Archive for July, 2009

28
Jul

Tips Nak Jadik Kaya

Sebenarnya dalam buku-buku sebelum ni pun ada cerita…mungkin message yang sama tapi cara olahan lebih heavy..

Dekat sini, aku just nak bagi strategy macam mana nak jadi kaya dan totally financial free. Lepas tu point yang bila aku baca , aku rasa lebih confident dengan apa yang aku nak buat sekarang.

Pertama, kita cerita sikit pasal Fundamental Yang Perlu ada untuk jadi kaya.

1)Make more money….

Macam mana nak buat duit banyak kalau gaji cipot…Dalam buku ni dia cakap, masa Robert tgh susah, kering kontang, dia dengan bini dia buat apa saja yang …

Read More

25
Jul

From Zero To Hero

Alhamdulillah, bersyukur kehadrat Illahi diatas limpah kurnianya rezeki yang berlimpah ruah dan akal fikiran yang hebat tiada tanding dari makhluk ciptaan lain.

Apa beza orang kaya dan Orang Miskin? Ramai yang tahu perbezaannya tapi tak ramai yang tahu kedua-dua golongan ini mempunyai satu persamaan.

Harta yang sangat bernilai dan tak kira orang kaya atau orang miskin juga milikinya.

Jawapannya “Minda”. Hari ini, jika kita belum kaya lagi kita tak perlu risau asalkan minda kita kaya. Kaya dengan fikiran positif dan minda seorang  jutawan.

Jika Tuhan mengambil segala harta, duit dan pangkat aku tak kesah …

Read More

25
Jul

Handling Objections

Ada 101 Alasan ( atau dikenali objenction) yang boleh diambil idea untuk menangani apabila berjumpa dengan Prospek.

1) Saya tak ada ramai kawan nak di ajak buat MLM

Excellent! Bila awak jalankan bisnes MLM, awak akan jumpa kawan baru yang lebih positif dan secara tak langsung kenalan akan bertambah. Kebiasaannya kalau ada ramai kawan belum tentu diaorang akan ikut kita.

2) Saya tak suka nak keluar jumpa-jumpa orang

Excellent! Saya pun tak suka juga. Sebenarnya kita terlepas pandang bila keluar jumpa orang, kita akan dapat banyak kelebihan. Salah satunya minda kita akan jadi lebih tajam pasal kita akan bercerita tentang impian. Selain tu, …

Read More

25
Jul

Leader vs Lidi

Cuba kita bandingkan kedua-dua Handfon di bawah :

Nokia E90

 

  • Boleh Buat Panggilan terima dan keluar
  • Boleh SMS
  • Boleh Check E-mail
  • Boleh surf Internet
  • Boleh Buat rekod dalam microsoft office
  • Ada Navigator GPS
  • Boleh jadikan sebagai walkitalkie
  • Boleh Ambil gambar
  • Boleh Tengok Video
  • Boleh MMS
  • Boleh Bluetooth
  • Boleh Fax
  • Colour Megapixel
  • Boleh Download software
  • Boleh dengar radio
  • ……banyak lagi

Harganya RM 3,500

nokia 3210

nokia 3210

  • Boleh buat panggilan keluar dan masuk
  • Boleh sms
  • Calculator
  • Game
  • Rington Classic
  • …tak banyak

Harga: RM 50

Jadi kita boleh bandingkan , mengapa handfon E90 lebih mahal daripada nokia 3210. Pasal Function ia lebih banyak.

Serupa juga antara leader dan lidi. Leader mempunyai banyak peranan berbanding Lidi. Contohnya Leader…

  • Buat Personal Recruiting
  • Buat Training
  • Buat Sharing
  • Buat …

    Read More

25
Jul

“B.D.” vs “P.D”

Apa tu BD dan PD ?

BD maksudnya Business Development

PD ialah Personal Development

Jika tanya yang mana satu penting, dua-dua penting kalau nak berjaya dalam perniagaan MLM.

Masih tak faham apa tu PD dan BD ?

Ok. Cuba bayangkan situasi ni….

Kalau ada orang tanya …”apa macam bisnes?”

biasanya akan jawab balik bisnes slow atau maju…

Kalau slow kenapa dan punca dia apa?

Punca nya ialah PD slow…atau kalau bisnes gagal, disebabkan personal development gagal.

Masih tak faham ? Ok, cuba renungkan situasi begini….

“Susahlah aku nak buat Bisnes MLM ni…kalau orang bawah aku ni Player ke atau Leader …

Read More

25
Jul

Sekarang Masih Boleh Buat MLM?

Jika tanya sekarang masih boleh buat MLM jawapannya ialah BOLEH !!

Kenapa Boleh?

Setakat ni di Malaysia, jumlah keseluruhan penggiat MLM (campurkan semua sekali syarikat MLM) hanya 16.7% sahaja daripada jumlah penduduk Malaysia. Maksudnya lebih dari 80% yang belum jalankan perniagaan MLM.

Potensi industri yang memberi Hasil Cukai kepada kerajaan sebanyak RM3 Billion pada tahun 2007 (sumber daripada penilaian LHDN) dan ia terus berkembang.

Walaupun banyak persaingan dalam industri MLM sekarang ni tetapi ia masih boleh dijalankan asalkan tahu bagaimana nak …

Read More

24
Jul

Sebab Ramai Gagal Dalam MLM

Dalam MLM , golongan Majoriti yang Gagal berbanding yang Berjaya hanya Minoriti. Mengapa ia terjadi? Sebenarnya bila sebut Bisnes atau Perniagaan, bukan MLM saje yang bagi statistik macam tu.

Semua industri baik bukak kedai makan, bukak kilang, tusyen center, kedai kereta, bengkel …senang cerita semua yang nama bisnes.

Dekat sini , aku bukan nak cerita pasal kegagalan Syarikat MLM tapi kegagalan Individu atau orang yang jalankan MLM. Bagaimana orang yang dari awal join MLM sampai lah yang dah berada diatas.

Dari peringkat …

Read More

24
Jul

MLM Boleh Buat Hanya Dari Rumah?

Memang boleh buat MLM hanya dari rumah gunakan kaedah online dan offline.

Senang, boleh elak dari jem tengah jalan dan jimat masa. Masa yang ada boleh guna bersama famili.

Hanya Teknik dan Cara yang betul boleh jana Pendapatan Lebat dalam MLM.

Nak tahu Cara ?

Klik dekat Link gambar dibawah…

(Klik Disini )

Read More

24
Jul

Kenapa MLM -Network Marketing ?

Dalam Buku ni, ada topik perbincangan mengenai kenapa MLM ( Why Network Markting)

Penulis Buku ni Robert T Kiyosaki ( Sebenarnya mamt ni lah yang buat aku malas belajar lepas aku baca buku dia – If you want to be Rich and Happy Don’t Go To School ) bersama dengan Billionaire Donald Trump berkongsi idea tentang masalah ekonomi yang berlaku sekarang dekat Amerika Syarikat.

Menurut diaorang, industri MLM bakal mengalahkan semua industri . MLM adalah satu industri yang menggunakan Kuasa Leverage. ( Orang-orang Kaya faham maksud Leverage kerana kekayaan mereka selama ni daripada Leverage iaitu satu anugerah daripada Tuhan )

Cth Leverage…Jika …

Read More

24
Jul

Target Untuk Ubahsuai Kereta Jadi ni…

Kereta BMW 525i M-Sportku akan ditambahkan dengan Sport Rim 19 inci dan Lips depan Hamman

Read More