Archive for 2009

29
Dec

KURSUS ILMU QUANTUM KEKAYAAN ISP

Pemilihan Murid Yang Layak – Kursus Secara Live Quantum Kekayaan

Buat peminat-peminat dan pencari ilmu kekayan, peluang dan berita gembira untuk anda belajar secara terus bersama Master Quantum Kekayaan. Kursus secara tertutup di buka kepada mereka yang berminat untuk dijadikan sebagai murid Quantum Kekayaan dan yang sedang mrncari ilmu peningkatan diri.

Fasa 2 ISP mengelolakan kursus Quantum Kekayaan setelah kesan ilmu ini memberi impak yang besar kepada murid Quantum Kekayaan ini. Bagi anda yang benar-benar ingin menghasilkan kekayaan diri dan keluarga, datanglah ke …

Read More

28
Dec

TERJEMAHAN CINTA TERAGUNG

Katakanlah (wahai Muhammad): Jika bapa-bapa kamu dan anak-anak kamu dan saudara-saudara kamu dan isteri-isteri (atau suami-suami) kamu dan kaum keluarga kamu dan harta benda yang kamu usahakan dan perniagaan yang kamu bimbang akan merosot, dan rumah-rumah tempat tinggal yang kamu sukai, (jika semuanya itu) menjadi perkara-perkara yang kamu cintai lebih daripada Allah dan RasulNya dan (daripada) berjihad untuk agamaNya, maka tunggulah sehingga Allah mendatangkan keputusanNya (azab seksaNya); kerana Allah tidak akan memberi petunjuk kepada orang-orang yang fasik (derhaka). At-Taubah, Ayat 24

Read More

25
Dec

Perayaan Yang Boleh Disambut.

25 haribulan Disember jatuh pada hari Jumaat. Dalam Khutbah Solat Jumaat hari ini khutbah pak Imam sampaikan di masjid antarabangsa memang lain daripada yang lain. Sebab khutbah textnya tidak mengikut khutbah-khutbah di masjid -masjid lain. Pak Imam nya seorang wargenegara US dan sedang meneruskan pengajian MBA di Universiti antarabangsa ini.

Walaupun khutbah dalam bahasa Inggeris tetapi penyampaiannya penuh dengan pengisian tentang mengenali Islam, mengenali Allah dan mengenali agama Kristian. Semua maklum hari ini semua penganut Kristian menyambut perayaan Krismas. Sebagai umat Islam, kita tidaklah sambut perayaan itu tapi sambut …

Read More

21
Dec

Rahsia Solat Istikharah – Membantu Dalam Membuat Keputusan Tepat

Dalam hidup saya , bab kena tipu memang terlalu banyak baik dari sekolah tadika sampai lah sekarang dah masuk umur 30-an ni. Orang cakap kalau hidup ni tak kena tipu bukan hidup namanya.

Kalau kena tipu melibatkan duit dua tiga puluh tak apa tapi yang buat sakit hati bila kena tipu sampai berpuluh-puluh ribu. Waktu itulah mulanya kejatuhan baik dari segi semangat, bisnes dan perhubungan dengan kawan-kawan.

Rupa-rupanya bila dalam keadaan mengikut kehendak nafsu dan bukan berlandaskan kebaikan atau minta petunjuk, memanglah …

Read More

17
Dec

Sesuatu yang sangat HEBAT! akan muncul tidak lama lagi di Blog ini…ISP The Way Of Life~

14
Dec

Ilmu Tenaga Dalam Quantum Kekayaan Dan Kerezekian

Dah agak lama tak update blog ini kerana sibuk dengan persiapan membuka peluang baru kepada bakal-bakal Ahli Usahawan HomeBiz yang digabungkan dengan Peluang Metafizik. Sesungguhnya dunia metafizik sungguh Luas dan ianya Pasti bagi sesiapa mempunyai hak ke atas ilmu itu.

Dunia ini dicipta mempunyai frekuensi dan gelombang yang berbeza. Sebagai contoh frekuensi untuk remote control air cond tidak sama dengan remote control TV.

Frekuensi dan gelombang radio tidak sama dengan frekuensi telefon. Jika semua frekuensi sama, maka tidak ada security dalam kehidupan. Atau dunia sudah ada Remote Control Universal seperti …

Read More

27
Nov

Pahala Untuk Dijual ??

Masa jalan-jalan dekat pudu raya, terjumpa satu kitab yang dicetak kali terakhir pada tahun 1989. Terbitan dari Jawa Tengah.

Selama ini, semua orang tahu bahawa Allah SWT itu Maha Pemurah tapi tak sedar akan peluang yang dibentang seluas-luasnya kepada kita semua dan tidak rebut seperti orang-orang alim.

Dalam kitab yang saya baca itu, ada satu kajian yang dibuat terhadap manusia zaman sekarang dengan membahagikan kepada 2 pilihan. Yang pertama memilih duit harta kekayaan dunia dan kedua pilih pahala.

Dalam kumpulan manusia yang dikumpulkan itu, lebih ramai yang memilih duit, harta kekayaan dunia berbanding …

Read More

11
Nov

MAGNET REZEKI : Rahsia Yang Hanya Kita Sahaja Boleh Tahu…

Lama juga tak update blog ni…salah satu sebab server website ni selalu problem waktu malam…pagi pun susah nak dapat…ni petang-petang biasanya dekat federal highway tapi hari ni barulah dapat curik tulang duduk rumah…so rasa bersalah pulak tak update blog ni yang semakin ramai datang melawat lebih-lebih lagi yang mendahagakan kejayaan di dunia dan ingin bekalkan ke akhirat.

magnet rezeki duit

Perkongsian hari ini ialah tentang Magnet Rezeki atau Bagaimana Nak Tarik Duit la senang cerita. Post kali ini saya

berkongsi salah satu cara sebenarnya ada banyak Amalan Magnet …

Read More

28
Oct

MARI MELIHAT KEHIDUPAN SEBENAR DI MASA HADAPAN…

ALAM MAHSYAR

 1. Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti
tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali
Izrail & beberapa malaikat yg lain.. Selepas itu, Izrail pun mencabut
nyawa malaikat yg tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.

2. Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman
mafhumnya ?Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?? Tiada siapa yang
menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya ?Kepunyaan
Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa?. Ini menunjukkan kebesaran &
keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak
mati.

...

Read More

15
Oct

Magnet Duit : Rahsia Bagaimana Saya Dari 0 dapat mengumpul RM498,788 dalam masa 12 bulan Dari Rumah

bengkel buat duit dari rumah | pendapatan pasif berterusan dari rumah

bengkel buat duit dari rumah | pendapatan pasif berterusan dari rumah

Read More

04
Oct

File No 3 : Orang Kaya Komited Untuk Jadi Kaya, Orang Miskin Nak Jadi Kaya

power of inner strenght

power of komitmen

Kalau tanya semua orang dah tentu semua nak jadi kaya. Tapi sebenar-benarnya , mereka tak nak pun jadi kaya. Kenapa ? Sebab mereka ada banyak fail negatif dalam minda dan apa yang mereka faham bila jadi kaya akan jadi satu kesilapan.

Contoh pemikiran yang mereka selalu fikirkan ialah kalau apa yang aku buat ni tak jadi ? kalau apa yang aku buat ni orang lain tak suka ? Boleh ke aku buat ni? Aku ni malulah…Nanti bila aku kaya nanti aku lupa diri… : …

Read More

12
Sep

WEALTH FILE 1 : Orang Kaya percaya ; Saya yang jadikan diri saya !! Orang Miskin Percaya ; Dunia yang jadikan diri saya !!

Jika anda nak bina kekayaan, anda kena bayangkan seolah-olah anda sedang memegang steering kehidupan anda. ( suka hati lah nak pakai steering jenama apa).Ni penting kalau nak berjaya dalam kehidupan atau kewangan.

Kalau anda tak percaya ni, maknanya anda ada sikit saje atau tak ada langsung keupayaan nak kawal kehidupan anda apa lagi nak kawal kewangan anda. Ni bukan attitude orang kaya.

Saya selalu nampak beberapa kumpulan orang termasuklah orang kita duduk di restoran berbincangkan tentang nombor loteri yang bakal naik. Setiap hari kalau makan dekat restoran tu mesti nampak …

Read More

08
Sep

Wealth File ( Fail yang ada dalam minda seorang Jutawan )

Minda kita ibarat sebuah fail kabinet yang menyimpan berbilion-bilion maklumat tentang pengalaman, kenangan, ingatan, ilmu, suka duka marah atau senang cerita perasaan.

Setiap Fail akan respond terhadap setiap benda dengan kelajuan Nano. Contohnya bila terjumpa satu peluang, Fail yang tersimpan dalam minda kita akan respond tentang duit. Apa yang terjadi oleh keadaan kewangan anda adalah bergantung pada fail yang menyimpan tentang maklumat duit.

Apa yang anda fikir betul, itulah yang akan terjadi dan tak semestinya fikiran anda boleh jadikan anda berjaya. Contohnya bila anda jalan-jalan ke shopping kompleks dan anda jumpa satu …

Read More

02
Sep

Bagaimana Nak Dapat Kereta Impian Guna Subconsious Mind ( Minda Separa Sedar )

Kali ni, saya nak share teknik yang saya dah buktikan berjaya untuk pakai kereta impian saya BMW 525i M-Sport . Yes! Special untuk anda pelawat hadzrin.com.

Kalau tak guna teknik ni mustahil anda boleh pakai kereta impian anda. Kalau boleh pakai, pastinya ambik masa bertahun-tahun lama. Dengan teknik saya ini, bergantung besar mana kereta impian anda. Lagi mahal lagi ganas ambik masa lama sikit. Paling lama setahun. Contohnya anda jangan haraplah nak pakai ferrari tapi sebulan nak pakai. Kirim salam lah….

Caranya hanya perlu setting dalam minda separa sedar anda. Peralatannya ialah gambar …

Read More

31
Aug

Program Yang Bakal Mengubah Kehidupan Orang Ramai

 ” Dengan Nama Allah Yang Maha Suci dan Maha Menyayangi”…Dengan Kuasa Nya yang memberi jalan untuk mengubah kehidupan dan memberi panduan untuk mendapatkan makna kehidupan yang sebenar.

Alhamdulillah, setakat ini sudah dua bengkel di jalankan di Putrajaya pada bulan Puasa. InsyaAllah selepas Raya ni, Road Tour secara aggressive akan dibuat di seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak Brunei.

Impact kepada peserta pertama yang waktu itu hadir seramai 20 orang sangat hebat sehingga ada yang komited untuk kembangkan Program ini. Ada antara peserta yang menyentuh perasaan mereka dan mendapat ketenangan dalam diri mereka.

Kesan …

Read More