Archive for April, 2010

30
Apr

3 LANGKAH KE ARAH KEBEBASAN KEWANGAN & JUTAWAN

cartaLANGKAH ( 1 ) :

Miliki Fikiran & Set Minda Jutawan.

¨  Belajar dan berfikir seperti Jutawan > Jutawan fikir tak sama orang biasa sebab itu mereka “bertindak” lain dan hasilkan “Result” yang lain.

¨  Jutawan mempunyai “Kepercayaan” berlainan dan mereka nampak peluang apabila orang lain nampak sebagai masalah

¨  Jutawan nampak belajar daripada pengalaman di setiap kegagalan sebaliknya orang biasa nampak hanya kegagalan

¨  Apabila Anda miliki minda Jutawan, anda akan sedar ada banyak PELUANG Buat DUIT$$ di mana-mana dan …

Read More

29
Apr

Empat Golongan Lelaki Neraka

pedih

Di akhirat nanti, ada 4 golongan lelaki yang akan ditarik masuk ke neraka oleh wanita. Lelaki itu adalah mereka yang tidak memberikan hak kepada wanita dan tidak menjaga amanah itu. Mereka ialah :

1. Ayahnya
Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar shalat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat. Tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia saja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.

2. Suaminya

Apabila sang …

Read More

28
Apr

Minda Bawah Sedar Dan Tawakal Kepada Allah

tendai

5 tahun lepas, kalau sebut pasal kuasa minda, semua orang kaget atau tak pernah tahu pasal nya. Tapi sekarang, berlambak-lambak buku cerita pasal Kuasa Minda dan ada banyak juga orang buat e-book pasal Kuasa Minda.

Sampai ketika sekarang ni boleh dikatakan semua orang tahu pasal Kuasa Minda. Tapi sebenar-benarnya, kuasa minda tak lengkap kalau ia difahami hanya sekadar guna intelektual atau logik. Ia jadi lagi power kalau kita faham dengan suara hati.

Apa tu suara hati ? Inilah Spiritual …

Read More

28
Apr

BMW Lancarkan Kereta Mampu Milik BMW X1

BMW X1

dalam BMW X1

Isnin kelmarin, saya dan Pak Kiai ke Cyberjaya tengok launching produk. Kitaorang terpandanglah satu kereta ni parking dekat warung…BMW X1. Sebelum ni memang pernah dengar pasal kereta BMW X1 tapi perlekehkan lah sebab X3 model pun buruk apa lagi X1.

Rupa-rupanya bila tengok live X1 ni terkeluar air liur jugaklah sampai buat tawaf dua kali tengok kereta tu. …

Read More

27
Apr

Amalan Perkongsian

Hari ni, saya mendapat email dari saudara Syed, jadi nak forwardkan email ni pada orang saya tak berapa pandai tapi saya letakkan sahaja dalam post blog saya ni.

Benda baik, apa salah kita sebarkan…mana tahu, boleh mengubah kehidupan seseorang dari usaha yang sedikit ini…semuanya hak Allah untuk memberi manfaat pada hambanya…

Jika ada sesiapa nak luahan idea dia masuk dalam post ni dipersilakan…tapi terus terang je lah…royalty atau upah tak ada tapi mungkin pahala dapat… ( sebenarnya boleh link dengan website anda jika anda ada website : berikan linkage web anda )

Read More

25
Apr

Semua Orang Boleh Jadi Jutawan Sebenarnya…

ibu duit gambar Dah nak masuk pukul 1:30 pagi, mata dah ngantuk tapi malas nak tidur dulu…baru lepas habis layan cerita ibu mertuaku…banyak pengajaran dapat lepas tengok filem P.Ramli tu…

Esok pagi ada 5 apoinment nak kena pergi bersama Pak Kiai. Pergi melawat kilang komponen…kalau ada rezeki, dapatlah buat kenduri doa kesyukuran sambil hantar semua keluarga ke Mekkah… Amin…

Hari ni kalau tengok iklan sana sini cerita pasal Jutawan. Buku pun laris jual kalau ada tulis tajuknya Jutawan….dah memang tu lah selera orang sekarang …

Read More

25
Apr

Lihat Rumah Ini, Seorang Manusia Ummi Pernah Tinggal Di Sini 1400 Tahun Lalu..

1400 tahun yang lalu , ada seorang manusia ummi yang menetap di rumah yang diperbuat dari tanah liat ini….cuba kita bayangkan rumah kita 1400 tahun akan datang….bagaimana rupanya atau mungkin rumah kita waktu itu sudah berada di dasar lautan kerana tanah yang kita pijak sekarang akan berubah disebabkan kontinental drift ( pergerakan bumi ). Waktu itu, orang yang ada (jika belum kiamat lagi) hidup di zaman tahun 3400.

rumah rasulullah

rumah rasulullah 1

Read More

02
Apr

Salah Satu Ilmu Kekayaan : SETIAP KALI BANGUN TIDUR DAN SEBELUM TIDUR

Ini adalah amalan yang sangat mudah tapi tak ramai yang sanggup buat atau buat-buat tak nak buat. Pasal ia mudah lah orang tak yakin keberkesanannya. Padahal ia adalah amalan yang sangat hebat jika dilakukan.

Bagaimana amalannya? Setiap kali selepas anda bangun dari tidur, anda ucapkan dalam hati “ TERIMA KASIH ALLAH” 21X

Jika Bukan Islam, boleh ucapkan “TERIMA KASIH” 21X

Mudah bukan ? Kalau anda boleh lakukan berterusan selama 30 hari , saya jamin anda akan lihat satu perubahan besar pada diri anda.

Tak percaya amalan ini sangat hebat ?

Menurut kajian, setiap kali kita bangun dari …

Read More