Archive for August, 2009

31
Aug

Program Yang Bakal Mengubah Kehidupan Orang Ramai

 ” Dengan Nama Allah Yang Maha Suci dan Maha Menyayangi”…Dengan Kuasa Nya yang memberi jalan untuk mengubah kehidupan dan memberi panduan untuk mendapatkan makna kehidupan yang sebenar.

Alhamdulillah, setakat ini sudah dua bengkel di jalankan di Putrajaya pada bulan Puasa. InsyaAllah selepas Raya ni, Road Tour secara aggressive akan dibuat di seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak Brunei.

Impact kepada peserta pertama yang waktu itu hadir seramai 20 orang sangat hebat sehingga ada yang komited untuk kembangkan Program ini. Ada antara peserta yang menyentuh perasaan mereka dan mendapat ketenangan dalam diri mereka.

Kesan …

Read More

23
Aug

Perjalanan Hidupku Dengan Dunia Metafizik

Pada tahun 2005 aku struggle dalam perniagaan ku sehingga terpaksa menutup ofis. Bermula lah aku dengan perniagaan kecil-kecilan dan jalankan dari rumah.

Satu hari, aku terbaca iklan di majalah tentang orang-orang yang sebelum ni gagal , banyak masalah, tak berduit, tak kerja tapi sekarang dah hidup senang selepas menyertai bengkel Kuasa Minda ( mind power ).

Aku tengok yurannya RM890 dan bagi aku masa tu besar yang amat duit nak kena keluar. Jadi aku cuma sekadar tahu mungkin ini satu alternatif untuk mengubah nasib aku.

Yang buat aku tertarik dan ingat lagi sampai sekarang, testimoni …

Read More

21
Aug

Bengkel ISP

Kini, bengkel ilmu yang jarang diteroka oleh sesiapa yang inginkan impian mereka tercapai dengan cepat akan dijalankan secara aktif di seluruh Malaysia.

Bengkel yang terbuka kepada orang ramai disamping melantik ahli alumni ISP.

Misi ISP ialah mewujudkan komuniti dan ahli yang mempunyai satu matlamat untuk peningkatan spiritual  dan kemajuan diri.

Langkah pertama iaitu menjalankan bengkel dan diikuti penghasilan produk spiritual yang pasti menjadi kegunaan utama setiap orang.

Bersyukur ke hadrat Illahi kerana wujudkan gelombang penting bagi kita semua untuk digunakan. Perancangan 10 tahun ISP sudah dilihat akan menjadi satu program yang menghasilkan …

Read More

19
Aug

Tenaga Dalam Illahi – TENDAI paling cepat untuk mencapai impian

Pertama kali mendengar perkataan TENDAI saya rasa macam…hei, apa tuu??

Jumpa member sekolah lama , dia merupakan Top Alternative Practitioner dan dah amalkan Tendai lebih 7 tahun. Melalui dia lah saya dapat peluang untuk belajar :

  1. Tingkatkan tenaga dalam dengan pernafasan
  2. Tarik Rezeki
  3. Kuatkan Aura diri
  4. Lebih tenang
  5. Cipta Produk sendiri ( Ubat / Formula yang boleh dijual )
  6. Peluang menjadi Super Grand Master.

Selepas belajar Tendai, apa yang saya cari selama ni jawapan nya ada di sini. Contohnya saya mencari apa yang saya dapat setelah 10 tahun dari sekarang. Jawapan nya ada dalam Tendai. Bukan …

Read More

13
Aug

Family No 1 – Biar susah senang Famili tetap diutamakan

Kali ni , saya just nak share sahaja ( dapat idea daripada satu laman blog yang tidak perlu disebut di sini – saya just nak share sahaja… katanya…) hahaaha…kawan oh kawan…

Ingat semula zaman dari bawah mula-mula bina bisnes, tak ada sorang kawan pun yang tampil ajak projek ke, ajak lepak ke tapi semua cuba jauhkan diri takut kena sponsor. Ada famili waktu tu dalam keadaan semua tengah susah, income pun tak ada, adik-adik sekolah nak pakai duit.

Sebab sahajalah yang buat modal untuk jalankan bisnes ni tak kira apa akan jadik. Waktu itu dah …

Read More

10
Aug

10 KESILAPAN UTAMA DALAM PERNIAGAAN KECIL

Kesilapan-kesilapan berikut merupakan kesilapan umum yang dilakukan oleh kebanyakan usahawan dan pemilik perniagaan kecil. Berhati-hatilah dengan kesilapan yang amat merbahaya ini:

1. Terlalu yakin dengan sesuatu idea dan taksub dengannya.
Jangan terlalu yakin dengan satu idea sahaja.  Ingat, idea adalah matawang kepada usahawan.Pelbagaikan idea dan lihat yang mana berupaya memberi ganjaran dan kejayaan kepada anda.

2. Tiada Pelan PemasaranPelan Pemasaran boleh memberikan perhatian yang anda perlukan kepada pihak sasaran. Ia menjadi daya tarik  pelanggan terhadap anda! Terdapat lebih dari 25  cara untuk memasarkan perniagaan anda dengan kos yang rendah ataupun tanpa melibatkan sebarang kos. Perlaksanaan pelan pemasaran secara berkesan, cekap, konsisten dan penuh bergaya dapat menjimatkan kos panggilan.

3. Tidak mengenali pelanggan andaPerubahan pada citarasa pelanggan dan juga produk serta …

Read More

09
Aug

Sedang berfikir untuk menceburi bidang perniagaan …. Sila baca ini dahulu!

Artikel ’semua yang anda ingin tahu’ ini merupakan satu editorial yang berfaedah yang  memberi  satu senarai ‘sebelum anda bermula’ yang baik.

Senarai ini berguna untuk mereka yang serius untuk memulakan perniagaan sendiri.Memula dan mengurus perniagaan memerlukan motivasi, keinginan dan bakat.  Ia juga memerlukan kajian dan perancangan yang rapi.

Seperti permainan catur, kejayaan di dalam perniagaan bermula dengan langkah yang tegas dan tepat. Walaupun kesalahan  yang dilakukan di peringkat permulaan berniagan tidak begitu menjejaskan perniagaan, tetapi ia memerlukan kemahiran, disiplin dan usaha  gigih untuk mendapatkan  semula peluang tersebut.

Untuk berjaya, cari …

Read More

09
Aug

Menggunakan Twitter Untuk Kembangkan MLM anda

Jika anda pengguna online yang aktif, pastinya pernah dengar twitter,atau mungkin baru nak gunakannya. Apa tu twitter?

Twitter ialah satu media network dan fokus dalam membina perhubungan dalam komuniti. Twitter beri kemudahan kepada kita untuk bersosial dengan kawan-kawan, keluarga, pekerja dan penduduk dalam bandar yang anda tinggal.

Twitter memberi maklumat terkini tentang diri anda dengan cepat dan motto peranan twitter senang saje : ‘What are you doing?’” (twitter.com.)

Twitter menghubungkan orang-orang yang mempunyai minat yang sama. Kini, ia menjadi satu media paling berpengaruh, percuma kepada pengguna dan menjadi kegunaan kepada semua penguna online atau internet marketer.

Anda pasti tertanya-tanya macamana nak gunakan …

Read More

08
Aug

Pandangan Ahli Agama Dalam MLM

Salam, hari ni saya baru melawat laman web UZAR dan saya baca komen-komen para pelawat web tersebut dan pandangan Ustaz Zaharudin sendiri mengenai perniagaan MLM dari pandangan Islam.

Apa yang saya boleh katakan ialah ambik yang positif dan buang yang negatif.

Dalam dunia ni, jika positif yang kita fikirkan , pastinya perkara-perkara baik yang akan datang dekat kita. Termasuklah jika kita berfikir positif, pendapatan kita juga akan menjadi positif.

Anda boleh baca link dari sini komen yang diberi oleh UZAR dan anda sendiri nilaikan tentang MLM. Memang boleh dikatakan apa yang UZAR …

Read More

06
Aug

Orang Jual Meja ke meja pun boleh buat RM4angka sehari !?!

Salam,

Kali ni saya nak kongsi sedikit pengalaman berjumpa dengan seorang salesman cina yang insiden ni berlaku di restoran R&R Awan Besar.

Cina tu berumur antara 40an. Pernah jual insurans, pernah buat MLM sampai ke tahap Diamond katanya…tapi dia dah penat dengan kerja-kerja tu semua.

Masa aku jumpa dia, dari segi dressing memang FAILED sebab pakai seluar koyak, baju lusuh…

Rupa-rupanya tu strategy dia,…pikir-pikir balik, memang sekarang ni kalau ada orang pakai tie dgn baju kemeja , kita akan rasa rimas bila dia datang dekat kita. Jadi cina tu pakai selekeh aje buat bisnes. Dah la …

Read More

03
Aug

Bisnes Maju Dengan Kesetiaan Dan Keikhlasan

Buat Group Yang Masih Setia dan Komited, saya rasa berbesar hati untuk mengucapkan tahniah buat anda semua kerana telah mengubah satu lagi trade mark kumpulan di Johor.
Masing-masing nampak dengan gaya businessman dan businesslady...ni baru betul serius buat bisnes!!
Wahh... Abg Ali baru sekarang nak tunjuk taring dia masa era shaklee dulu...dah 2 tahun baru nak guna senjata rahsia. Bagus Bang! Keep on the good effort ...yang mana gang2 pakai compang campeng minta diaorang balik rumah tukar ...

Read More