduk di Pulau Pinang. Namanya Pak Lah jugak.

Dia cerita lah pengalaman dia masa dia nak carik peluang-peluang untuk dia tambah rezeki dan dari penang, dia merantau kat KL. Masa dia turun KL dia cerita dengan saya dia tengah …

Read More

05
May

KUASA DUIT

pile_of_money

HIDUP MESTI ADA MATLAMAT, TETAPKAN SEBUAH MATLAMAT HIDUP!, BILA KITA MENGEJAR MATLAMAT HIDUP, WANG AKAN DATANG KEPADA KITA TAPI BILAMANA HIDUP MENGEJAR WANG, HIDUP KITA AKAN LARI DARI MATLAMAT .
DUIT ! DUUIT !! DUUUIT !!!
Kata seorang pujangga tasauf : “Ramai orang menjadikan duit sebagai tuhan, mereka secara sedar atau tidak telah menjadi hamba kepada duit , tidak lagi sebagai hamba kepada Allah Azzawajala “.
Kata orang jawa …

Read More