25
Jul

Handling Objections

Ada 101 Alasan ( atau dikenali objenction) yang boleh diambil idea untuk menangani apabila berjumpa dengan Prospek.

1) Saya tak ada ramai kawan nak di ajak buat MLM

Excellent! Bila awak jalankan bisnes MLM, awak akan jumpa kawan baru yang lebih positif dan secara tak langsung kenalan akan bertambah. Kebiasaannya kalau ada ramai kawan belum tentu diaorang akan ikut kita.

2) Saya tak suka nak keluar jumpa-jumpa orang

Excellent! Saya pun tak suka juga. Sebenarnya kita terlepas pandang bila keluar jumpa orang, kita akan dapat banyak kelebihan. Salah satunya minda kita akan jadi lebih tajam pasal kita akan bercerita tentang impian. Selain tu, kita dapat improve confident level kita. Kalau kita malas nak keluar dan hanya duduk rumah, otak jadi tepu dan keyakinan diri tak ada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Komen Anda

*

gaban

July 28, 2009 at 11:47 am

sedar tak sedar, setiap kali kita berdoa Allah, doa kita kena “REJECT”….kita berdoa lagi dan lagi…Alhamdulillah, doa aku baru termakbul hari isnin semalam.

maelionaire

July 28, 2009 at 3:47 pm

alhamdulillah…….same2 lah kita berdoa dan berusaha..aminnn

maelionaire

July 31, 2009 at 11:43 am

hari-hari kene reject dgn bos tp sok dtg juga keje…

money magnet

August 6, 2009 at 7:01 am

da kene marah berenti keje, cari keje lain pn same jgk kene marah..neverending non freedom kalu kerje ngn org

maelionaire

August 8, 2009 at 7:48 am

alhamdulillah…ade gak org lain dlm nihh…hehehe

gaban

August 8, 2009 at 4:20 pm

biasa lah,… baru bukak kedai..page rank aku pun masih kosong lagi…

maelionaire

August 11, 2009 at 6:08 pm

mana ada usaha pasti ada jln…..usahax3…motivasi utk aku gak tu..

gaban

August 12, 2009 at 9:31 am

kau ingat lagi maksud DUIT ??
D = Duduk
U = Umah
I = Income
T = Tak dak

sekarang duduk umah income mashuk la pulak…

maelionaire

August 12, 2009 at 6:26 pm

hahahaa…ade je ayat ko tu…jap2…baru dpt plat ni bro 1 je tp..kira d.u.i.t
d=duduk
u=umah
i=income
t=tetap masuk

kira falsafah tu kurang tepat lah..
aku dah pratikan lama dah..80 ibc dpt dari website..la ni dpt lg 70ibc pun dari website..walaupun slow sikit..jarang2..selang2…

maelionaire

August 12, 2009 at 6:29 pm

ape ni aku send kul 2 pagi..tp kt situ kuar kul 6 ptg…………!
2 pagi 12/8/2009

gaban

August 13, 2009 at 1:24 am

penat la mael…lipat satu…aku offer lipat 3 tmpat aku taknak…hahaha….

kenyang company…

maelionaire

August 17, 2009 at 6:12 pm

aku letak kt ko bis aku mcm ne pastu?bkn pe bro….aku ni jenis slow..A aku dah laju yg amat..B langsung xde kaki..kene le aku letak kt B..baru ade pair..ade pair baru blh jln2 cari mkn…hahaha..

maelionaire

August 17, 2009 at 6:14 pm

aku baru nak merasa buat RM20k..ntah diizinkan ke tak..tp aku buat aje aaa

money magnet

August 19, 2009 at 4:21 pm

nk 20k kene atleast ade 21 kedai,..baru bole…

maelionaire

August 20, 2009 at 3:55 pm

amy ofer ko jd vice president kt embc bro….