Archive for March, 2010

28
Mar

Perkongsian E-Mail Yang Menjadi Semangat Untuk Bangkit

Assalamualaikum,

Hari ini saya menaip blog ini di Johor Bahru, restoran baru BEnafe….

Sementara nak tunggu member kutip saya balik ke KL, saya buka email dan membaca respond dari pembaca. Dah lama tak buka email, sekali bukak ada tak lebih 300 respond.

Dalam banyak-banyak email yang saya terima, ada satu email daripada saha abat blog iniyang identitinya dirahsiakan. Bukan niat nak mengaibkan tapi sekadar berkongsi pengalaman beliau dengan rakan-rakan yang lain. Persoalannya, jika anda berada di tempat beliau, apa yang anda lakukan?

Jika kita susah, memang betul kita akan terima bantuan dari Baitul Mal. Tetapi …

Read More

26
Mar

AMALAN PERCUMA DAN KEREZEKIAN BAGI YANG BERMINAT

Alhamdulillah,

wahai sahabatku yang ikhlas,
dengan ini saya ijazahkan ilmu kerezekian yang tinggi di kalangan ahli kesufian. Dengan lafaz Lailahaillallah, saya turunkan dengan pengijazahan amalan dan ilmu ini seikhlas saya.
Semoga Allah membuka Nur dan membuatkan hati anda lebih cinta pada Allah. Bila anda sudah menjadi kekasih Allah, anda lebih mudah mendapat rezeki. insya Allah, akan jadi OKB ( Orang Kaya Bertaqwa).
Amalan nya :
1) Salawat dan Alfatihah kepada Nabi Muhammad SAW (sekali)
2) Sedekahkan Alfatihah kepada ibu bapa anda (sekali)
3) Sedekahkan Alfatihah kepada pengijazah HADZRIN SHAHARI ( sekali ) tujuannya, bila kita ikhlas hadiahkan …

Read More

22
Mar

Muhammad SAW Leader No 1 Dunia

Assalamualaikum,

Bersyukur kepada Allah  kerana limpahan kurnianya yang terlalu banyak kepada kita. Tetapi kita lalai dan tidak terfikir.

Cuba bayangkan , selalu kita berdoa pada Allah minta rezeki, kejayaan dunia, minta selesaikan masalah kewangan kita, minta kebahagiaan rumah tangga kita…tapi pernah  tak kita minta pada Allah untuk jadikan kita seorang yang mencintai Allah ?

Bayangkanlah, walaupun kita hanya menyebut Allah tetapi tidak ada perasaan cinta pada Allah, segala hajat kita dimakbulkan kerana Allah Maha Pengasih dan Maha Mencintai…Subhahanallah…

Bayangkan jika Allah tak kasih pada kita….Allah menarik pemberian udara daripada kita, nescaya semua manusia di muka bumi …

Read More

18
Mar

Alhamdulillah…Rezeki dapat Belajar di ESQ dengan bantuan Pak Kiai

Assalamualaikum buat rakan-rakan yang dikasihi Allah,

Hari ni 3 berita gembira yang saya nak kongsikan :

1) Esok saya akan pergi ke next level / journey to Spiritual Power

2) Saya dan Pak Kiai akan memulakan sesuatu yang hebat untuk semua ummah dan rakan-rakan

3) Saya mendapat rezeki anak lagi…Alhamdulillah…(Lagi 8 untuk jadi 10)

Sebenarnya ada juga berita tragis nak dikongsikan :

1) Ada seorang yang SMS saya cakap semua orang Malaysia Penipu pentingkan diri sendiri ( Mungkin dia ni orang Negro atau Africa), dan dia cakap dunia nak kiamat…( ni bukan cerita pasal …

Read More

14
Mar

Berjaya Dalam MLM ( Multilevel Marketing )

Assalamualaikum,

Kali ni , saya nak kongsi peluang untuk bangkit semula menerusi program MLM atau Bisnes Direct Selling. Ada yang tak suka dengan topik ni dan ada yang kecewa kerana saya ni rupa-rupanya orang MLM sebelum ni. Okey apa…daripada saya dulu ni seorang peragut ke…,

Kalau tidak pun, ada orang cakap saya jadi kaya pasal jual Ilmu. Jadi kaya daripada bisnes yang orang ramai takut nak buat dan ramai yang gagal baru dikira Master…tak gitu? Sebenarnya ada ilmu yang saya gunakan untuk berjaya dalam bisnes ni.

MLM ni satu jalan pintas, mudah dan lumayan …

Read More

11
Mar

Kenapa Doa Kita Lambat Dimakbulkan ? ? ?

Assalamualaikum teman-teman online yang di rahmati,

Saya baru sahaja cuti-cuti Malaysia ( pergi Parit Buntar je)…sepanjang driving, banyak dapat mesage dari rakan-rakan prospek. Kebiasaannya mengeluh dan mengadu nasib mengapa mereka hidup susah.

Mengapa orang lain senang tapi sendiri susah. Sebenarnya kejadian alam baru sedikit sahaja ujiannya dan lumrah kehidupan kalau nak senang kena susah dulu.

Saya tertarik dengan keluhan seorang rakan pelanggan yang mengadu kepada saya , dia sekarang sedang tenat dan sakit financial. Dia selalu berdoa kepada Allah dan selalu menangis-nangis minta dijadikan orang senang.

Entah macamana, dia terluah …

Read More

07
Mar

3 Golongan Yang Dimasukkan Ke Dalam Syurga Tanpa Dihisab

Assalamualaikum,

Lama jugak tak post article dalam blog ni…sibuk traveling dan banyak kan masa berbincang dengan rakaniaga. Bukan nak mengejar harta duit pangkat dan gelaran tetapi dah terpanggil untuk membincangkan sesuatu yang hebat.

Salah seorang sahabat merupakan peminat Ustadz Agym ( Minat bukan kerana harta, rupa pangkat atau keluarganya tetapi kerana ilmunya. ) Dia menceritakan kepada saya tentang 3 golongan atau kumpulan manusia yang akan dimasukkan ke syurga tanpa dihisab.

Sebenarnya ada banyak benda nak disembangkan dalam blog ini tetapi masa tidak mengizinkan. Malam ini cuma ada 15 minit nak taip articles …

Read More